רכה כמו נשיקה: מתכונים עם ריקוטה
עוגה מרהיבה ומתוקה, פסטה ייחודית וטעימה וסלט בטעמים עדינים ומרעננים. גבינת ריקוטה טרייה תביא שדרוג נהדר למנות החג

החומרים (4 מנות):
לסלט:
1 ראש של חסה ערבית
100 גרם של נבטי צנוניות (נספאק)
100 גרם נבטי אלפלפה
100 גרם נבטי ברוקולי
200 גרם נבטים סינים
5 יח' תאנים בשלות
1 חבילה גבינת ריקוטה פרסקה
100 גרם גרנולה
לרוטב:
1 כף דבש
1 כפית דבש סילאן
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית מלח
ההכנה:
1. מפרידים את ראש החסה, מסירים את העלים הגדולים ומשאירים את ליבת החסה.
2. מפרידים את ליבת החסה לעלים בודדים ומשרים במי קרח למשך 10 דקות.
3. את אותה הפעולה עושים עם כל שאר העלים.
4. מעבירים את העלים והנבטים בנפרד דרך מסננת ומייבשים.
5. מעבירים את כל מוצרי הרוטב לכלי עמוק וטורפים היטב.
6. מחלקים את לבבות החסה ל-4 צלחות.
7. מחברים בקערה נפרדת את כל הנבטים ומערבבים עם הרוטב.
8. מחלקים את הנבטים עם הרוטב לארבעת הצלחות.
9. מחלקים את הגרנולה לארבעת הצלחות ומפזרים מעל.
10. חוצים כל תאנה לרבעים (בצורת ירח) ומניחים על כל צלחת 5 יח'.
11. מחלקים את הריקוטה ל-4 ומפוררים מעל כל סלט.

החומרים:
לבצק פסטה:
550 גרם קמח פסטה 00
6 חלמונים
4 ביצים
1 כף שטוחה מלח
1 כף שמן זית
למילוי:
600 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת עזים רכה
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
1 כף שטוחה מלח
לקרם תרד
500 גרם תרד שטוף
2 כפיות שטוחות מלח
להגשה:
1/2 כוס עירית קצוצה
2 כפות חמאה
ההכנה:
1. הבצק: מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות למשך 4 שעות.
2. המילוי: מכניסים את כל החומרים למיקסר עם וו גיטרה. לשים עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מכינים את קרם התרד: חולטים את עלי התרד במים רותחים כ-2 דקות, עד שהגבעולים של התרד רכים לגמרי. מעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים היטב. טוחנים את עלי התרד בבלנדר עם מעט מים והמלח עד לקבלת מרקם חלק.
4. מכינים את הכיסונים: מרדדים את בצק הפסטה במכונת פסטה לעובי של 2 מ"מ. צריכה להתקבל רצועת בצק ארוכה ברוחב 12 ס"מ. חוצים את הרצועה לאורכה. מניחים כפית מהמילוי במרווחים שווים של 2.5 ס"מ לאורך רצועת הבצק. מטיבים במעט מים את השוליים העליונים של הבצק ומגלגלים לגליל (בשיטת "סושי"). מהדקים את הבצק ביצירת "גבעה" בין מילוי למילוי. חותכים את הגליל במרווחים בין המילויים בעזרת סכין משוננת או גלגלת משוננת. מניחים את הכיסונים המוכנים על מגש מכוסה בשכבת קמח דורום.
5. בסיר קטן מחממים מעט את קרם התרד מעל להבה נמוכה. מניחים את החמאה בקערת ערבוב גדולה.
6. חולטים את הכיסונים במים רותחים ומומלחים כ-2 דקות. מעבירים לקערה עם החמאה ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה והכיסונים עטופים בה. מפזרים עליהם את העירית הקצוצה, מערבבים פעם נוספת.
7. מרכיבים את המנה: מניחים על גבי צלחת הגשה מעט מקרם התרד ועליו את הכיסונים. מגישים מיד.

החומרים:
לבסיס:
100 גרם קמח
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים
לעוגה:
800 גרם גבינת שמנת
400 גרם ריקוטה פרסקה
8 חלמונים
שתי ביצים שלמות
150 גרם סוכר
מקל וניל
ההכנה:
1. הבסיס: מערבבים הכל יחד ומשטחים בתבנית אפייה. עכשיו יש לאפות את הבסיס ב-140 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה כהה.
2. העוגה: מערבבים במיקסר את הגבינות עד ריכוך ומוסיפים את שאר המרכיבים.
3. יוצקים על הבסיס האפוי ואופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות למשך 30-45 דקות (המרקם צריך להיות רוטט כמו ברולה).
המתכונים באדיבות מחלבות גד