אגם וגם ירח: ביקרנו ב-55 דראפטס אנד מור
ראשון לציון ממשיכה לפתח את המגמה הקולינרית שלה, והפעם בעזרת "55 דראפטס אנד מור", המציעה לצד מנות מוצלחות גם 55 סוגי בירה שרק משביחים את חוויית האכילה

על הקטנוע לסבידור מרכז, משם רכבת לראשון לציון מערב, ואז מונית למתחם יס פלנט ראשון לציון. זה המחיר שנדרשנו לשלם כדי שנוכל לשתות (ולאכול) כמו שצריך ב-55 דראפטס אנד מור, בר-מסעדה במתחם יס פלאנט בראשון לציון, שנפתח רק לפני חודש. באופן מפתיע – המחיר שווה את זה. אפילו אגם יש להם.
ולא סתם אגם יש בראשון, אלא אגם כמו האלה שיש להם שם בחו"ל – עם טיילת, ומרחבים, ואפילו סוג של נוף לא רע בכלל מהשולחן במרפסת המסעדה בה התיישבנו ביום חמישי בערב. ה"פיפטי פייב", הפרויקט החדש של איציק אדרי, שהעמיד לרשותכם בין השאר את הטמפל בר והבלאק, נפתח לפני חודש במתחם יס פלאנט בראשון לציון. שם המקום נגזר מ-55 סוגי בירה מהחבית המוצעים במקום, כל אחת בכוס המקורית שלה, ואם ממש תרצו יש גם תפריט טעימות.
בדומה למתחם כולו, המקום נראה מצוין: שלושה אזורים שונים (מרפסת, חלל פנימי ללא מעשנים ובר פנימי נוסף בו מותר לעשן) מופרדים לחלוטין, ברזי בירה בכל מקום, הכל מעץ, הכל חדש, הכל מעוצב בטעם.
סאן ברננדוס אבט 12 (37 שקלים לשליש), טראפיסטית כהה וחזקה (10%), ומק-שוף, אייל בלגית 8% (אותו המחיר) נבחרו מתוך ההיצע העשיר עוד בטרם הסתכלנו על תפריט האוכל, עליו אחראי צחי בוקששתר שמלווה את הקבוצה של אדרי תקופה ארוכה. התפריט שיצר השף מכיל עשרות מנות שונות, החל בנשנושים ליד הבירה ועד עיקריות מאסיביות.
באמת שהשתדלנו לנסות את כל הקטגוריות, אבל בשלב מסוים נשברנו. הפתיחה המוצלחת החלה בנפוליטנו (49 שקלים), שרימפס וקלמרי מוקפצים בשמן זית, עגבניות וזיתים ביין. השרימפס גדולים ופריכים והקלמרי לא נפלו מהם. מנת ארטישוק יהודי (33 שקלים) - כשהכוונה, כך מתברר, היא לציפוי פריך - היא אופציה מעולה לשימוש בירק שהפך ליקיר השפים וקהל הסועדים והיווה נשנוש מצוין ובמחיר סביר בהחלט.
תוך בהייה בהמון ההולך ומתאגד בכניסה ובצוות המלצרים המתזז ממרום מרפסתנו, עברנו בהפסקה לחצי של פוסטר'ס (33 שקלים) קלילה שתשאיר מקום לעוד, ופאבו טריפל כחול לבן מזכרון יעקב (35 שקלים לשליש), שתגדיל את מרכיב השיכרות עם 9 אחוזים נוספים.
מנת ה-Stinky Rose היא חלק מסגמנט שלם בתפריט ששמו "טוסט 5X5", שבפועל רחוק מהגדרה של טוסט. מדובר בלחם (פוקאצ'ה) דק וארוך שעליו אי אלו ממרחים, בשרים ופירות ים לבחירתכם. אופציית הסטינקי כוללת רוסטביף עגל קונפי שום ושיני שום שלמות, ולצד הארטישוק היווה חידוש מרענן שני במספר.
הלאה. מנת הצ'ילי קון קרנה הזכירה טרנד שתקף את תל אביב לפני לא מעט שנים בתחום הגשות המנה (מרק, תבשילים,שווארמה, קבב) בתוך לחם שרוקן מתוכנו. המנה הבשרית מוגשת בלחם עגול וקריספי היתה טעימה אך חריפה מדי לטעמנו (65 שקלים). ניסינו גם את האנטריקוט הקלאסי כמנה עיקרית (125 שקל ל-300 גרם). בדומה לאחרות, גם מנה זו היתה עשויה מחומרי גלם מצוינים ומידת עשייה מדויקת. פשוט וטעים.
בניסיון אחרון למצות את הביקור בראשון לציון, הזמנו גם מנת כנפיים עליה המליץ המלצר. השיכרות ניצחה את תחושת השובע, ועל כך הודינו עם הביס הראשון מאחר וציפוי הכנפיים פריך בצורה יוצאת דופן, ורוטב הבית מוסיף גם הוא לתחושה שהמנה הזו נולדה כדי ללוות בירה.
הפיפטי פייב הוא הפתעה. בר מסעדה שבאמת מתפקד גם כבר וגם כמסעדה הוא מצרך שכמעט ואינו קיים. נכון, המקום רק סיים הרצה והכל חדש מהשקית, אבל האווירה, המיקום, השתייה והאוכל ברמה גבוהה. אנחנו יצאנו בתחושה שראשון לציון זכתה בבשורה מרעננת.
55 דראפטס אנד מור, יס פלאנט, ראשון לציון