• 6.

    דבש מה זה טעים

    קוקרשמוק, 27/09/06 15:15

    אתה שם שתי כפיות בתה - מרגיש פחות מכפית סוכר.
    חוץ מכמה יצרנים ביתיים כל הדבש שווה ל#ר#


  • 5.

    דבש הוא סתם עוד סוכר . לא להאמין לשקרים של התעשייה

    מנשה, 25/09/06 15:21

    היות ואין צוף בהרבה מקרים מאכילים הדבוראים את הדבורות בסוכר .

  • 4.

    כמה נקודות נוספות - שוה קריאה

    אורי קידן, 25/09/06 09:14

    הדבורה היא יצרנית של מגוון מוצרים:

    1. דבש - מופק מצוף פרחים, המובא לכוורת ע''י הפועלות (נקבות) וע''י נפנוף כנפייהן, מיובש עד לרמה של 80 אחוז מוצק (בעיקר דו סוכרים ומעט ויטמינים ומינרליים) ו- 20 אחוז מים. כלומר אנרגיה. חימום הדבש מעל 50 מעלות צלסיוס, גורם לדבש להפסיק להתגבש והוא ישאר לעולם נוזלי. דבש נוזלי, חסר ויטמינים רבים הנהרסים בחימום. על סוגי דבש שונים - בסוף.

    2. אבקת פרחים (פולן) - מופק ע''י הפועלות (נקבות) המביאות את האבקה מהפרח (הפרח מספק לדבורה גם צוף שזה דו סוכרים, כלומר אנרגיה. וגם אבקה, המכילה חלבון. כך הדבורה מתקיימת - פחמימות וחלבונים) האבקה מכילה חלבון רב הבונה שריר וכו.

    3. מזון מלכות - מזון המופרש מבלוטה (כמו בלוטת הרוק אצל בני האדם, הנמצאת בראש הדבורה הפועלת (נקבות בלבד). החומר המועט, נאסף ונמהל בדבש. (5 אחוז או פחות). לחומר זה סגולות רבות. חומר זה בעצם הופך את הביצה המוטלת וההופחת לולד, מפועלת פשוטה בכוורת למלכון ממנו תבקע מלכה. רק המלכות מסוגלות (לאחר הפריה) להטיל ביצים ולשמור על גודל האוכלוסיה בכוורת. חומר טוב הא..רק נמכר בכמות אפסי בבליל גדול של דבש.

    4. פרופוליס - חומר המופרש גם הוא מבלוטה בגוף הדבורה הפועלת. צבעו שחור והוא משמש לאיטום הכוורת מרוח ופגעי מזג האוויר (רבותי אתם לועסים טיח). החומר נאסף ע''י גירוד המבנה של הכוורת (מבפנים) וסגולותיו בריפוי מחלות מכיוון שהוא מכיל חומרים אנטיביוטיים.

    5. דונג - מופק גם הוא ע''י בלוטה בגוף הדבורה הפועלת. משמש לבנייה חלות הדבש המשמשות לאגירת דבש ואת המלכה כמקום להטלת ביצים עד בקיעתן. אותנו משמש הדונג לייצור נרות טבעיים (שעווה) ועוד..

    6. ארס - רק הדבורה הנקבה עוקצת!! ורק לה יש ארס בקצה הגוף (מעל העוקץ). נועד להגן על הכוורת מפני תוקפים (גם בני אדם). האדם משתמש בארס לזריקות נגד מחלות עצבים. בעיקר רוומטיזם.

    עד כאן על הפועלות. הזכרים לא עושים כלום!!! תפקידם, פעם בחיים (ורק אחד מהם) לצאת עם המלכה הבתולה לאחר בקיעתה, למסע כלולות. החזק מבינייהם יפרה את המלכה לכל חייה. כמות גדולה מדי של זכרים (פרזיטיות בד''כ) תגרום לקריסת הכוורת ההרמונית.

    סוגי הדבש - בהתאם למיקום הכוורת. דבש הדרים נאסף בתום האביב לאחר פריחת ההדרים במידה וקבוצת הכוורות הייתה שם. פרחי ההדר שופעי צוף זמין ולכן יועדפו ע''י הדבורה (באותו עת היא גם תאסוף אבקת פרחים מחרציות הגדלות באותה עונה). דבש אקליפטוס או אבוקדו הינם כהים יותר ויותר ארומטיים. דבש זעתר ודרדרים הוא ירקרק וצלול ופחות ''חריף'' בגרון. דבש מפרחי בר מעורבים בדר''כ מיוצר בגליל בגולן ובנגב (להבדיל מהדרים בשפלה ובשרון) שם אין הדרים לא באביב ולא בקיץ.

    לידיעתכם: הדבש זה המזון שאוגרות הדבורים מהאביב והקיץ לחורף. האדם לוקח את הדבש מהן (רודה) ובחורף, כדי שתתקיים הכוורת, נותן לה כל שבוע כ- 8 ליטרים של מי סוכר בריכוז של 40 אחוז.
    אם נמשיך וניתן מי סוכר באביב ובקיץ, תגדל כמות ה''דבש'' אך טיבו יפגם (הוא יאגר עם דבש מצוף טבעי).

  • 3.

    רק שמישהו יסביר לי ,למה הדבש לא מתוק כמו פעם?

    qwer, 25/09/06 08:35

    אתה שם שתי כפיות בתה - מרגיש פחות מכפית סוכר.
    חוץ מכמה יצרנים ביתיים כל הדבש שווה ל###

  • 2.

    יפה אהבתי (ל''ת)

    רן, 25/09/06 01:04

  • 1.

    והעובדה ה - 11 : הדבש מה זה טעים. (ל''ת)

    מכור לדבש, 24/09/06 21:47