נסו את זה בבית: כך תארחו בחג בקלי קלות

לא יודעים מה לבשל בחגים? מגוון ספרי מתכונים חדשים ינסו לסדר אתכם. ואם בכל זאת תחליטו לוותר, ננסה אנחנו לעזור עם רשימת מסעדות המכינות ארוחות לחג

ריטה גולדשטיין  | 9/9/2012 15:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תקופת החגים גוררת תמיד שלל התלבטויות קולינריות. מה להכין לשולחן המשפחתי הגדול כדי שיהיה חגיגי מספיק? איזה קינוח מרשים להביא למארחים אם הצלחתם להתחמק מהתענוג המפוקפק? היכן כדאי לרכוש מאכלי חג טעימים אם אין פנאי לבישולים? וכמו בכל שנה, מגוון ספרי בישול חדשים ומרשימים שרואים אור כפטריות אחרי הגשם מנסים להקל עליכם את ההחלטות הגורליות. ולא קיפחנו גם את מי שיעדיף לאכול בחוץ את ארוחת החג או לקחת טייק אוויי.
מכינים בבית

ספר הבישול של בשארה ממשפחת חינאווי: לאנשים שאוהבים בשר, בשארה-דור שלישי לקצבים - מסביר בספרו החדש איך בוחרים נתח נכון (תוך הצגת מדריך נתחים עם פירוט ואיורים) ואיך מעבדים אותו ומשמרים. בנוסף לכך, בספר מתכונים מגוונים: קובה בורגול מטוגנת; מקלובה; מרק מלוחייה; הקבב הסודי של חינאווי; שייטל על סלט באק צ'וי וקשיו; צלעות טלה עם שפצלה זעפרן וארטישוק ועוד. הספר, שמחירו 139 שקל, נמכר בסניפי רשת הבשר של חינאווי ברמת אביב, יפו וראשון לציון וכן במסעדת גריל הבשרים שנמצאת גם היא בראשון.

מכאן ומשם בקטן / ליאורה קרן: כבר מהשם ניתן להבין כי לא מדובר במנות ענק, וזה סוד הקסם. בספר (הוצאת ליברוס, 129 שקל) מוצע מגוון מנות קטנות וטעימות לשולחנות החגים, שאוצרות בתוכן היסטוריה של מטבח ישראלי אקלקטי. קרן משדרגת ומחיה את המאכלים המסורתיים וכן מעדכנת מנות שקיבלו כבר נופך נוסטלגי. בין המתכונים: כדורי גפילטע פיש ועשב לימון, קניידלך פיקנטיים, קוגל אטריות אישי, מוס דג מלוח, צימעס גזר בשמנת מתוקה, עוגות לייקח עם ריבת תפוזים ועוד.

ללא גלוטן וללא סוכר / פיליס גלזר: ספרה של גלזר (הוצאת קוראים) מציג מגוון רחב של מאכלים בריאים וטעימים לשולחן חג או ליומיום, בלי גלוטן ובלי סוכר לבן. הוא כולל הסברים היכן ניתן להשיג את המוצרים, במה הם חיוניים ואיך להשתמש בהם. בין המתכונים: בליני עם קוויאר סלמון וקרם פרש; קארי שורשים עם למון גראס, שעועית ירוקה ורוטב קשיו אינדונזי ועוד; וקינוחים כגון קרפצ'יו פירות ברוטב נענע, עוגת מרציפן, טארט עם קרם פטיסייר טבעוני מפיסטוק ועוד. גלזר משלבת גם הסברים על קמחים ושמנים בריאים וממתיקים טבעיים. הספר, שמחירו 134 שקל, נמכר בחנויות וברשתות הספרים ומשלב גם הצעות רבות לצמחונים ולבעלי רגישויות. בריא זה טעים.

ככה אופים את זה / אורן בקר: ספר האפייה החדש (הוצאת כלטקסט, בוטיק של מילים בע"מ) הוא ספרו הראשון של השף-קונדיטור אורן בקר (שמציע גם כיתות אמן לחובבי אפייה ואנשי מקצוע). הספר כולל בתוכו 86 מתכונים לחובבי אפייה וכולל קינוחים וכן מאפים מלוחים שמתאימים לאירוח או לחגים. הספר, שמחירו 139 שקל, מלווה בהסברים מפורטים על תהליכי האפייה וכן בטיפים שיסייעו להצלחה. בין המתכונים: טראפלס שוקולד קרמל ואגוזי לוז; טורטליני פרג במילוי ריבת חלב ומסקרפונה עם בננות מקורמלות; דנישים במילוי קרם פטיסייר דובדבנים ועוד.

100 העוגות הטובות של על השולחן: הספר החדש והמרשים מהוצאת על השולחן מאגד 100 מתכונים של עוגות מושחתות יותר ופחות לכבוד החגים. חתומים עליו שפים וקונדיטורים רבים ומנוסים, ואין סיכוי שמי שמחפש קינוח מסעיר לחג לא ימצא בו את מבוקשו. בין המתכונים: עוגת ג' ינג'ר, אגסים ופקאן מסוכר; עוגת גבינה של ה"קופי בר" ; עוגת מסקרפונה אגוזית; טארט פטל אדום של "אורנה ואלה"; פרסבורגר פרג של מיקי שמו; עוגת מייפל פקאן של קרין גורן ועוד. מחירו של הספר 128 שקל, והוא נמכר ברשתות הספרים ובאתר על השולחן.

קונים בחוץ

הביתה מרוברג: מסעדת רוברג במושב לבנים מציעה מנות בהזמנה מראש לחג כמו סלטים שונים (כרוב עם נענע; עשבי תיבול, בוטנים ורימונים), עיקריות (חזה עוף בפירות יבשים, פרגית ברוטב תפוחים), תוספות וקינוחים (פאי אגוזים או שוקולד, עוגות דבש) ועוד.

בשר ראשון: מסעדת מיטבול בראשון לציון מציעה בשר לרכישה במקום להכנה בבית: תערובת בקר, כבש, שום קונפי, צ'ילי חריף וגבינת פרמזן; המבורגר טחון בתערובת עם פלפלי צ'יפטולי חריפים, סינטה, פילה ועוד.

דבש בסביון: המעדנייה של גולדשטיין בצומת סביון מציעה, חוץ מעוגת דבש עם אגוזים ותפוחי פינק ליידי, מנות לשולחן החג כמו סלטים, מאפים, תוספות וכן אפשרות לארוחה מלאה ומשלוחים לכל הארץ בהזמנה מראש. מלבד זאת ניתן להשיג במקום גם מארזים עם מבחר גאדג'טי בישול לחג.

קונים לבד: מעדניית משני בראשון לציון מכינה כבכל שנה מבחר רחב של אוכל מוכן הביתה לחג. בין המנות: כבד קצוץ, דג ברוטב מרוקאי חריף, צלי בקר, ממולאים, קרפלך, דגים כבושים ומעושנים, ואי אפשר בלי גפילטע פיש.

לא מתאמצים: מסעדת מונטיפיורי שבע של אמילי גולדברג בתל אביב מציעה מבחר לערב החג מהמעדנייה במקום. בין המאכלים: פלפלים חריפים מוחמצים, דגים חריפים, לבבות ארטישוק, סלט סלק, חזרת ביתית ועוד. /montefioresheva www.facebook.com

מבושלת חג: ארוחות חג קלאסיות, מזרחיות או איטלקיות, הן רק חלק מההצעות של "מבושלת" לחג. בנוסף לתפריטים הקבועים של הארוחות לבחירה ניתן לחזק במנות כמו כיסנים במילוי בקר; צלי ברוטב בורגניון; קיגל; נתחי פרגית בשזיפים ועוד. מזמינים מראש באתר: www.mevushelet.co.il

חג גלילי: מסעדת אלבאבור בצפון מציעה תפריט אוכל לערב החג הכולל את שלל סלטי המסעדה: עיקריות כמו אוסובוקו כבש בעכוב, קבב אלבאבור, צוואר ממולא באורז ואפילו קינוחים של כנאפה וקרם מלבי. המשלוחים לצפון הארץ ומרכזה.

שקד מסורתי: מסעדת הדגים השקד שברחוב החשמונאים בתל אביב תציע מגוון מנות דגים מסורתיות. בתפריט: גפילטע פיש, ראש קרפיון, דג מלוח, איקרה, כבד קצוץ, סלט ביצים ועוד מגוון מטעמים.

יהודי בסנדר: סנדר היהודית הוותיקה בתל אביב מציעה משלוחי ארוחת חג עד הבית (לפי אזורי חלוקה) וטייק אוויי מהמסעדה. בין המנות: לשון עגל עם פטריות, מרק קניידלך או קרפלך מסורתי, רגל קרושה פיקנטית, חציל ממולא בפרגית, צימעס, כרוב מאודה, אורז עם צימוקים ועוד.

בשר מהגולן: קצביות וחנויות מרינדו (בעין גב, רמת השרון ותל אביב) מציעות מנות חגיגיות הביתה ואף מארזי יינות ומשלוחים (ניתן להזמין גם באתר האינטרנט). בין ההצעות: אוכף טלה בשמן זית ועשבי תיבול; שוק טלה ממולאת אורז ובשר טחון עם פירות יבשים; נתח סינטה במרינדה ועוד.

חג' שמח: מסעדת חג' כחיל ביפו תפעל כרגיל בערב ראש השנה וכן תציע מנות הביתה שמתאימות למספר רב של סועדים, ביניהן צוואר טלה ממולא באורז, בשר טחון ושקדים; כתף טלה ממולא באורז, בשר טחון ושקדים; סלטים כמו קישואים ביוגורט; עגבנית שרי בטחינה ועוד.

בשר בבשארה: רשת בתי הבשרים של בשארה חינאווי, זו מהספר שצוין למעלה, מציעה בסניפיה לרגל החג מגוון נתחים מתובלים ומוכנים לצלייה בבית כגון סינטה עגל בתיבול חרדל, עשבי תיבול ושמן זית, צלעות טלה, שוקיים בברביקיו ועוד. להשיג ביפו, ראשון לציון ורמת אביב.

גורמה כשר בבית: מסעדת וינו סוקה שבהרצליה מציעה טייק אוויי של ארוחת חג בת שלוש מנות לאדם שיש להזמין מראש. בין המנות לבחירה: קרפצ'יו סלמון או אספרגוס לבן ורימונים לראשונות, צלעות טלה בדבש או אוסובוקו טלה לעיקריות ופלאן תפוחים או פנקוטה פירות לקינוח.

תוצרת בית: הום מייד בתל אביב מציעים באתר האינטרנט תפריט חג שממנו ניתן לבחור מאכלים או להזמין פריטים מיוחדים בהתאמה. בין המנות הקבועות: אנטיפסטי ירקות; סלט פטריות, שעועית ירוקה ורימונים; קציצות בקר ומנגולד ברוטב לימוני ועוד. 

זיכרון בחג: איילת וגילי, המסעדה הביתית בזכרון יעקב, מציעה מאכלי חג הביתה בהזמנה מראש. בין המנות: מוסר בלימון, נענע ושום; כתף בקר ברוטב בלסמי; מוסקה בקר, עגבניות וחציל אפוי; קינואה בשלושה צבעים עם שקדים, בצל ובזיליקום ועוד.

מעדנים באדגה: המעדנייה Adega בטשרניחובסקי בתל אביב מציעה לכבוד ראש השנה תפריט הביתה. במנות: סלט תפוחי אדמה; מטיאס הולנדי; קציצות דג ברוטב עגבניות; ביף בורגיניון ביין ועוד. מלבד אוכל מציע המקום גם יינות, פורט וליקרים ביבוא אישי מפורטוגל שרצוי להזמין מראש.

טעמי בית: מעדניית טעמי בית בשער העמקים מציעה תפריט חג בהדרכה לפי מספר הסועדים בשולחנכם. בין המנות: סטייק פרגית ברוטב צ'ילי ולימון; תחתיות ארטישוק במילוי בצל, בטטה ואגוזים; חציל במילוי אורז מלא ורצועות בטטה ועוד.

ששון ושמחה: מעדניית ששון הוותיקה ברחובות מציעה תפריט חג הכולל מנות כמו קוביות סלמון בציפוי שום ודבש; קובה סלק ברוטב קינמון ודבש; צלי בקר ברוטב פלפלת ושזיפים; סלט בטטה עם בזיליקום; זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות ועוד. לפרטים.

חג טבעוני:­אבא גיל בתל אביב (בית אוכל אורגני טבעוני) מציע אוכל הביתה (בהזמנה מהאתר או מהמסעדה עצמה). בין המנות: סלט קינואה עם רימונים; קציצות כוסמת ודלורית; מרק דלעת; מוס קשיו ועוד. 

חגיגי ובריא: המטבח של נלי ביפו מציע תפריט אורגני עם מנות כמו עופיונים ממולאים בקינואה ובפיסטוקים; קציצות פרסה; סלמון מאודה ברוטב תפוזים וג' ינג'ר; תפו"א צלויים עם מרווה ועוד.

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...