אודטה: עוגת גבינה מדהימה לסוכרתיים ולבריאים
היא גבוהה, עם מרקם מהמם, טעם מופלא ויכולה להיות כזו גם בלי סוכר. היצמדו להוראות
רוצים עוגת גבינה גבוהה, אפויה, מדהימה, שמכינים אותה עם תחליף סוכר, ולמרות זאת היא טעימה אש, ומרקמה המהמם מפוצץ בפה מיליון בועיות אוויר? בטח שאתם רוצים. אבל מכיוון שעשיתי מלא ניסיונות עד שהגעתי למרקם ולטעם המדויק והמופלא הזה, פליז, היצמדו להוראות.
כתבתי אותה גם בגרסת ה"עם" וגם בגרסת ה"בלי" (סוכר), וברור שאם אין סיבה רפואית, גרסת הסוכר עדיפה. כל עוגות הגבינה תופחות מאוד במהלך האפייה, צונחות בצינון, ובדרך כלל גובהן הסופי יהיה כגובה המסה שנכניס לתבנית. אלא שלתהליך הצמיחה הנכון שלהן (וגם כדי שהן תצאנה גבוהות במיוחד), צריך תבנית שכתליה בגובה 9 ס"מ. אם אין כזו, אפשר לייצר "שוליים מוגבהים" לכל תבנית רגילה.
1. משחררים ופותחים עם הקפיץ את כתליה של תבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ (לגרסת הדיאט), או 26 ס"מ (לגרסת הסוכר). הם יתרחקו מהתחתית בכמה מ"מ.
ההפרש בגודל התבניות הוא כי עוגה ללא סוכר צומחת פחות, וכדי להשיג את הגובה המרבי אופים אותה בתבנית קטנה יותר.
2. תוקעים מבפנים לתוך הרווח שנוצר, סביב כל הכתלים, רצועות נייר אפייה ברוחב של כ-10 ס "מ. מקפידים שהרצועות יחפפו בכ-5 ס "מ במקום המפגש שלהן.
3. סוגרים את התבנית עם הקפיץ, הנייר הדק נתפס ברווח, ויש לה "כתלים מוגבהים". אם התבנית לא קפיצית, פשוט "מדביקים" את הנייר לכתלים עם כמה טיפות שמן רגיל.
חומרים לקערת הגבינה:
60 גרם (6 כפות שטוחות) קורנפלור
30 מ"ל (2 כפות) חלב
200 מ"ל יוגורט 1.5%
2 חלמונים לקערה (את 2 החלבונים שמים בקערת המיקסר)
17 שקיות "סוכרדיאט" או "סוכרה לייף" (סה"כ 20 שקיות לכל העוגה, והשתמשו רק באלה, כי יש להן הכי פחות טעמי לוואי) ולגרסת הסוכר: לא שמים בקערת הגבינה שום ממתיק.
1 כפית תמצית וניל איכותית של מקורמיק (וטרייה, אחרת לא טעים)
קליפת לימון מגוררת מלימון (גדול, במשקל 120 גרם), שזה כפית ורבע דחוסות גרר, רק החומר הצהוב (מגורר במגררת מיקרופליין דקה)
1 קילו (4 אריזות) גבינה לבנה 3% של טרה, "במרקם קרמי מעודן", שהיא גבינה מופלאה
חומרים למיקסר:
6 חלבונים (2 החלבונים שנותרו מתערובת הגבינה ועוד 4 חדשים. כן, נותרים פה 4 חלמונים ללא שימוש)
3 שקיות "סוכרדיאט" או "סוכרה לייף" (וכאמור, רק הסוג הזה). ולגרסת הסוכר: 150 גרם סוכר דמררה (סוכר "ג' ינג'י", שלא מפחית מלובן העוגה אבל טעים ובריא יותר) שזה 3/4 כוס של 200 מ"ל
ועוד: 30 גרם (3 שקיות) סוכר וניל. סה"כ סוכר לעוגה: 180 גרם, והשתמשו במאזניים
אופן ההכנה:
1. בקערה נוחה (חצי כדורית, כי אין בה פינות), טורפים ידני, בעזרת מטרף, את הקורנפלור, החלב, היוגורט, 2 החלמונים, 17 שקיות הממתיק (או שום ממתיק בגרסת הסוכר), תמצית הווניל וקליפת הלימון. טורפים היטב עד שהעיסה חלקה ואין גושישי קורנפלור ויוגורט על הקרקעית ובמסה. רואים את זה על דופנות הקערה. אבל אין לסנן את התערובת, כי צריך את קליפת הלימון.
2. כשאין גושישים, מוסיפים לקערה גם את הגבינה. טורפים היטב.
3. מקציפים במיקסר 6 חלבונים לקצף טוב (רק עד שהחלבונים מאבדים את הברק) עם 3 שקיות ממתיק. ולגרסת הסוכר: עם 150 גרם סוכר דמררה, ו-3 שקיות סוכר ווניל.
4. מקפלים ומערבבים בעדינות (עם המטרף) את הגבינה לתוך קצף החלבונים עד שהצבע אחיד.
5. מניחים כוס חסינת חום מלאה מים על קרקעית התנור.
6. שופכים את המסה לתבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ, עם שוליים מוגבהים מנייר אפייה. אין צורך לשמן את התבנית. ולגרסת הסוכר: שופכים את המסה לתבנית קפיצית גדולה יותר, בקוטר 26 ס"מ, עם שוליים מוגבהים מנייר אפייה, בלי לשמן כלום. וסיפרתי כבר שגודל התבניות השונה הוא כי עוגה ללא סוכר צומחת פחות, וכדי להשיג את הגובה המרבי אופים אותה בתבנית קטנה יותר.
7. מכניסים את העוגה לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס (392 פרנהייט), אופים 5 דקות ראשונות בחום הזה, ואז מורידים את התרמוסטט ל-150 מעלות צלזיוס (302 מעלות פרנהייט) ואופים עוד שעה, עם טיימר.
8. בתום האפייה מכבים את התנור, בלי לפתוח את הדלת או להוציא את העוגה. משאירים את העוגה בתוך התנור הכבוי לעוד שעתיים, כדי שהיא תתייצב סופית. לא לדלג על ולא לקצר את השלב הזה, כי הוא חלק חיוני מהמרקם הסופי הנימוח שלה.
אפסון העוגה
במקרר, בתוך התבנית שלה, כשנייר האפייה (שלא מוציאים אותו) מקופל לכיוון מרכז העוגה. מכסים את התבנית ב"פלסטיק אוטם נדבק בלחיצה", שכשמו כן הוא: "ניילון נצמד" משודרג, הנתפס טוב (על ידי לחיצתו כנגד העצם הקשיח) גם על משטחים חלקים ויבשים.
הערות:
שתי הגרסאות יוצאת גבוהות, אווריריות ונמסות בפה. אין צורך לצפות אותן בציפוי, כי הן מתקבלות לבנות, מושלמות ודי דיאטטיות. לא לאכול באותו היום, כי זה פחות טעים. אבל למחרת, אחרי שכל הטעמים נהיים חברים, הן פשוט אליפות. הכי מצטיינת שייתכן במחלקת תחליפי הסוכר, ובטח ובטח בגרסת הסוכר שלה. תגידו לי אם אכלתם אי פעם עוגת גבינה (עם או בלי סוכר) טעימה ונימוחה מזו, כי אני - טרם.