בואו נגזים עם האגוזים: מנות מקוריות לחג

אחרי שסימנו וי על המאכלים המסורתיים של החג, הנה כמה אופציות פחות שגרתיות עמוסות באגוזים מבית שף ניצן רז וסושי סמבה לפסח

nrg מעריב | 9/4/2012 8:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רענן כהן
סלט גבינה כחולה רענן כהן
סלט גבינה כחולה עם אנדיב, אגסים מקורמלים ופקאנים

החומרים (6 מנות):

100 גר' גבינה כחולה (רוקפור לדוגמה)
4 אגסים
שקית עלי בייבי שטופים
1 ראש אנדיב
1 בצל סגול
100 גר' פקאנים
חצי כוס סוכר
1 כף חמאה

לרוטב:

100 מ"ל מיץ לימון
100 מ"ל דבש
2 אגסים מקולפים ללא הליבה
100 מ"ל שמן זית

ההכנה:

1. קולפים את האגסים וחותכים לרבעים ללא הליבה.
2. ממיסים את הסוכר במחבת לקבלת קרמל זהוב ומחממים על אש קטנה (נזהרים שלא יישרף).
3. כשהקרמל מוכן מוסיפים כף חמאה ומערבבים. מניחים את חתיכות האגסים במחבת ומערבבים עד שיצופו בקרמל מכל הכיוונים.
4. מפרקים את ראש האנדיב לעלים וצולים עם מעט שמן זית במחבת עד להזהבה. (ניתן לחילופין לצלות את עלי האנדיב בתנור בחום של 200 מעלות למספר דקות).


5. מפרידים את עלי הבייבי.
6. חותכים את הבצל לפרוסות עגולות ולאחר מכן לחצאי פרוסות.
7. מערבבים את הבצל עם עלי הבייבי, ומוסיפים מעל את עלי האנדיב והאגסים המקורמלים.
8. מפוררים את הגבינה הכחולה ומפזרים אותה מעל.
9. הרוטב: מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים למעט שמן הזית ומעבדים עד לקבלת מרקם הומוגני. מוסיפים את שמן הזית ומעבדים שוב. שופכים את הרוטב המוכן על הסלט ומגישים.

רענן כהן
סלט אטריות שעועית עם פילה בקר רענן כהן
סלט אטריות שעועית עם פילה בקר, כוסברה ובוטנים

החומרים (6 מנות):

1 חבילת אטריות קרסומי (להשיג בחנויות המתמחות)
150 גר' פילה בקר
חצי צרור כוסברה
10 עגבניות שרי
1 בצל סגול
100 גר' בוטנים קלופים

לרוטב:

20 גר' ג'ינג'ר טרי
2 כפות שמן שומשום
100 מ"ל חומץ אורז
100 מ"ל שמן זית

ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את אטריות הקרסומי למשך 4 דקות.
2. בתום הבישול מוציאים את האטריות ושומרים בקערה עם מי קרח.
3. צורבים את נתח פילה הבקר בשלמותו כ-30 שניות מכל צד על מחבת לוהטת, ופורסים אותו לרצועות דקות.
4. חותכים את עגבניות השרי לפרוסות דקות.
5. פורסים את הבצל הסגול לטבעות עגולות.
6. מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים.
7. קולים את הבוטנים במחבת עם מלח למשך מספר דקות.
8. הרוטב: מעבדים את כל המרכיבים בבלנדר לקבלת מרקם הומוגני. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, שופכים את הרוטב ומגישים.

רענן כהן
מוסר ים עם אורז צ'ימיצ'ורי רענן כהן
מוסר ים בקראסט אגוזי ברזיל ואורז צ'ימיצ'ורי

החומרים 6 מנות:

1 ק"ג פילה מוסר ים נקי מעצמות

לקראסט:

60 גר' אגוזי ברזיל
50 גר' חמאה
150 גר' קמח מצה
מלח ופלפל לפי הטעם

לצ'ימיצ'ורי:

1 צרור בזיליקום
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
3 שיני שום מקולפות
1 פלפל חריף
50 מ"ל מיץ לימון
200 מ"ל שמן זית

1 כוס אורז מבושל לפי הוראות ההכנה.

ההכנה:

1. מעבדים בבלנדר את כל מרכיבי הקראסט עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מורחים בצידו האחד של פילה הדג שכבה דקה של הקראסט.
3. מכניסים את פילה הדג לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך 4 דקות.
4. במקביל מכינים את הצ'ימיצ'ורי: מעבדים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם הומוגני.
מערבבים את האורז עם הצי'מי'צורי המוכן ומגישים לצד הדג האפוי.

רענן כהן
פלאן אגסים רענן כהן
פלאן קרמל עם אגוזי קשיו מסוכרים

החומרים (6 מנות):

200 גר' סוכר
600 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר' חלמונים
100 גר' קשיו
4 אגסים גדולים ובשלים

לקרמול האגסים:

חצי כוס סוכר
1 כף חמאה

ההכנה:

1. מחממים שמנת מתוקה בסיר על אש קטנה.
2. במקביל מכינים את הקרמל לפלאן: מחממים סיר עמוק עם תחתית עבה ושופכים אליו כל פעם מעט מכמות הסוכר, תוך ערבוב מתמיד. יש לשמור כל הזמן על גוון ענברי ולהימנע משריפת הסוכר.
3. מוסיפים לסיר הקרמל את השמנת החמה ומנמיכים את האש למצב של בעבוע עדין.
4. ממשיכים לערבב עד שגושי הקרמל נמסים ומורידים את הסיר מהאש.
5. לאחר שמסת השמנת והקרמל התקררה, מוסיפים את החלמונים תוך ערבוב מתמשך.
6. מקלפים את האגסים ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
7. מקרמלים את האגסים באותו אופן שבו קירמלנו קודם (ע"ע מתכון ראשון) עם חצי כוס סוכר וכף חמאה.
8. קולים את אגוזי הקשיו במחבת עם מעט סוכר עד לקירמול.
9. מפזרים את פרוסות האגסים בתחתיות של 6 כלי חרס אישיים.
10. מסננים את מסת השמנת והקרמל דרך מסננת ויוצקים לכל כלי מעל לשכבת האגסים שבתחתית. מפזרים מעל את הקשיו המקורמל.
11. מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות במשך 30 דקות.
12. בסיום האפייה מרכז הפלאן צריך להיות רוטט ולח מעט.
13. מצננים את המנות מחוץ לתנור עד להגשה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...