ואף מילה על קוטג': עשר המסעדות היקרות בישראל
אתר האינטרנט של "פורבס ישראל" פרסם רשימה של עשר מסעדות היוקרה הישראליות שישאירו אתכם עם ארנק מרוקן. במקום הראשון, כצפוי, מסעדת "מול ים"
במקום הראשון, כצפוי, ממוקמת מסעדת "מול ים" היוקרתית". המסעדה, שנוסדה ב-1995 בידי שלום מחרובסקי ונמצאת תחת שרביטו של השף יורם ניצן, מציעה ארוחה במחיר ממוצע של 360 שקל, כאשר המנה היקרה ביותר בתפריט היא אויסטרים ג'לארדו, שעלותה גם כן 360 שקל.

מנה במסעדת כתית של מאיר אדוני צילום: אמיר מאירי
במקום השני ניצבת עוד מסעדת דגים ופירות ים, כשהפעם זו "קלואליס" של שף ויקטור גלוגר. המסעדה, הממוקמת באזור הבורסה של רמת גן, נפתחה לפני למעלה מעשור, ולאחרונה אף הנהיגה בימי חמישי ערב עם תפריט במחירים עממיים יותר בשם "קלואליס בג'ינס". מחיר ארוחה ממוצעת במסעדה עומד על 295 שקל, כאשר המנה היקרה במסעדה, פאייה ליחיד, עולה 320 שקל.
במקום השלישי בדירוג נמצאת מסעדת "קורדיליה" היפואית, בהנהגתו ובבעלותו של שף ניר צוק. מחיר ממוצע של ארוחה במקום עומד על 291 שקל לאדם, ואילו המנה היקרה ביותר בתפריט, היא פרח צלעות צלוי בעשבים וירקות גינה, במתומחרת ב-280 שקל למנה.
סוגרות את החמישייה הראשונה מסעדת "כתית" של מאיר אדוני (מחיר ממוצע לארוחה: 273 שקל), שפתח לפני כשנה גם את "המזללה" המצליחה והזולה יותר ומסעדת הבשרים NG בנוה צדק, עם ארוחה במחיר ממוצע של 239 שקל.

צלע פרה במסעדת ארקדיה. מקום שישי פלאש 90
המנה היקרה בארץ מוגשת במסעדה הממוקמת במקום השישי דווקא. מסעדת "ארקדיה" הירושלמית של שף עזרא קדם, מציעה אומנם ארוחה במחיר ממוצע של 238 שקל, אבל מנת הקראט קוויאר מהגליל העליון, עולה 225 יורו ל-50 גרם, כלומר למעלה מאלף שקל.
עוד ברשימה מסעדת "לה רג'נס" של שף דודו ביטון בירושלים (מקום 7, מחיר ארוחה ממוצעת: 325 שקל); מסעדת "שגב" של השף הטלוויזיוני שגב משה בהרצליה (מקום 8, 228 שקל בממוצע); "מסה" התל אביבית של שף אביב משה (מקום 9, 225 שקל בממוצע); וסוגרת את הרשימה "מרינדו" של שף גיא בן שמחון בעין גב, עם 220 שקל בממוצע לארוחה.
לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg