נא להכיר: מתכון לטרטר סלמון
שבוע גורמה של מעריב מגיע היום לסיומו, אבל אם עוד לא שבעתם לחלוטין, כדאי שתנסו להכין בבית עוד מנה מרעננת במיוחד
מה: טרטר סלמון.
קצת על המנה: "מנה זו קשורה לשתי נשים מזמנים שונים בחיים, שמפאת הצניעות נקרא להן גב' סלמון וגב' מוצרלה. גב' סלמון, שהייתה ממוצא רוסי להפליא, נהגה להכין סלמון טבעי מדהים בסגנון מינימליסטי לגמרי, אולי בגלל שבעברה הקומוניסטי לא היו כל כך תבלינים. את נתח הסלמון הטבעי נהגה לעטוף בבד טבול בלימון, מלח ומעט שמן, להכניס למקרר ליום או ליומיים, לחתוך לקוביות ולהגיש. הגב' מוצרלה, לעומת זאת, היא לגמרי ישראלית, אך חייתה הרבה שנים במקומות שבהם כדורי מוצרלה טבעית נמצאים בכל סופרמרקט, ואין צורך לשדוד בנק כדי לקנות אותם. וכשיש מוצרלה זמינה בבית אז למה לא לנסות, גם עם אבוקדו.
"בעצם הכל כבר היה מוכן, וכל מה שקרה הוא שהכרתי את שתי הגברות ולכל אחת היו דברים שממש אהבתי והשילוב ביניהן היה יכול להיות השילוב המנצח. אך אם אי אפשר לשלב בין שתי הנשים אז לפחות את המאכלים שלהן אפשר לשלב למנה אחת".
מסעדת "דיאבלו" הוקמה בשנת 2006, בסביבה ירוקה ופסטורלית. השף יורם אוליאל החל את דרכו כעוזר טבח עוד בנעוריו ודרך עבודה לצד שפים מובילים כמו צחי בוקששתר רכש מיומנות בעבודה עם מאכלי ים, דגים ובשרים.

טרטר סלמון של דיאבלו
רינת עינת
טרטר סלמון
החומרים (4 מנות):
לטרטר:
240 גרם פילה סלמון טרי
2 כדורים של מוצרלה באפלו
1 אבוקדו
3 גבעולי בצל ירוק
לרוטב:
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל
קומץ גרגירי כוסברה כתושים
ההכנה:
1. חותכים את הסלמון, האבוקדו והמוצרלה לקוביות.
2. חותכים את גבעולי הבצל לטבעות.
3. מערבבים בקערה את החומרים לרוטב ומוסיפים סלמון, מוצרלה, אבוקדו ובצל ירוק.
4. מתקנים תיבול.
5. אופן ההגשה: מניחים על גבי עלי הבייבי את הטרטר, מזלפים מעל מעט שמן זית ומקשטים במקרו בזיליקום.
המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-17 של אתר rest וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 11.03.12 ועד ל-22.03.12 בלמעלה מ-100 מסעדות בכל רחבי הארץ: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 79 שקל בלבד