דמים וטעים: ספר הבישול של "דם אמיתי"

השבוע ייצא ספר המתכונים הרשמי של סדרת הערפדים "דם אמיתי". כבדים מדממים של בני אדם לא תמצאו כאן, מתכונים מהמטבח של דרום לואיזיאנה דווקא כן. ביל וסוקי שולפים מזלגות וניבים

nrg מעריב | 26/8/2012 13:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: דם אמיתי
 
עטיפת ספר הבישול של הסדרה ''דם אמיתי''
עטיפת ספר הבישול של הסדרה ''דם אמיתי'' צילום: סריקה

בקרוב יוכלו מעריצי סדרת הערפדים "דם אמיתי" לממש פנטזיה נוספת הקשורה לסדרה וזאת מבלי להפוך לערפדים בעצמם. הסדרה המצליחה, מתרחשת בעיירה הדמיונית בון טמפס, הממוקמת בלואיזינה, שם גם מתקיימים חלק מהצילומים. במהלך חמש עונותיה התכבדו הדמויות הסדרה במעדנים כמו מרק סלק אדום כדם, או תה מתוק בצבע ארגמן ושלל מנות קייג'ון ברוח האזור.

הספר, הנקרא "True Blood: Eats, Drinks, and Bites from Bon Temps", נכתב בידי שפית הקייג'ון מרסל ביאנוונו, ייצא לחנויות ברביעי הקרוב, יום לאחר שידור הפרק החותם את העונה החמישית. השפית, המתגוררת בעיירה סנט. מרטינוויל בלואיזיאנה ובילה מספר שנים בניו אורלינס, התוודתה בראיון לקראת יציאת הספר, כי למעשה לא צפתה ולו בפרק אחד של הסדרה עד שנתבקשה להירתם לפרויקט. "התיישבתי  עם מחברת וצפיתי בכמה פרקים מהסדרה ונדהמתי לגלות כמה אוכל מוזכר בסדרה", סיפרה, "נהניתי להקים לתחייה את המתכונים. אנשים עדיין מוקסמים מסודות הבישול המסתוריים של לואיזיאנה".

המתכונים בספר, הכוללים בין היתר מרק גאמבו מסורתי, מטבל סרטנים מוקרמים, ועוד, מלווה בתמונות ובקטעים מהסצינות רלוונטיות בסדרה. בנוסף ישנם מתכונים למשקאות רבים, שזכו לשמות כמו "טקילה מונרייז", "לאבי'ן אין דה קאבין", ו"מונשיין רייזינג", שלצורך יצירתם התייעצה עם ברמן מקומי.

ביאנוונו מציינת כי למרות שלמנות ניתנו שמות ברוח הסדרה - המתכונים עצמם הם חלק מהתרבות הקולינרית של לואיזיאנה: "אלה מתכונים למאכלים שאנחנו כאן בלואיזיאנה אוכלים כל הזמן כמו גאמבו, ג'מבליה, ושימוש בחומרי גלם מקומיים כמו פלפלים אדומים חריפים, במיה, בטטות וצ'יוטי".

זו אינה הפעם הראשונה בה רשת HBO נרתמת להוצאת ספר ברוח אחת מסדרות הדגל שלה. ספר הבישול של "הסופרנוס" לדוגמה, זכה לפני מספר שנים להצלחה עצומה. בכיר ב-HBO מסר כי מדובר בהתפתחות טבעית של הסדרה, שמחזיקה גם ליין בשמים ומוצרים קוסמטיים: "חמשת החושים משחקים תפקיד נכבד ב'דם אמיתי', וספר הבישול הוא עוד דרך לתעל את החושניות שעל המסך".

באביב הקרוב צפוי לצאת ספר בישול נוסף, הפעם ברוח הסדרה "טרמיי" של HBO, המתרחשת גם היא בלואיזיאנה, הפעם בניו אורלינס.

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...