ישר לפה: חדשות האוכל
"מבשלים הזדמנויות", פרויקט המבורגר גורמה, ארוחת גאלה למען קשישים והשקת תפריטים חדשים. כל מה שקורה בשוק האוכל

ביום שני, 26 בחודש, תתקיים במלון הרודס תל אביב ארוחת התרמה בשם "מבשלים הזדמנויות 2012", בהנחיית גידי גוב למען אותם תלמידים. בתרומה התחלתית של 250 שקלים לסועד תוכלו ליהנות מארוחת טעימות של מנות שהוכנו על ידי התלמידים ועל ידי 15 שפים כמו יואב בר ממסעדת "מארבו", צחי בוקששתר מרשת "בלאק", תמר כהן-צדק מ"קוצ'ינה תמר", יוגב ירוס ממסעדת "מל ומישל" ועוד, שהתנדבו לתרום מכישוריהם. את הכרטיסים לאירוע ניתן לרכוש מראש בטלפון 03-5265833.
סמדר ועקנין, הלא היא סמדי בומבה הבאר שבעית, פיינליסטית מאסטר שף לשעבר ושף מיקי סויסה ממסעדת "לונה" באשקלון חוברים לארוחת ערב משותפת שכולה מחווה לדרום הארץ. השניים יכינו יחד מבחר מנות אותנטיות מעשה ידיהם , כולל את מנת המז'וז'ין המפורסמת של סמדי, סרדינים ממולאים בלימון כבוש, מנות גורמה מובחרות של השף מיקי ועוד. הארוחה תוגש במסעדה ביום שני, ה-26 למרץ החל משעה 19:00.מחיר: 109 שקל לסועד, מומלץ להזמין מקום מראש.

עמותת "קבוצת שורשים" יוצאת בערב התרמה מיוחד שייערך ביום ראשון הקרוב, 25.3, במסעדת הטרקלין בתל אביב. בערב, שיצא לדרך בסיועו של הסומלייה יוסי בן אודיס, יבשל שף המקום משה יוחנן שגב ביחד עם השפים שגב משה ואביב משה והקונדיטור מיקי שמו ארוחת גאלה בת שש מנות שכל ההכנסות ממנה יועברו לטובת רכישת מזון לקראת חג הפסח לקשישים וניצולי שואה. הארוחה תכלול בין היתר מנות כמו מרק פטריות כמהין וארטישוק מתובל עם שמנת, תימין אגוז מוסקט וערמונים; לברק על פולנטה של תירס טרי עם פטריות פורטובלו ושמן כמהין ומנות נוספות. הארוחה תלווה ביינות ומשקאות שנתרמו למען האירוע. מחיר לסועד: 350 שקל. להזמנות: 03-5660013 או באתר המסעדה.

מסעדת עולי ציון שביפו משיקה תפריט בראנץ' חדש בסוף השבוע. התפריט, שמוגש לשעות 11:00-16:00, כולל מנות כמו סביח על מגש כסף - חציל ותפו"א מנגל, בצים קשות, טחינה וגרגירי חומוס חמים וירקות שוק; בוקר בולגרי - שתי ביצי עין, נקניקיה בולגרית, משוויה ורוקפור; בנדיקט יפואי - ביצים עלומות ביין, על קרם תפו"א, גרגירי חומוס חמים, קונפי שום ופטרוזיליה קצוצה. כל המנות מגיעות בליווי חלה טרייה, זיתים ושתייה קרה\חמה. בנוסף, תמצאו במקום מבחר קוקטיילים של בוקר.
כבר למעלה מעשר שנים שרשת אוונגרד ידועה במנת הדגל שלה, המבורגר אוונגרד, ועתה
השפים של המסעדה, דיוויד לוי ולירן ניר, הזמינו קולגות שייצרו את גרסתם האישית להמבורגר גורמה. בסוף השבוע הקרוב יגיש השף אידי ישראלוביץ אינטרפרטציה ימית להמבורגר עם אשבורגר סלמון, שרימפס וסוגי פטריות, ובסוף השבוע הבא יגיש שף שאול בן אדרת המבורגר תרד וגרעיני חמנייה קלויים. מחיר המבורגר גורמה בתוספת חמה לבחירה וסלט ירוק: 88 שקל.