חגיגה לעיניים: איך מכינים סלט מאש מהמם
לא רוצים להיתקע עם גרגרי רימונים מיותרים בערב החג? לשף ישי אטיאס מווינו סוקה יש סלט טעים ובריא שיעשה שמח על השולחן
החומרים:
2 יח' סלק בינוני מקולף
1 יח' גזר מקולף
2 יח' קולורבי מקולף
1 ראש בינוני של סלרי אמריקאי, חתוך לפרוסות
1 צרור בינוני של פטרוזיליה קצוץ דק
גרגרים מרימון אחד
1 כוס אגוזי קשיו קלויים כ-10 דקות ב-160 מעלות וקצוצים גס
2 כוסות מאש מבושל במים עם מלח ומקורר
12 עלים של נענע קצוצים גס
5 טבעות של תפוח מיובש קצוץ גס
לרוטב:
40 סמ"ק של רכז תפוזים
40 סמ"ק של מיץ לימון טרי
1 כף של דבש בהיר
200 סמ"ק של שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. יום לפני ההגשה לוקחים את הסלק, הגזר והקולורבי וקוצצים בעזרת מנדולינה/ מעבד מזון בעל להב מתאים לרצועות ארוכות ודקות. לאחר מכן שומרים כל ירק בנפרד בתוך קערה מכוסה במים. פעולה זאת תביא לירקות פריכים וטעימים.
2. מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (הרוטב לא יתחבר ויישאר מפורק בכדי לא להעמיס על הירקות ולהשאירם רעננים).
3. בהגשה: בקערת ערבוב גדולה מניחים את כל המרכיבים מלבד גרעיני הרימון והקשיו הקלוי, מערבבים היטב. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בתנועות מעגליות בכדי שהרוטב ייכנס פנימה לכל המרכיבים. טועמים, מתקנים תיבול, מסדרים את הסלט לגובה על צלחת הגשה ומפזרים מעל את הקשיו הקצוץ ואת גרעיני הרימון ומגישים.