להרגיש בבית: סלט שווארמה
שבוע גורמה מעריב יגיע מחר לסיומו ואנחנו מקווים בשבילכם שהספקתם לטעום כמעט הכל. בינתיים, קבלו עוד מתכון למנה מצוינת וסופר ישראלית
מה: סלט שווארמה.
קצת על המנה: המנה הישראלית ביותר אך בווריאציה מודרנית. ההשראה למנה באה מהרחוב הישראלי, רק שהפעם השווארמה נמצאת במרכז ולא חבויה בפיתה. ביחד עם התבלינים הטריים נוצר מעדן
מסעדת בית בנמל הוקמה על חורבות "קום איל פו קפה" שנהרס בסערה הגדולה ב-2010 ומגישה שלוש ארוחות ביום, כשהתפריט כולל מגוון מנות ישראליות בפרשנות אישית של שף עדי אבו.

סלט שווארמה של בית בנמל
יעל אילן
סלט שווארמה
החומרים:
120 גרם פרגית חתוכה לרצועות דקות מאוד
כוס עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
חופן בצל אדום פרוס דק
כמון, קינמון, כורכום, פפריקה
סומק
טחינה
שמן, מלח, פלפל
ההכנה:
1. מקפיצים את רצועות הפרגית במחבת חמה מאוד עם מעט שמן.
2. מעבירים לקערה ומתבלים במלח, פלפל וקמצוץ מכל התבלינים.
3. מוסיפים את כל המרכיבים למעט הטחינה, מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת.
4. מפזרים מעל עוד סומק וטחינה.
המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-17 של אתר rest וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 11.03.12 ועד ל-22.03.12 בלמעלה מ-100 מסעדות בכל רחבי הארץ: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 79 שקל בלבד