מבשלים בבית: שאלון אישי עם צחי בוקששתר
צחי בוקששתר, השף הראשי של רשת ההמבורגרים "בלאק", מספר מה בדיוק קורה במטבח הביתי שלו. רמז: לא תמצאו שם ארוחות קפואות וצבעי מאכל

מי מבשל בדרך כלל את האוכל בבית?
מי שישנו בבית, והכי כיף כשכולם מבשלים ביחד – בכל מקרה, אנחנו אוכלים אוכל טרי ולא מתועש כמעט בכל ארוחה.
ומה אתה אוהב לבשל כשאתה בבית?
לי אין מאכל קבוע, אני אוהב לשלוף מהמקרר ומהמזווה מה שנתפס לי ביד ולהכין מזה מעדנים לנו ולאורחים.
מהו כלי המטבח שאתה הכי אוהב?
הכלי האהוב עלי הוא המקפה, זוהי למעשה מעין כף רשת שאיתה אני שולף ירקות ירוקים ממי החליטה ומעביר למי קרח, מוציא מהמטגנת וכמובן מוריד את הקופי - הקצף שעולה בבישול.
אלו ספרי בישול אתה אוהב/ ממליץ עליהם לשימוש ביתי?
אני מבשל מהראש, לעומת זאת בת זוגי טלי יותר מדויקת והיא כן מבשלת מספרים – הלהיטים אצלנו כרגע הם "הכל על האש" הלוהט של דרור פילץ, הספר הוותיק והמדויק של אורנה ואלה וכמובן "מישהו לבשל איתו" שלי.
איזה מוצר לעולם לא תכניס למטבח הביתי שלך?
ארוחות מוכנות קפואות וצבע "מאכל", מלבד אולי בג'לי שהילדים מכינים.
מה תמיד נמצא במקרר שלך?
לא במקרר, אלא במקפיא: קטניות מושרות בכלל וחומוס בפרט, אגוזים וקמחים.

על איזה כלי מטבח אתה לא יכול לוותר?
אין כזה דבר, אני מסתדר גם אם צריך לכתוש את השום בין שתי אבנים ולחתוך בסכין פלסטיק. אבל מעדיף שתהייה לי סכין גדולה וטובה וסיר טיגון ישן, מצופה אמייל, למקלובה.
איזה תבלינים תמיד נמצאים אצלך במזווה?
כולם, בעצם. אבל במצב הכי שלם שלהם שניתן להשיג. אני מכין לי תערובות טחונות מדי כמה ימים, וקונה מעט תבלינים ככל האפשר, כי רצוי מאוד להחליף אחרי 3 חודשים את כל ארון התבלינים.
מה לעולם לא תכין אצלך בבית?
כבד אווז, עגל חלב וחיות מחמד. אפילו עם גדי קשה לי.
מי עושה כלים?
אני, איזו שאלה. אין מצב שאוותר על שטיפת כלים מרגיעה אחרי ארוחה טובה.
תן לנו מתכון למנה הכי שכיחה במטבח הפרטי שלך.
לי אין מנות קבועות ואת המתכון לעוגת הזרשק של טלי אין מצב לשחרר, אז הנה מתכון נפוץ מאוד, עם עוף או עם גבינות עיזים מעל – ומתכון בהרט כבונוס.
מי שמכיר מתכונים שלי יודע שאני לא אוהב לכתוב "רצוי" "כדאי" ו"אולי" – אבל עם עדשים, כן יין או לא יין, כן הוי סין או בלי סוכר – תמיד יוצא טעים! במסעדות Bar 'n' Burger אנו מגישים מנה דומה, מעדשים מונבטות – אבל אז הבישול מהיר יותר. לגבי הבהרט – כדאי להכין בבית, עם מטחנת תבלינים, אבל גם עם קנוי יוצא טוב מאוד.
החומרים:
שקית עדשים חומות (500 גרם)
1/2 כוס שמן זית
1 כפית בהרט
קורט צ'ילי
2 גזר קצוץ דק
1 בצל יבש גדול קצוץ דק
1 עגבניה בשלה
כוס עגבניות מרוסקות, אפשר משימורים ללא חומר משמר
1/4 כפית סוכר חום
רצוי - 2 כפות רוטב הוי סין
קצת יין אדום (לא חובה)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
לבהרט:
כפית פלפל שחור
כף פלפל אנגלי
אגוז מוסקט בודד, שבור
מקל קינמון לא גדול
1 כפית הל
אפשר גם: זנגוויל, גרגרי כוסברה ואפילו כמון שלם
טוחנים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים, ומעבירים לצנצנת זכוכית.
ההכנה:
1. בוררים את העדשים ומשרים במים 1/2 שעה. מבשלים את העדשים 25 דקות במים, לא להוסיף למים מלח (את הירקות הכי קל לקצוץ במעבד מזון, עם הלהב הרגיל).
2. בסיר אל-חלד מטגנים מעט בשמן את התבלינים מלבד המלח, מוסיפים את הגזר והבצל ומאדים כשתי דקות על אש גבוהה, קוצצים את העגבנייה ומוסיפים, מוסיפים גם את הסוכר, ההוי סין, העדשים, ואת היין אם משתמשים.
3. מבשלים עד שהעדשים רכות, אך לא הופכות מחית. ברגעי הבישול הסופיים מוסיפים מים אם חסר או מגבירים לאש גבוהה מאוד אם נוזלי מדי. כשמוכן מוסיפים מלח לפי הטעם ופטרוזיליה קצוצה.




נא להמתין לטעינת התגובות