בא מהלב: מוטי בר און מאוהב בחצילים

בהתחלה קיבל הבלוגר מוטי בר און השראה מהמשפחה ומספרי בישול, אבל אחרי שנחשף לקהילות האוכל ברשת, העולם הקולינרי של "אוכל מכל הלב" השתדרג פלאים

nrg מעריב | 1/8/2012 13:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שם: מוטי בר און
כינוי בתפוז: baronm10     
קישור לבלוג: אוכל מכל הלב
ותק: 5 שנים.

 
איזה מתכונים אפשר למצוא בבלוג שלך?
אם צריך לאפיין אותם במילה אחת, הייתי אומר "נשמה". מתכונים עם הרבה נשמה ביצירה,
בבניית המנה, בצילום ובכתיבה בבלוג. ברוב המקרים מדובר במתכונים ביתיים, אלה שמכינים כמעט בכל מטבח: מתכונים של אמא, של סבתא, של הדודה או השכנה. מתכונים מעוררי זיכרונות. הרבה סוגי סלטים ובעיקר סלטי חצילים בכל מצב הכנה או הגשה אפשריים, מגוון ענק של מרקי בית, בשרים  וקדירות.

מה מקור המתכונים שלך? האם אתה עורך ניסויים בבית, משתמש במתכונים של אמא או נעזר בספרי בישול?
הבסיס לעולם הבישול התחיל כמובן מהבית ומאמי. ההמשך היה דרך ספרי הבישול הקלאסיים אבל   אין ספק שעליית המדרגה במטבח באה לאחר שנחשפתי לעולם קהילות האוכל ברשת. הייתי פעיל מאוד בפורומים השונים ורכשתי שם הרבה ידע בזכות השיתוף הנרחב בתחום האוכל ומשם באה ההחלטה לפתוח בלוג אישי שירכז את עולם הבישול שלי. אני עושה הרבה ניסיונות ברמה של הכנת מנה בודדת לטעימה ובוחן אותה בעצמי או נעזרה בטעמה של בתי הצעירה. 

מי אוכל את מה שאתה מבשל?
כמובן שבני משפחתי הקרובים ביומיום והמשפחה המורחבת בחגים.

יש לך סיפור מעניין/מצחיק/מסוכן שקרה במטבח?
כן, מרגש. אבל רק כשתכנסו לרשומה תבינו כמה מרגש לבשל עם הנכד שלך.

אלו רשומות הכי נהנית לבשל, לצלם ולכתוב?
קשה לבקש ממישהו שאוהב לבשל מהלב להחליט איזה מילדיו הוא אוהב יותר אבל... אם יש משהו שאני אוהב זה מדי פעם לגלות בלוג צעיר /חדש בתחילת הדרך, שלפי הרשומות הראשונות שהתפרסמו בו אני מגלה פוטנציאל ואז אני מעלה המלצה וקישור ברשומה אצלי בבלוג, שאני מכנה "סתם כי בא לי לפרגן"  וכך הוא מקבל במת חשיפה אל מנויי הבלוג שלי ( כ-2,000 מנויים).

איזה מתכון לעולם לא נמצא בבלוג שלך?
לא חושב שיש נושא שהטלתי עליו ווטו ולכן לא אעלה מתכון שלו , אצלי הכל פתוח.

יש מתכון שאתה מת לנסות או רשומה שאתה מה להעלות, אבל עדיין לא מעז?
לאו דווקא מתכון. מאד הייתי רוצה להעלות רשומה על סיפור חייו של אבי ניצול שואה אבל לא מצליח.
האצבעות מסרבות להקליד סיפור כל כך טעון ומרגש.

תן המלצה לבלוג אוכל נוסף שאתה שואב ממנו השראה.
זו השאלה הכי קשה כיוון שאני שואב רעיונות ומידע מהרבה מקורות, אבל אין ספק שאם מדובר במטבח איטלקי במיטבו אני קודם מגיע לבלוג של מגי

 

פורטובלו צלויה על חציל קלוי

החומרים:

פטריות פורטובלו
חציל בלאדי עם עור מבריק ומתוח
שמן זית
לימון טרי

לסלט:

פלפל חריף ירוק
פלפל אדום
פטרוזיליה
כוסברה
נענע
שום

טחינה מאיכות טובה
רוטב צ'ילי
פלפל שחור גרוס
רוטב סויה

ההכנה:

1. קולים את החציל היטב על אש גלוייה וחורכים אותו מכל צדדיו. מצננים ומקלפים בזהירות את הקליפה. לא שוטפים את החציל במים ומשתדלים שליבת החציל תישאר שלמה. מניחים אותה במסננת להגרת נוזלים.
2. הפטריות: מסירים את רגלי הפטריות, חורצים צלב בזהירות בחלקה העליון של הפטרייה עם סכין חדה. משרים את הפטריות במשרה משמן זית, מעט מיץ לימון, רוטב סויה, רוטב צ'ילי ופלפל שחור גרוס.
3. הופכים את הפטריות מדי פעם בתוך המשרה. מדובר בכמות קטנה של משרה שנוגעת רק בשטח המגע של הפטרייה ולא אמורה לכסות אותה.
4. לאחר חצי שעה של השריה מוציאים את הפטריות, מנערים את עודפי המשרה וצורבים על מחבת פסים לוהטת.
5. קוצצים דק צרור עלי פטרוזיליה, נענע, כוסברה ,פלפל חריף ירוק ופלפל אדום. מוסיפים 2 שיני שום כתושות, מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים היטב ומשהים לספיגת טעמים.
6. מניחים את ליבת החציל על צלחת ההגשה ומשטחים אותה. יוצרים בעזרת האצבעות מעין גומות בבשר החציל. מתבלים את החציל במלח ופלפל שחור גרוס. מזליפים מעל שמן זית ומיץ לימון טרי.
7. מוסיפים מעל החציל את תערובת עשבי התיבול ומעליהם מסדרים את הפטריות שצלינו. מזליפים מעל טחינה טובה.
8. מחכים כמה דקות שכל מרכיבי המנה יספגו טעמים.

המתכון לקוח מהבלוג אוכל מכל הלב בתפוז, שם מחכים לכם מגוון מתכונים נוספים.

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...