ישר לפה: חדשות האוכל

משתה בסגנון רומאי, שפים מתארחים, נקניקיות לל"ג בעומר ואליפות הבאריסטה בישראל. כל מה שקורה בשוק האוכל

nrg מעריב | 6/5/2012 13:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מסעדת הלנה בנמל בקיסריה משיקה בימים אלו תפריט חדש באווירה היסטורית. המסעדה, בניצוחו של שף עמוס שיאון, החליטה לפצוח במחווה למורשת הנמל העתיק של קיסריה ולאחר מחקר גסטרונומי שכלל בחינת חומרי גלם ושיטות בישול עתיקות, הרכיבה תפריט שכל כולו מחווה למשתים הרומאיים. בין המנות המוצעות: סרדינים מתובלים בעלי מיורן וגרדת לימון, עטופים בעלי גפן עשויים בגריל (38 שקל), צלעות טלה בזרעי שומר, סומאק ועלי דפנה על גרגרי חומוס, מבושלים בציר עוף וזעפרן (120 שקל), פילה דג ים מקומי ברוטב ערער ויין מוסקט על קרם תרד בר (130 שקל) ועוד. את המנות ניתן להזמין בנפרד או כמקשה אחת בסגנון "ארוחת משתה רומאי" המוגשות למרכז השולחן, במחיר 200 שקל לאדם.
הלנה בנמל, נמל קיסריה. שימו לב - התפריט יוגש אך ורק בחודש מאי.

ה"ננה בר" התל אביבי מציע סדרת אירועים חדשה בשם "תאטרו זה ננה". במרכז כל אירוע יעמוד שף בעל אמירה ייחודית שלו מסעדה מחוץ לגבולות תל אביב. ביחד עם שף הבית, יורכב תפריט משותף שיוגש לאורחים בחדר הפרטי בננה בר. בכל ארוחה ישתתפו 36 סועדים בלבד, כאשר חלק מהמנות יוכנו לעיני האורחים. השפים המשתתפים הם: עינב זאגורי, שף מסעדת "טפאיה", ראשון לציון
(6.5.12); איילת ציוני, שפית מסעדת "איילת וגילי", זכרון יעקב (13.5.12); זוזו (יוסף חנא), שף "קצה הנחל", גליל (20.5.12).
ננה בר, אחד העם 1, תל אביב. טל': 03-5161915.
בועז לביא
מנה חגיגית במסעדת הלנה בנמל בועז לביא

במסעדת Cena מתחדשים בתפריט טאפאס ייחודי ליושבים על הבר. מדי ערב, החל מהשעה 22:00, תוכלו ליהנות מתפריט ספיישל של מנות טאפאס מתחלפות, כמו קלאמרי ממולא על פירה ארטישוק ירושלמי, פטריית פורטובלו צלוייה על הגריל עם פרמז'ן ובצל מטוגן ומנות טאפאס נוספות. לרגל השקת התפריט כל יושבי הבר שיזמינו משקה אלכוהול בעלות של 50 שקל ומלא יקבלו מנת טאפאס על חשבון הבית.
CENA , רחוב מונטיפיורי 42, תל אביב.

רשת חנויות הקונדיטוריה בוטיק סנטרל פותחת בימים אלו סניף חדש והפעם במרכז שוסטר שברמת אביב ג'. הסניף החדש והתשיעי במספר יציע מגוון קרואסונים ומאפי בוקר אחרים, כריכים שונים, עוגות שונות, קישים, קפה ומוצרים נוספים.


בוטיק סנטרל, רחוב אחימאיר 33, רמת אביב ג', תל אביב.

מסעדת הדגים סולטן מציגה תפריט חדש עם המנות אותן ניתן יהיה להשיג בתיאום מראש כמו:
מטפונה דגים - אורז עם דגים בבישול ארוך, טאג'ין דגים ובצל מטוגן עם טחינה ותבשיל פאייה דגים ופירות ים מתובלים בזעפרן.
מסעדת סולטן, שפרעם

בועז לביא
טאג'ין דגים בטחינה בועז לביא

אליפות הבריסטה (מוזג קפה באיטלקית) הישראלית תתקיים זו השנה השנייה בישראל (בחסות תנובה), כאשר המנצח בגמר, שייערך ביום שני 7.5,  ייצג את ישראל באליפות העולמית שתתקיים בחודש יוני בווינה שבאוסטריה. מבין אלפי מתמודדים עלו לגמר ששה מתמודדים שיתבקשו להכין 4 ספלי אספרסו, 4 ספלי קפוצ'ינו ו-4 כוסות משקה מקורי על בסיס קפה בפרשנות אישית, וכל זאת תוך 15 דקות בלבד. המשקאות הקפה יוגשו לפאנל שופטים מקצועי כולל שופט בינלאומי מטעם ה-WBC שיבחנו את המשקאות. הגמר יחל בשעה 11:00 במלון הרודס שבתל אביב והוא פתוח לקהל הרחב. 

יצרנית מוצרי הבשר והנקניקים "טירת צבי" משיקה לכבוד ל"ג בעומר, שני סוגים חדשים של נקניקיות: נקניקיות פרגית דקות ונקניקיות וינר. הנקניקיות החדשות ארוזות באריזת נוחות של שכבה אחת בלבד, המקלה על הפרדת הנקניקיות לאחר הקפאתן במקפיא. לידיעת ההורים: נקניקיות הפרגית הן ללא תוספת מונוסודיום גלוטומט, ללא גלוטן וללא שומן טרנס ונקניקיות הווינר מיוצרות ללא גלוטן וללא שומן טרנס. מחיר מומלץ: לפרגית, אריזת 300 גרם: 12.50-13.50 שקל, וינר, אריזת 750 גרם: 26-27 שקל.

פסטה ברילה מוציאה סדרת פסטות חדשה: "לה קולוציונה", הכוללת מבחר פסטות בצורות ייחודיות כמו מאפלדינה - פסטה בצורת סרט ארוך ומסתלסל בקצוות; קונקיליה ריגטה, פסטה בצורת צדף סגור; פפרדלה, אטריות ביצים רחבות למגוון שימושים ורטבים ועוד. עוד חדש מבית ברילה: עלי לזניה בטעם תרד המורכבת מחיטת דורום ותרד מיובש. להשיג ברשתות השיווק השונות.




היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...