קיץ

כשהשמש עולה: מנות באווירה יפנית לקיץ

עם מנות קטנות ולא מכבידות, המטבח היפני מתאים במיוחד לקיץ הישראלי. שף דניאל שליט מ"קיוטו" מכין לכם כמה מהן

nrg מעריב | 17/7/2012 8:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: אסף רונן
סלט 5 נבטים קיצי עם ויניגרט יוזו צילום: אסף רונן
סלט 5 נבטים קיצי עם וינגרט יוזו

החומרים (4 מנות):

לרוטב הוויניגרט:

1 שן שום
קורט פלפל שאטה גרוס
30 גרם (חצי עיגול) סוכר דקלים מפורר (ניתן להחליף בכף וחצי סוכר חום)
כף  מלח
שתי כפות שמן קנולה/חמניות/סויה (לא שמן זית)


כוס מיץ לימון
רבע כוס מיץ יוזו (ניתן להחליף במיץ לימון)
רבע כוס מים
1 כף רוטב דגים (ניתן להחליף בכפית מלח)

לסלט:

1 חבילה נבטי צנונית
1 חבילה נבטים סינים לבנים
1 חבילה מיקרו בזיל
1 חבילה אלפלפא
1 חבילה נבטי חמנייה
חופן בצל ירוק קצוץ לטבעות
חופן עלי נענע מופרדים
כפית שומשום קלוי לקישוט

ההכנה: 

1. הרוטב: טוחנים את כל החומרים בבלנדר.
2. הסלט: מערבבים את כל חומרי הסלט, מתבלים ברוטב ויניגרט. בודקים תיבול ומגישים.

צילום: אסף רונן
ספרינג רול ירקות פריכים ועשבי תיבול צילום: אסף רונן
ספרינג רול ירקות פריכים ועשבי תיבול

החומרים (2 מנות):

4 דפי אורז
חצי כוס עשבי תיבול (נענע, כוסברה, בצל ירוק, בזיליקום) שטופים וקצוצים גס
חופן נבטים סינים
1 גזר קצוץ לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
מיץ לימון
רוטב סויה

ההכנה:

1. משרים את דפי האורז במים עד שמתרככים.
2. פורסים את הדפים על מגבת נקייה.
3. מפזרים במרכז כל דף אורז מעט מהירקות ועשבי התיבול ומגלגלים כמו סיגר.
4. פורסים כל גליל במרכז, מגישים עם רוטב סויה ומיץ לימון.

צילום: אסף רונן
סביצ'ה אינטיאס עם מרמלדת אננס, עלי מיקרו ושומשום וואסבי צילום: אסף רונן
סביצ'ה אינטיאס עם מרמלדת אננס, עלי מיקרו ושומשום וואסבי

החומרים (2 מנות):

120 גרם דג נקי ופרוס לפרוסות דקות
חצי כוס אננס נקי וחתוך לקוביות קטנות
כוס סוכר
כוס מים
חופן עלי בזיליקום
מלח ים גס
מיץ לימון
שמן זית
עלי מיקרו בזיליקום
שומשום וואסאבי

ההכנה:

1. יוצרים סירופ מהסוכר, הבזיליקום והמים.
2. מבשלים את האננס כ-5 דקות. מסננים ומקררים.
3. מסדרים את הדג בצלחת, מפזרים מעט מלח ים גס, מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון, מקשטים עם מרמלדת האננס, עלי המיקרו והשומשום.

מתוך תפריט הקיץ של מסעדת קיוטו, הרצליה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...