ביי ביי בירה: התחליפים האלכוהוליים שלנו לקיץ
לרגל עליית מחירי הבירה החלטנו לבדוק אלו אלטרנטיבות מחכות לנו בבר מלבד משקה האלים שאנחנו כל כך אוהבים. החלטנו על קוקטיילים
>> בואו נשתה פסטיס
>> ביקרנו ברפובליקה די רונימוטי
>> יום עם שף יונתן בורוביץ'
אבל ממש לא חייבים לשתות בירה בקיץ, להפך. שחף קורן, יועץ הדרכה באקרמן, יבואנית משקאות חריפים לארץ, מסביר כי "משקאות קיציים הם בעיקרם קוקטיילים ומשקאות מעורבבים אחרים. הערבוב של משקה אלכוהולי במשקה קל יוצר דילול והקטנה של אחוזי האלכוהול במשקה, וכך הוא מונע מהאלכוהול לחמם את הגוף ולתחושה קרירה ומרעננת יותר".
"פידג' סאוור, מוחיטו, וקפרינייה שמכינים אותם כמו שצריך הם ההמלצה שלי לימות הקיץ החמים. טעמים חמצמצים שמשלבים גם מתוק בעוד שהחמיצות היא הדומיננטית ומשאירה טעם של עוד", מוסיף ויינריך. קורן מסכים עם הטענה ומוסיף זווית נוספת לעניין: "משקאות מתוקים וחמוצים מעודדים שתייה מרובה כיוון שהם יותר מצמיאים. העיקרון המנחה בקיץ הוא ללכת על קוקטיילים קרים ככל האפשר וכאלה המעורבבים ומדוללים המונעים תחושה של חימום הגוף, כמו קוקטיילים עם בקרדי או מרטיני".
אז במקום לקרוע את הכיס על הבירה, הנה כמה קוקטיילים חלופיים מוצלחים שמהמרכיבים של כל אחד מהם תוכלו להוציא כמה כוסות משקה ולא רק בקבוק 500 מ"ל.
קוקטייל אנגלי שמתאים במיוחד לצפייה באולימפיאדה. פימס מספר אחד הוא שמו של הליקר שמבוסס על ג'ין שניתן למצוא אותו בארץ בעיקר בדיוטי פרי. את הפימס, נוהגים הבריטים לשתות בערב קייצי במדשאות הרחבות בכפר או בעיר לרענון חמצמץ וטעים.
החומרים:
1/3 כוס פימס
כוס לימונדה מוגזת
2-3 פרוסות תפוז
2-3 פרוסות תותים
2-3 פרוסות מלפפון
קצת נענע
ההכנה:
מערבבים עם קרח.
המשקה האמריקאי המוכר, שנטען שהומצא על ידי ברמן בשם רוברט בוט מלונג איילנד אי שם בשנות ה-70, קיבל את שמו מהמראה שלו שדומה באופן מחשיד לתה קר על כל סוגיו. מאז שעשו את הראשון, שרחוק מאוד מלהיות תה, קמו לו מתחרים רבים כמו המיאמי אייס טי, או הלונג ביץ' אייס טי, כולם אלכוהוליים מאוד, עם תוספת כזו או אחרת בטעמים.
החומרים:
15 מ"ל טקילה
15 מ"ל וודקה
15 מ"ל רום
15 מ"ל ג'ין
15 מ"ל טריפל סק
25 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל מי סוכר
מעט קולה
מערבבים עם קרח.
קשה לטעות עם המשקה האהוב על הסופר ארנסט המינגווי. המוחיטו, שמבוסס על הליים החמוץ-מתוק הנהדר, מעט סוכר ורום כמובן, הומצא בקובה במאה ה-19. אבל אם אתם טעמתם לראשונה את המוחיטו שלכם במקסיקו, רוב הסיכויים שנתקלתם שם בוורסיה שלו שמערבבת בפנים טקילה במקום רום.
החומרים:
40 מ"ל רום
30 מ"ל מיץ ליים טרי
קצת נענע
2 כפיות סוכר
מי סודה
מערבבים עם קרח.
המשקה השני האהוב על המינגווי הוא עוד משקה שנחשב לנשי במיוחד – הדאקירי. בגרסה הראשונית שלו הוא מאוד מזכיר את המוחיטו וגם הוא מוצא את המקורות שלו בקובה. אבל להבדיל מאחיו השמרן, את הדאקירי שותים בדרך כלל קפוא ועם פירות משלל צבעי הקשת. המוכר והאהוב ביותר הוא כמובן הדאקירי תות, ויש לזה סיבה טובה, תאמינו לנו.
החומרים:
49 מ"ל רום לבן
20 מ"ל מיץ ליים
5 מ"ל מי סוכר
תות, מנגו או אפרסק קפוא לפי הטעם
מערבבים עם קרח.
אם יש משקה שכשאומרים את שמו ישר חושבים על הקיץ, זה כנראה המרגריטה. בחירה צפויה, נכון, אך מתבקשת. כמו במקרה של הדאקירי כדאי תמיד להוסיף למשקה המקסיקני הקלאסי פרי כלשהו ולערבב עם קרח למיקס קפוא איכותי. במקרה של ברמנים עצלנים, אפשר גם לבקש טעימה ממרגריטת הברד של אל ויאנטו, לאפקט הקירור באופן מידי.
החומרים:
35 מ"ל טקילה
20 מ"ל קונטרו
15 מ"ל ליים
מערבבים עם קרח.
לאלו המעדיפים את החגיגות שלהם בניחוח ברזילאי, מומלץ לנסות את התואם, הקפרינייה הברזילאית, שמזכירה מעט את המוחיטו כשבמקום רום, משתמשים בקשאסה, המשקה הלאומי המיוצר מקנה סוכר.
החומרים:
50 מ"ל קשאסה
0.5 ליים חתוך לרבעים
2 כפיות סוכר
מערבבים עם קרח.
המשקה האמריקאי שהוגש לראשונה בשנות ה-40, קיבל את שמו הודות למראה שלו שמזכיר זריחה מעל הים. יש לציין שמדובר בזריחה יפה במיוחד, אבל אחרי כמה כוסות של טקילה סאנרייז ליד הבריכה, יש מצב שזו בדיוק הזריחה או השקיעה שבה אתם תזכו לצפות.
החומרים:
45 מ"ל טקילה
90 מ"ל מיץ תפוזים
15 מ"ל ליקר גרנדין
מערבבים עם קרח.
את הסנגרייה, או הפונץ', בשפה העממית, שמגיע מארגנטינה, ספרד ופורטוגל, אפשר לשתות חם בחורף וקר בקיץ. מלבד טמפרטורת ההגשה, את הסנגרייה לחום יולי אוגוסט מומלץ להכין עם יין לבן דווקא, ויחד איתם לבחור את הפירות הכי קיציים שיש.
החומרים:
6 כוסות של פירות קיץ (אפרסק, מנגו, מלון, משמש ועוד)
רבע כוס ג'ינג'ר
חופן נענע
חצי כוס ליקר קואנטרו
בקבוק יין סוביניון לבן
מיץ מלימון אחד
ההכנה:
מערבבים עם קרח.
בספרו של דאגלס אדאמס, "המסעדה שבסוף היקום", מתייחס הסופר הפופולרי למשקה הג'ין והטוניק שהומצא על ידי הבריטים בהודו כמשקה הנע על הסקאלה שבין כמעט מים ל"משקה שהורג פרות". ובכל זאת, למי שרוצה לתפוס ראש טוב על שפת הבריכה, כדאי לרכוש את הרכיבים הפשוטים, שמתאימים לכל מי שרוצה את המשקה שלו יותר מרענן ממתוק.
החומרים:
60 מ"ל ג'ין
90 מ"ל מי טוניק
פרוסת לימון לקישוט
ההכנה:
מערבבים עם קרח.
למי שרוצה לשלב מעט "קמפרי! ושיגעון" בחגיגה, מומלץ לנסות קוקטייל פחות מוכר במחוזותינו שמגיע מאיטליה ומשלב מרטיני, גי'ן וקמפרי לטעם מריר מתוק. למי שאוהב את הקוקטייל שלו דווקא מוגז, כדאי להחליף את הג'ין בקאווה או למברוסקו כדי ליצור את הנגרוני ה"לא נכון" לפי האיטלקים, אבל זה שטעים אפילו יותר.
החומרים:
30 מ"ל ג'ין
30 מ"ל מרטיני רוסו (ורמוט)
30 מ"ל קמפרי
ההכנה:
מערבבים את הכל עם קרח.
טיפ קטן לסיום: כמו במקרה של המרגריטה והמוחיטו, בדרך כלל, כדי לקבל את האפקט החמוץ-מתוק באלכוהול, שווה לשלב פשוט סוג אחד של אלכוהול עם סאוור. את תערובת הסאוור מכינים לפי יחס של שלוש לאחד בין מיץ הלימון למי הסוכר ואחר כך מוסיפים לפי הטעם פיג'לינג במגוון טעמים, אמרטו (לאוהבי המרציפן), סאות'רן קומפורט, או אפילו מרטיני. העיקר שיהיה טעים.