הבו לנו גבינה: מבחן טעימות שבועות

עוגות מוס, עוגות שמרים, עוגות גבינה פירורים, קישים, עוגיות, לחמים ומה לא - אחרי כמה שבועות גבינתיים במיוחד הרי לכם תוצאות חבר השופטים של חג הביכורים

nrg מעריב | 20/5/2012 14:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
איתיאל ציון
עוגת גבינה עם קרם פירות ושטרוייזל של לחמים. הדעות חלוקות איתיאל ציון
לחמים

מי: רשת המאפיות התל אביבית לחמים.

מה: לחם גבינת גאודה, קיש סלמון, אספרגוס ומסקרפונה, קיש שלושה סוגי פטריות, פרמזן ותימין. כנאפה גבינת עזים עם אגוזי לוז, טארט גבינה בציפוי שמנת ופירות.

איך: הכנאפה זכתה לביקורות חלוקות. חלק התקשו להתגבר על המרקם וחלק התיישבו עם כפית ואכלו את כולה. טארט הגבינה והפירות הפך גם הוא לסלע המחלוקת, כאשר חלק התקשו להתגבר על הטעם הלימוני וחלק טענו שמדובר בעוגה הטעימה ביותר שהגיעה למערכת. הקישים היו מצוינים, עם יתרון ברור לקיש הפטריות, שהיה עשיר וגן עדן לאוהבי הפטריות. קיש הסלמון הצטיין בבצק נפלא, אולם עודף גבינת מסקרפונה גרם למעט עיקום אפים. לפעמים לס איז מור. 



מחיר: קישים, 49-59 שקל; עוגות, 45-95 שקל.

ציון סופי: 9.5.

בועז לביא
עוגת גבינה אפויה וענבים של ביסקוטי. עריבה לעין ולחך בועז לביא
ביסקוטי

מי: קונדיטוריית ביסקוטי, בני ברק.

מה: עוגת גבינה אפויה עם ענבים, עוגת גבינה אפויה בציפוי מנגו, עוגת גבינה ניו יורק קלאסית בציפוי שמנת מתוקה.

איך: עוגת הגבינה הניו יורקית היתה מעולה. מתוקה כמו שצריך ואיפה שצריך. עוגת המנגו והענבים זכו לביקורת דומה. העוגות היו אסתטיות מאוד למראה, עם בסיס פריך ומוצלח. המנגו היה מנגו אמיתי והענבים הלכו נפלא עם הגבינה העשירה. הצלחה.

מחיר: 53 שקל לפס, 85 שקל לעוגה בקוטר 20 ס"מ, 138 שקל לעוגה בקוטר 26 ס"מ.

ציון: 9.

רונן מנגן
עוגת גבינה אוראו של רולדין. עודף חמאתיות רונן מנגן
רולדין

מי: רשת הקונדיטוריות הארצית רולדין.

מה: עוגת גבינה אוראו, עוגת מילפיי מסקרפונה ודובדבני מורלו.

איך: את העוגות מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר ולא קרות מדי. בצק עוגת המילפיי זכה למחמאות וכך גם הריבה שהיה בה רענון, אולם התחושה הסופית היתה שהעוגה מתוקה מדי. עוגת האוראו היתה טעימה אם כי נרשמו תלונות על עודף חמאתיות ותחושה שומנית מדי בפה. המסקנה הסופית היתה שהכל טעים, אך טוב היה לו הכל היה במינונים נמוכים יותר.

מחיר: עוגת המילפיי: 60 שקל לפס, עוגת האוראו "בלנקו נואר", 60 שקל לפס.

ציון סופי: 8.5.

דניאל לילה
עוגת גבינה ושוקולד של טאטי. דחוסה מדי דניאל לילה
טאטי

מי: רשת טאטי לחם, גבעתיים, יהוד.

מה: מוס גבינה קדאיף ופסיפלורה, טארט פרג וקרם גבינה, עוגת גבינה ושוקולד.

איך: עוגת הפסיפלורה טעימה, אבל היתה תחושה שמשהו חסר. לו היתה שכבת פסיפלורה באמצע העוגה במקום הקדאיף, היא היתה מקבלת ציון גבוה בהרבה. טארט הפרג נפל במקום בו נופלות אוזני המן. אנשים פשוט לא אוהבים פרג. הצדיקה בסדום שכן חובבת את המילוי הבעייתי גרסה שמדובר בעוגה נפלאה, שהזכירה יוגורט פרג מרענן בליווי קראסט מוצלח. עוגת הגבינה והשוקולד התחבבה רק על חלקינו, שכן האחרים טענו כי הדחיסות שלה גדולה מדי.

ציון סופי: 8.5.

דן פרץ
עוגיות רוקפור של לחם יין. לחובבי המלוח דן פרץ
לחם יין

מי: מאפיית הביסטרו לחםיין, יהוד.

מה: עוגת גבינה טריקולד, עוגת גבינה אפויה, קיש תרד ועוגיות רוקפור.

איך: עוגת הטריקולד זכתה לביקורות צוננות, כיוון שהיתה עמוסה בשוקולד מריר והיתה מתוקה מדי, מסביב. העוגה האפויה היתה נפלאה. נמסה בפה עם מרקם עשיר ושמנתי. קיש התרד היה מוצלח אף הוא, עם בצק פריך ומילוי שהדגיש את התרד העדין. עוגיות הרוקפור היו פריכות ומלוחות במידה, פיתרון מוצלח לחובבי המלוח שמחפשים משהו שילך עם כוס הקפה.

מחיר: האפויה, 69 שקל לעוגה בקוטר 22 ס"מ; הטריקולד, 79 ש"ח לעוגה בקוטר 22 ס"מ; הקיש, 79 שקל לקיש בקוטר 22 ס"מ; העוגיות, 29 שקל למארז של 380 גרם.

ציון סופי: 8.

דניאל לילה
עוגת גבינה בראוני של בן עמי. מתוקה בצורה מעודנת דניאל לילה
בן עמי

מי: רשת הקונדיטוריות הארצית בן עמי.

מה: עוגת בראוני גבינה, גריסיני גבינה, עוגת גבינה פירורים.

איך: השוקולד בעוגת הבראוני נימוח ולא מתוק מדי והוא מתחבר בצורה מושלמת עם הגבינה, שלמרות שלא היתה מורגשת מדי היתה מצוינת. גם הבראוני לא היה מתוק מדי, מה שאפשר לטעום עוד ועוד מהעוגה מבלי להרגיש עומס גדול מדי בבטן. נקודת התורפה של העוגה היתה הבצק המתפורר, שמעט הקשה על האכילה. הגריסיני היה טעים אך היו שטענו שהוא מלוח מדי. עוגת הפירורים היתה סטנדרטית לסוגה, אך טובה ועשירה.

מחיר: בראוני גבינה, 46 שקל לתבנית אינגליש קייק; עוגת גבינה פירורים, 105 שקל לעוגה בקוטר 19 ס"מ, 159 שקל לעוגה בקוטר 26 ס"מ; גריסני, 32 שקל ל-100 גרם.

ציון סופי: 8

בועז לביא
עוגת שמרים ריקוטה וחמוציות של דלאל הקונדיטוריה בועז לביא
דלאל

מי: קונדיטוריית מסעדת דלאל שבנווה צדק.

מה: עוגת שמרים ריקוטה וחמוציות.

איך: עוגת הגבינה מעט הפתיעה - למרות הריח המתוק החריף שדלף מהעטיפה שלה, היא לא היתה מתוקה מאד, אבל מספיק מתוקה כדי ללכת נהדר עם כוס תה. בעוגה היה מספיק ריקוטה, אבל לטעמנו עוד גבינה היתה נותנת לה יותר "בשר". החמוציות כמעט ולא הורגשו, אבל בצק השמרים היה מעורר תיאבון.

מחיר: 39 שקל.

ציון סופי: 7.5.

דן פרץ
עוגת גבינה ופירות יער של לחם ארז. סטנדרטית דן פרץ
לחם ארז

מי: רשת הלחמים והמאפים לחם ארז.

מה: לחם שיפון זיתים ואמנטל. עוגת גבינה פירות יער.

איך: לחם הזיתים היה אכזבה. היתה תחושה שהזיתים הוצאו מקופסת שימורים והם השפיעו על טעם הלחם כולו, ולא לטובה. בהוצאת הזיתים מהמשוואה, הלחם היה טעים מאוד והשתדך נהדר לגבינת קממבר עם אגוזים. עוגת הגבינה היתה טעימה אבל ננטשה במהירות, ולא נרשמה התלהבות מיוחדת.

מחיר: 29 שקל.

ציון סופי: 7.5.

דן פרץ
עוגת שמרים של קונדיטוריית שמו. עדיף בלי צימוקים דן פרץ
שמו הקונדיטוריה

מי: רשת הקונדיטוריות של מיקי שמו.

מה: מוס גבינה פירורים ותותים, עוגת שמרים במילוי ריקוטה וצימוקים.

איך: המוס היה הצלחה. שילוב קציפתי, קרמי וטעים עם מתיקות לא מוגזמת ופירורים עדינים ולא גסים מדי בשילוב תותים טריים שאיזנו את המתיקות. עוגת השמרים היתה פחות מוצלחת, והיתה מקבלת ציון גבוה יותר לולא הצימוקים שפגמו בטעמה.

מחיר: גבינה פירורים, 49 שקל לפס; עוגת שמרים, 38 שקל.

ציון סופי: 7.

נועם דוד
עוגת מוס גבינה עם קרם שוקולד מוקצף. מוצלחת נועם דוד
בליקר בייקרי

מי: רשת בתי הקפה והקונדיטוריות בליקר בייקרי.

מה: עוגת מוס גבינה ועוגת פירורים קלאסית.

איך: עוגת מוס הגבינה בעלת הטופ הקצפתי היתה מוצלחת מאוד עם מתיקות מעודנת אך מלאת עושר. עוגת הפירורים היתה טעימה אף היא עם בסיס ביסקוויט שמחזיק את העוגה בצורה טובה, ולא נרטב כמו שקורה לעיתים קרובות בעוגות מסוג זה. אבל בשורה התחתונה, העוגה לא התלבטה מעל שלל עוגות הפירורים האחרות.

מחיר: אישי - 32 שקל, מאורכת - 59 שקל, קוטר 21 ס"מ - 129 שקל.

ציון סופי: 7.

ינאי יחיאל
לחם גבינות ועגבניות קונפי של לחמנינה. טעים אבל יקר ינאי יחיאל
לחמנינה

מי: מאפיית הלחמים לחמנינה, שכונת ביצרון, תל אביב.

מה: לחם גבינות ועגבניות קונפי ומבחר עוגות כגון עוגת אננס הפוכה עם יוגורט, עוגת שוקולד-גבינה אפויה, עוגיות לימון, שקדים ושמנת חמוצה ועוד.

איך: בגזרת העוגות - עדיף למאפייה החביבה והמוערכת הזו שתתמקד בלחמים לעת עתה. העוגות היו חביבות, אך לא נרשמה התלהבות. העוגיות היו בעלות לימוניות עדינה ומדהימה ואילו הלחם, המומחיות של המקום, היה דחוס בדיוק במידה הנכונה. הלחם המושלם. קראסט פריך. העגבניות המיובשות מאוד הוסיפו.

מחיר: עוגת אננס, 40 שקל; עוגיות לימון, שקדים ושמנת חמוצה, 30 שקל; לחם גבינות, עגבניות קונפי, 29/39 שקל.

ציון: 5.5 לעוגות, 8 ללחם, בעיקר בגלל המחיר המוגזם.

בן יגבס
עוגת גבינה ניו יורק סטייל של חטאים מתוקים. ציפינו ליותר בן יגבס
חטאים מתוקים

מי: הקונדיטורייה הציורית חטאים מתוקים בנווה צדק, תל אביב.

מה: עוגת גבינה אפויה ניו-יורק סטייל.

איך: האמת? ציפינו ליותר. העוגה היתה סטנדרטית ביותר, לא מספיק מתוקה, לא מספיק גבינתית, הקרם בשכבה העליונה היה דליל מדי ולא היתה מזיקה עוד לפחות שליכטה אחת ממנו. בסיס העוגה לעומת זאת, זכה לתשבוחות.

מחיר: 80 שקל.

ציון סופי: 6.

דן לב
עוגת ריקוטה קלאסית של רשת טיב טעם. אופציה מוצלחת דן לב
טיב טעם

מי: רשת הסופרמרקטים טיב טעם.

מה: עוגת ריקוטה איטלקית קלאסית.

איך: יחסית לעובדה שמדובר במוצר הנמכר בסופרמרקט - מדובר במוצר לא רע בכלל. העוגה היתה רכה ונעימה בפה, הבצק היה טעים ולא הרגיש זול מדי, כמו ברוב המוצרים שנעשים בייצור המוני, בסך הכל כדאי לקחת בחשבון כשאתם מתבקשים לקנות משהו לשולחן החג ברגע האחרון.

מחיר: 32.90 שקל.

ציון סופי: 5.5.

דן לב
עוגת גבינה פירורים של גרג. עם כוס קפה דן לב
גרג

מי: רשת בתי קפה גרג.

מה: עוגת גבינה ופירורים.

איך: אין טעם להשוות את הרשת לקונדיטוריות מהשורה, אבל נאמר זאת כך - כשאתם עוצרים לכוס קפה, זו עוגה כלל לא רעה לקחת בחשבון.

מחיר: 34 שקל.

ציון סופי: 5.

מיכל לנרט
קיש חצילים, המעדנייה של גולדשטיין. חביתה אפויה מיכל לנרט
המעדנייה של גולדשטיין

מי: המעדנייה של גולדשטיין, צומת סביון.

מה: קיש חציל, קרם חציל ויוגורט.

איך: קיש החצילים שבחלקו העליון תמצאו חציל קלוי היה טעים בחלקו החצילי, אך למטה נכונה לנו אכזבה. מדובר, בהיעדר הגדרה אחרת, בחביתה אפויה שתפסה גובה. קרם החצילים והיוגורט היה חמצמץ מדי כשנטעם בכפית, אולם בליווי לחם טוב התגלה כטעים למדי.

מחיר: 58 שקל לקיש החצילים, 8.80 שקל ל-100 גרם קרם חצילים ויוגורט.

ציון סופי: 5.

דן פרץ
עוגות גבינה ומרמלדות של מתוקה. זה לא זה דן פרץ
מתוקה

מי: רשת בתי הקפה והקונדיטוריות מתוקה.

מה: עוגות מוס גבינה ומרמלדות בטעם לימון ופטל.

איך: הציפוי של שתי העוגות לא נשא חן בעיני הטועמים. הלימון, שזכה לביקורות צוננות במיוחד, הוכתר כמתוק מדי והיו שהעלו טענות על טעם לוואי. הפטל היה סביל יותר, אך כלל הטועמים הבהירו כי ללא הציפוי מדובר בעוגה טעימה ושמנתית.

מחיר: 59 שקל לכל אחת מהעוגות.

ציון סופי: 5.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...