• 19.

    אולי אפשר לשאול אותך שרי יקרה, על קינוח סולת יקי ?

    מצאתי את מי לשאול, 12/12/11 21:01

    פעם פעם הייתה לי סבתא יקית. הייתה מכינה קינוח סולת מדהים בטעמו. יודעת משהו ?
    אשמח אם תכתבי מתכון.
    תודה

  • 18.

    הקישקע מתפוצץ

    פועה, 15/02/06 19:49

    מה עושים כדי שלא יתפוצץ הקישקע?

  • 17.

    לשרי אנסקי האהובה

    יריב ג'ינו, 17/12/05 08:01

    שרי שלום,
    רציתי להגיד תודה (במיוחד אחרי ההבל ורעות הרוח שהשתרשרו להם פה).
    בכל שבת אני נפעם מחדש מהיכולת המופלאה שלך לנסח את התשוקה שלך לאוכל במילים, והטור הזה הוא, לטעמי, אחד השיאים של אותה יכולת.
    הדברים שאת כותבת תמיד מחכימים ולרוב גם מרגשים.
    תודה.



  • 16.

    אחרי שקראתי

    Ariel, 14/12/05 23:20

    את כל התגובות השנונות לגבי צמחונות, אולי כדאי שנתחיל לשים לב לעניין עצמו: לאכול חיות זה לא מוסרי. להכליל אותם במתכונים הכל כך קולינריים פה זה ממש לא הגון.
    גם אם לכותרת יש שם אלגנטי כמו ''סיר נשמה'' צריך לחשוב במה מדובר. מדובר פה בחיות שהוקרבו על מנת שאנחנו נהנה מהחיים (שלהם, כן?)

    רוצה לראות מתכונים צמחוניים.

  • 15.

    חוזרים לזכויות בעלי-חיים

    אינפורמציה, 12/12/05 05:31

    דוגמא אחת למשל:
    ''כ150- מיליון תרנגולים וכ-12מיליון תרנגולי הודו מומתים בישראל מדי שנה על מנת לייצר בשר עוף. את חייהם הקצרים (הנמדדים בשבועות) הם מבלים בתנאים של משקים מתועשים. העיקרון שעליו מבוססים משקים אלו הוא רווח מרבי בהשקעה המזערית. התוצאות עבור בעלי-החיים הן: צפיפות, מחנק, פציעות בלתי מטופלות, ולבסוף הובלה טראומטית לבתי-המטבחיים.''

    ומזה אנחנו עושים מאכלים. אוי לנו!

  • 14.

    צמחונות מצילה את חייך!

    internet, 12/12/05 00:42

    אכילת כמויות גדולות של בשר כנהוג בחברה המערבית המודרנית מגבירה את הסיכון ללקות במחלות כגון מחלות לב, לחץ דם גבוה, אוסטיאופורוזיס וסוגים מסוימים של סרטן (ביניהם סרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית). בשר ממשקים מתועשים מכיל גם שרידי כימיקלים וחומרים אנטיביוטיים, שכמויות גדולות שלהם משמשות להתמודדות עם המחלות האופייניות למשקים אלו. צמחונות חכמה מסייעת למנוע מחלות, ומספקת לגוף את כל היסודות הדרושים לבריאות תקינה ולאריכות ימים.

    חוצמזה, בשר זה רצח - כפי שכבר שמעתם הרבה פעמים. חיות תמימות נרצחות למטרות אכילה, ואסור לתת יד למעשה טבח שכזה.

  • 13.

    גם לי יש ציטוט

    נדהם, 11/12/05 20:13

    ''אני חייב להתוודות ולומר שאני לא צמחוני - אבל אני יודע מתי אהפוך לצמחוני: ביום שבו אצטרך לשחוט במו-ידי את התרנגולת לשניצל או להניף גרזן על חזירון, או על עגל שחור עיניים, בעל זרבובית ורודה ולחה, המלקק את כף-ידך, כדי לזכות בסטייק לארוחת צוהריים. יש בזה מידה רבה של צביעות, אני יודע, אבל נוח לי, ולרבים אחרים מן הסתם, בעיוורון המכוון.''

  • 12.

    שמתם לב לאן הגעתם מצ'ולנט?????

    אתם שפויים?, 11/12/05 18:16

    חסרי חיים

    • שאלה טובה

      מאתגר, 11/12/05 20:06

      רק שפויים ומלאי חיים שמים לב לרטוריקה היומית שיכולה לאמלל חיות ובני אדם.
      לבשל חיות זה לא מוסרי ולא בריא כאחד.

      אגב, הדיון הזה חשוב במעלה ראשונה.

  • 11.

    כותבת גזענית לא קשה להבין

    מוטי, 11/12/05 07:45

    שעל הצולנט האשכנזי נרשמו שורות פיוטיות בכתובים ואיזה התעמקות בהם והקטע החברתי אנושי ועל החמין הספרדי בלי לבדוק או לקרוא את משערת שזו תחרותיות וקנאה שכחת דבר הכי חשוב טמבלית שכותבים על אוכל מתייחסים לטעמו והחמין המרוקאי הוא הכי טעים ואני כאשכנזי מעדיף אותו על כל חמין אחר ,חבל שבעניינו אוכל את מכניסה את מחשבותייך גם בצורה מתוחכמת תתביישי לך חשבנו שימים אלו עברו מאיתנו ואני אפילן לא מתעניין מה המקורות שלך.

    • הכתבה היא צולנט בהקשר הייקי

      פיקס, 11/12/05 11:39

      מה אתה רוצר ממנה יא מטורף.
      אין היא חייבת לכתוב דבר או חצי דבר על המטבח המרוקאי בהקשר הזה.
      דווקא הכותבת משבחת את החמין הספרדי כחמין שמסעיר את החושים ותפקידו לגרום להנאה ולא להאכיל פיות רעבים בדייסה זולה.

      לא מתאים לך אז אל תקרא יא חרא

    • כנראה שאתה לא יודע לקרוא

      ספי, 11/12/05 15:36

      הכתבה, דווקא בקטע שהיא מדברת על החמין היא מציינת אותו לטובה על פני הצ'ולנט שהוא ''דייסתי'' כדברי הכותבת. אני הבנתי את זה כך : החמין הוא מאכל מתוחכם יותר ומתאים יותר להגדרה של מטבח או סגנון בישול בעוד שהצ'ולנט שהוא מאכל עניים עיסתי טעים לטועמים אותו בעיקר בגלל זכרונות ילדות שמישהו יכול לכנותם ''ניצוץ אלוה'' והקשר בין הטעם לבין היכולת הגסטרונומית קלוש. מה שעושה את התבשיל היא רגישותו של המבשל. זה נכון לכל אוכל אבל דווקא למאכלים כאלו בלתי מתוחכמים זה נכון יותר.
      כל האינטרפרטציות שאתה עושה לגבי ספרדים ואשכנזים מצוצות מדמיונך הקודח שם היה ראוי שישארו.

  • 10.

    אוכל למחשבה...

    רחלה, 11/12/05 06:15

    ''כשם שהצמחונות היא מידה טובה, לפי פיתגורס, כך אכילת הבשר היא מידה רעה.''

    והחיות אומרות:
    ''למה אתם הורגים אותנו? אנחנו לא מזון. אנחנו יצורים חיים ...''

    • לא רוצה אל תאכל בשר

      אבירם, 11/12/05 16:11

      ככה יהיה לי יותר

    • רוחלה

      תמנון, 11/12/05 18:11

      זה שאמר זאת פיתגורס הקדמון..
      מענין ת'סבתא שלי..למה מי הוא?
      עד תקופת נח היו כולם צימחונים,
      לאחר המבול, נשתנתה הווית העולם,
      והוא עבר לאכול בשר, בבית המקדש הכוהנים היו אוכלים מאסות של בשר כל יום וכל זאת כמצוות הקב''ה (האם את מאמינה בו?) ,האם יש לשער שהקב''ה'' , ראה פה התעללות בבע''ח?
      אני הולך לפי היהדות ואוכל כל שבת תרנגולים מפוטמים, ברבורים ושלו ודגים.. כי אני יהודי ולא יווני...

  • 9.

    לבשל בלי להתעלל (ל''ת)

    מצטרפת, 11/12/05 01:24

    • במי? יש התעללות קשה בביצה... (ל''ת)

      כמעט אפרוח....., 11/12/05 03:17

  • 8.

    מתכון מנצח לצ'ולנט צמחוני

    רותי, 10/12/05 23:33

    למישהו יש?

    • חמין צמחוני

      רחלה, 11/12/05 01:21

      מצרכים:
      240 גרם גרגרי חומוס יבשים
      240 גרם שעועית לבנה יבשה
      2 כפות שמן תירס
      3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
      6 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
      6 ביצים קשות בקליפתן
      120 גרם אורז שטוף, לא מבושל
      פפריקה מתוקה לפי הטעם
      מעט כורכום טחון
      מלח ופלפל שחור
      שקית ''קוקי'' קטנה

      אופן ההכנה
      משרים את החומוס והשעועית מכוסים במים למשך לילה. למחרת מסננים.

      מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שיתרכך. שומרים מחצית מכמות הבצל המאודה לבישול עם האורז. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, חומוס, שעועית ואת הביצים.

      מבררים את האורז, שוטפים ומסננים. שמים את האורז עם יתרת הבצל המטוגן בשקית ''קוקי'', מנקבים במזלג ומוסיפים לסיר החמין. מכסים במים, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש גבוהה.

      מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כל הלילה. רצוי לכסות את מכסה הסיר במגבת כבדה.

      • אורז חום יוצא יותר טוב בדוק!!!

        אורלי, 11/12/05 04:08

        במקום אורז לבן תשנו לאורז חום מלא ..... מעדן
        רק שחכתם לציין להוסיף קצת מים לאורז בתוך שקית הקוקי

        • תודה לך, אורלי (ל''ת)

          רחלה, 11/12/05 06:05

      • תודה רחלה

        ליאת, 11/12/05 14:01

        תודה רבה חמודה! אני אנסה את המתכון שלך לשבת פה בטוקיו הרחוקה...

  • 7.

    How long?

    Blackrose, 10/12/05 23:00

    How long should we keep the pot in the oven?

  • 6.

    נמאס כבר מיפי הנפש

    ידידיה, 10/12/05 22:49

    למה לא אכפת לכם שלעקורי גוש קטיף וצפון השומרון אין בית.
    מספיק עם הצביעות

    • אידיוט - תאכל משהו והרגע! (ל''ת)

      איל, 11/12/05 11:36

  • 5.

    ובכל זאת... כל הכבוד.

    נורי, 10/12/05 21:48

    רחלה יקירתי, נחמד שאת צמחונית, אבל במקרה ישנם כאלה שלא. ובכלל, מעצבן לסטות מן הנושא ולגרור אותו לפילוסופיות. מדובר בצ'ולנט, לא בדיון עולמי בנושא קניבליזם...

    • אפשר להכין חמין צימחוני ובריא (ל''ת)

      חמי, 10/12/05 22:31

    • מה כבוד?

      רחלה, 11/12/05 01:18

      לנורי, נחמד היה שהיו בכל זאת כאלה שלא רצו במותם של היהודים, אבל היו כאלה שלא. נושאים כאלה תמיד מעצבנים את אלה שתומכים בדרך חשיבה פשיסטית . ווילהם רייך יסביר לך בספריו למה אני מתכוונת כשאני מזכירה את המילה האסורה פשיזם.
      מה אתה מתעצבן בזמן שאלפי חיות נהרגות כי אף אחד לא רוצה להגרר לויכוח פילוסופי? החיות סובלות ואתה בפילוסופיה.

      • גם הצמחים סובלים מההתעללות (ל''ת)

        ''הפשיסטית'' שלנו, 11/12/05 03:15

  • 4.

    איך כל הכבוד?

    רחלה, 10/12/05 20:13

    כששרי מייעצת לנו לאכול בשר חיות שלא עשו לנו כלום?
    נו, מעריב - איפה חופש הביטוי? כבר לא פרסמתם את התגובה הראשונה שלי. נראה אותכם הפעם.

    • לרחלה

      תמנון, 10/12/05 20:26

      זה שהחיות לא עשו לנו כלום ,זה עדיין לא אומר שאסור לנו לאכול אותם...
      גם צמחים שיכים לעולם החי, האין זה רצח שאת קוצצת אותם בשכזו אכזריות? (קראי את הספר: החיים המיסתוריים של הצמחים ,ותראי שגם הם חיים בעלי רגש)
      לסיום ,הקב''ה ברא את כל מה שעל פני כדוה''א למען שנשתמש בו לצרכינו ,וכל זאת בגבול הטעם הטוב והמוסר היהודי.
      אחחחח חמין מהביל בחוף שבתי....
      ה מ ח י י ה!!!!!

    • אוי ''ליפי הנפש'' תזעקו קודם על

      תנו לצמחים, 10/12/05 21:22

      ניסויים בבני אדם שנעשים בבתי החולים .

  • 3.

    אבל מה עושים עם קול זמרת (ל''ת)

    הפלוצים אח''כ.?, 10/12/05 19:04

    • שומרים אותם לעצמנו

      היועץ, 10/12/05 20:43

      לא מספיק שאתה מפליץ? אתה חייב גם לספר על זה....

    • אני מריחה עד לפה.... מגעיל (ל''ת)

      אני, 10/12/05 23:37

  • 2.

    צ'ולנט הונגרי - solet

    אורן, 10/12/05 17:21

    בו בווריאציות שונות ניתן למצוא גם בשר חזיר. וזה טעים!

    • מתכון לשולט בספר פפריקה

      כשלפיד היה, 11/12/05 18:20

      שרי כותבת נחמד, אבל אף פעם לא מלמדת אותי משהו חדש.

  • 1.

    שרי , כל הכבוד!

    פנדת הדבש, 09/12/05 15:16

    בתור אדם העוסק בסיפרות אהבתי את הדרך המקורית בה הצלחת להחיות את הטקסטים של היינה, ולתת להם מבט שונה ומעשיר, גם זו דרך לחשוף אנשים לתרבות!