30 דקות, זוז! ספר המתכונים החדש של השף העירום

שף ג'יימי אוליבר ממשיך להפיץ את תורת האוכל הבריא והפעם הוא עושה זאת בספר "ארוחה ב-30 דקות", שבא להדגים כי אפשר לאכול בריא במעט עבודה. המתכונים לכל ארוחה מופיעים כמקשה אחת, כשהסוד הוא בארגון נכון וקיצורי דרך חכמים

nrg מעריב | 20/6/2012 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
>> האימפריה של ג'יימי אוליבר

>> מה חיכה במרתף המסעדה של השף העירום?

>> הילד הזה הוא אנין
צילום: דיוויד לופוטוס
כך הסלמון צריך להיראות אחרי 14 דקות בתנור צילום: דיוויד לופוטוס
סלמון

החומרים:

2 פלפלים מוארכים, אדומים או צהובים
חופן בצל ירוק
2 פלפלים חריפים אדומים טריים


1 ק”ג פילה סלמון, עם העור, נקי מקשקשים ועצמות
1 לימון
זרעי שומר

צילום: דיוויד לופוטוס
אורז עם פלפלים אדומים וקלויים ובזיליקום. מפרידים, מערבבים ומגישים צילום: דיוויד לופוטוס
אורז

החומרים:

1 כוס אורז בסמטי
250 גרם פלפלים אדומים, קלויים וקלופים
3-2 גבעולי בזיליקום טרי
חומץ בלסמי

צילום: דיוויד לופוטוס
קוצצים דק את הזוקיני, את הפלפל האדום החריף ואת הנענע צילום: דיוויד לופוטוס
סלט

החומרים:

1 לימון
2 גבעולי נענע טרייה
2-1 פלפל אדום חריף טרי
400 גרם מיני זוקיני (או זוקיני רגיל, אם לא משיגים)
תיבול
שמן זית כתית מעולה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס גס

צילום: דיוויד לופוטוס
גוואקמולה וטורטיות. אל תשכחו את הליים צילום: דיוויד לופוטוס
גוואקמולה

החומרים:

4 גבעולי בצל ירוק
חופן קטן של כוסברה טרייה
1 פלפל אדום חריף טרי
1 שן שום
2 ליים
3-2 אבוקדו קטנים בשלים
חופן עגבניות שרי

תוספות:

1 חבילת טורטיות להכנה מהירה (להשיג במעדניות)
150 מ”ל שמנת חמוצה

צילום: דיוויד לופוטוס
נתחי סלמון שעוסו במלח ופלפל.. 14 דקות אפייה צילום: דיוויד לופוטוס
משקה ("שפריצר")

החומרים:

סלסילה גדולה של אוכמניות, פטל שחור או תותים טריים
קוביות קרח
גבעולים אחדים של נענע
1 ליטר סודה

ההכנה:

התחלה. מכינים את כל המרכיבים והכלים זמינים מראש. ממלאים קומקום חשמלי במים ומרתיחים. מפעילים את התנור בתוכנית גריל בעוצמה מלאה. מניחים סיר על להבה בינונית. מרכיבים את להב הפלדה במעבד המזון.

סלמון. יוצקים 3-2 כפות שמן זית לתבנית צלייה גדולה. חוצים את הפלפלים ומנקים מזרעים. פורסים את הפלפלים ואת הבצל הירוק לפיסות ברוחב 2 ס”מ. קוצצים גס את הפלפלים החריפים. מזלפים שמן זית משני צידי נתחי הסלמון. בוזקים מעט מלח ופלפל ומגררים דק מעט קליפת לימון. מעסים את נתחי הסלמון כך שהטעמים יחדרו פנימה היטב. שוטפים את הידיים. במידת הצורך, חוצים את הסלמון כך שיתאים לגודל תבנית האפייה. מניחים את נתחי הסלמון בתבנית, כשצד העור פונה מעלה ומסדרים את הירקות החתוכים סביב-סביב. מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 14 דקות.

אורז. מניחים את האורז בסיר, מוסיפים קמצוץ נדיב של מלח ומוסיפים מים רותחים עד לגובה 1.5 ס”מ. מכסים את הסיר, מגבירים את עוצמת הלהבה ומבשלים במשך 7 דקות. כשהאורז מבושל היטב, מסירים מן הלהבה ומשאירים עם המכסה ל-7 דקות נוספות, כדי שהאורז יתייבש.

צילום: דיוויד דיוויד לופוטוס
סלמון פריך עם אורז, סלט וגוואקמולה. טעים ומהיר צילום: דיוויד דיוויד לופוטוס

סלט. סוחטים מיץ מחצי לימון לתוך קערת הגשה גדולה ומוסיפים 3-2 כפות שמן זית וקמצוץ נדיב של מלח ופלפל. קוצצים דק את עלי הנענע וחצי פלפל חריף אדום טרי ומוסיפים לקערה. בעזרת קולפן מגלפים גילופים דקיקים מהזוקיני, ישר לקערה. את מה שנשאר מהזוקיני אחרי הגילוף מניחים על גבי קרש חיתוך גדול מעץ. מביאים את קערת הסלט לשולחן, אך לא מערבבים אלא ברגע ההגשה.

אורז. קוצצים גס את הפלפלים הקלויים ואת עלי הבזיליקום על גבי קרש החיתוך, יחד עם יתרת הזוקיני. מוסיפים קורט מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית וחומץ בלסמי.

משקה (“שפריצר”). מרסקים את פירות היער למחית במעבד המזון. ממלאים כד גדול עד מחציתו בקוביות קרח. תולשים עלים מגבעולי הנענע ומוסיפים לכד. מניחים מסננת צפופה מעל הכד ובעזרת כף דוחפים את מחית פירות היער דרך המסננת לכד. נפטרים ממה שנותר במסננת. ממלאים את הכד במי סודה, מערבבים ומגישים לשולחן. שוטפים את מעבד המזון בזריזות.

סלמון. כש-14 הדקות של הסלמון בתנור חולפות, מוציאים את התבנית ובעזרת סכין והאצבעות קולפים בעדינות את עורו של הדג והופכים לצידו האחר. בוזקים קורט מלח ומעט זרעי שומר, הופכים את הפלפלים בתבנית, מחזירים לתנור ואופים במשך 5 דקות נוספות או עד שהסלמון נראה פריך.

צילום: דיוויד לופוטוס
ארוחה שהיא שמחה. ג'יימי אוליבר בפעולה צילום: דיוויד לופוטוס

גוואקמולה. קוטמים את קצוות גבעולי הבצל הירוק ומניחים את הגבעולים במעבד המזון, יחד עם מרבית הכוסברה. מוסיפים פלפל חריף (נקי מעלים ומגבעולים), שן שום, מיץ מ-2 ליים וזילוף של שמן זית. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה ובזמן זה חוצים ומגלענים את האבוקדו וחותכים לרבעים את העגבניות. מחלצים את האבוקדו מקליפתו ומוסיפים למעבד המזון. מוסיפים את העגבניות ומפעילים עד לקבלת תערובת גסה. מעבירים לקערה או לצלחת הגשה, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת ליים או מלח ופלפל במידת הצורך. מביאים לשולחן ומניחים לצידו פלחי ליים, לסחיטת מיץ בעת הסעודה, אם רוצים.

אורז. מפרידים את גרגירי האורז בעזרת מזלג, הופכים לתוך הסיר את הקרש שעליו הירקות החתוכים, מערבבים היטב ומגישים לשולחן. מניחים מחבת פסים על להבה גדולה.

סלמון. בעזרת מלקחיים הופכים שוב את הסלמון. בוזקים מעט מלח ופלפל ואופים 5 דקות נוספות.
תוספות מכניסים למחבת הפסים החמה טורטייה אחת בכל פעם ואופים כל צד במשך כמה שניות. לחלופין אפשר להכניס את כל הטורטיות ביחד למיקרוגל למשך 15-10 שניות. מעבירים את השמנת החמוצה לקערה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים לשולחן.

הגשה. מוציאים את הסלמון מהתנור, מעבירים מיד לשולחן ומגישים לצד סלט הזוקיני.


מתוך הספר "ארוחה ב-30 דקות", ג'יימי אוליבר, הוצאת "מודן"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...