מוציא מצה: מתכונים כשרים לפסח

תאמינו או לא, אבל פסח נמצא כבר ממש מעבר לפינה ועמו מתכונים נפלאים שיעזרו להעביר את החג בצורה כשרה וטעימה. וכן, יש גם מתכון לקניידעלך

nrg מעריב | 21/3/2012 8:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יהודה סלומון
קניידעלך של דנית סלומון יהודה סלומון
קניידעלך (כופתאות) למרק

החומרים (24 כופתאות):

1 כוס קמח מצה
½ כפית אבקת אפייה
¾ כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
½1 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן (זית או חמניות)
2 ביצים טרופות

תוספות אפשריות (מוסיפים אחת או יותר, לפי הטעם):

2 כפיות אבקת מרק עוף (מקטינים את כמות המלח ל-¼ כפית)
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
2 כפות שקדים מולבנים טחונים
½ כוס בצל קצוץ דק, מטוגן ב-2 כפות שמן (מוסיפים עם שמן הטיגון ומשמיטים את השמן שברשימת המצרכים)

ההכנה:

1. שמים את קמח המצה בקערה בינונית. מוסיפים אבקת אפייה, מלח ופלפל ומערבבים. (אם מוסיפים אבקת מרק, פטרוזיליה או שקדים קצוצים - מוסיפים אותם בשלב זה.) יוצרים גומה במרכז התערובת.
2. יוצקים את המים הרותחים לגומה שבחומרים היבשים, מוסיפים שמן ומערבבים בכף לתערובת אחידה. (אם מוסיפים בצל מטוגן, מוסיפים אותו ואת שמן הטיגון ביחד עם המים הרותחים.) בשלב זה התערובת עדיין נוקשה וקשה לערבוב. משהים 2 דקות כדי להניח לתערובת להצטנן מעט.
3. מוסיפים ביצה אחת לתערובת המצות וטורפים במרץ עד שהיא נבלעת לגמרי בתוך התערובת. מוסיפים את הביצה השנייה וטורפים היטב לתערובת אחידה. טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים שוב. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות לפחות (אפשר גם שעה או שעתיים).
4. מכינים קערית קטנה של מים להרטבת כפות הידיים. מרטיבים את כפות הידיים במים, נוטלים כף מתערובת הקניידעלך ומגלגלים לכדור בין כפות ידיים רטובות. מסדרים את הכופתאות במגש.


5. מרתיחים 2.5 ליטר מים בסיר גדול. מוסיפים למים הרותחים 1 כף מלח (או 1 כף אבקת מרק ו-½ כף מלח) ומביאים שוב לרתיחה מעל להבה גבוהה. מטילים את הכופתאות למים הרותחים, מכסים את הסיר ומבשלים את הכופתאות במשך 8-6 דקות, עד שהן תופחות וצפות למעלה. מוציאים את הכופתאות מהמים בכף מחוררת ומעבירים לכלי. מכסים ושומרים עד לשעת ההגשה.
6. לחימום, מכניסים את הכופתאות למרק החם דקה-שתיים לפני תום החימום ומחלקים לצלחות עם המרק. אפשרות נוספת: מחלקים את הכופתאות הלא מחוממות לצלחות ויוצקים עליהן מרק רותח - המרק מחמם את הכופתאות והכופתאות מצננות מעט את המרק ומזרזות את הגעתו לטמפרטורת אכילה.

יהודה סלומון
לביבות מצה ופטריות של דנית סלומון יהודה סלומון
לביבות מצה ופטריות

החומרים (24-20 לביבות):

6 מצות
½ כוס חלב או מרק צח
3 כפות שמן (רצוי שמן זית)
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
200 גרם פטריות (שמפיניון או אחרות), מנוגבות וקצוצות לחתיכות קטנות
3-2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות מיץ לימון
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה קצוצים
5 ביצים טרופות
שמן לטיגון

ההכנה:

1. מרטיבים את המצות במהירות תחת מים זורמים ומפוררים אותן לתוך קערה גדולה. יוצקים חלב או מרק צח על המצות המפוררות, מערבבים היטב ומניחים בצד.
2. מחממים ½1 כפות שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את הבצל לקערת המצות המפוררות.
3. מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את הפטריות מעל להבה גבוהה במשך 3-2 דקות, רק עד שיתרככו מעט וישנו את צבען. מסירים את המחבת מהאש. מתבלים את הפטריות במעט מלח ופלפל, מטפטפים עליהן את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את הפטריות לקערת המצות יחד עם הפטרוזיליה.
4. יוצקים לקערה את הביצים הטרופות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב בכף. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.
5. יוצקים למחבת גדולה שמן בגובה 1.5 ס"מ. מחממים את השמן מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם דיו, מנטפים לתוכו כפות גדושות מתערובת המצות - משאירים רווחים גדולים בין הלביבות. מטגנים עד שצדן התחתון של הלביבות משחים. הופכים בעזרת כף טיגון ומטגנים עד שהלביבות משחימות מצדן השני. מוציאים את הלביבות המוכנות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג. מכינים את שאר הלביבות באותה דרך.

המתכונים מתוך הספר "כשר לפסח" מאת דנית סלומון, הוצאת "קוראים"

יהודה סלומון
מעדניות קוקוס ושוקולד של דנית סלומון יהודה סלומון
מעדניות קוקוס על שוקולד

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
100 גרם חמאה (או מרגרינה בלי מלח) בטמפרטורת החדר
⅔ כוס סוכר
2 ביצים טרופות
200 גרם קוקוס טחון
50 גרם דובדבנים מסוכרים או צימוקי חמוציות, קצוצים דק
קליפה מגוררת מתפוז שלם
ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד מעל אדים - בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מלא עד חציו במים על סף רתיחה. כשהשוקולד נמס לגמרי מערבבים אותו למשחה חלקה. יוצקים את השוקולד על תחתית תבנית חד פעמית 27x21 ס"מ ומורחים אותו על כל שטח התחתית בשכבה אחידה. מקררים במקרר במשך 10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.
2. בינתיים, מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מערבלים את החמאה/מרגרינה עם הסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך ערבול. מוסיפים קוקוס, דובדבנים וקליפת תפוז ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
3. מוציאים את התבנית מהמקרר. מורחים את תערובת הקוקוס על השוקולד ומחליקים בעזרת גב הכף. אופים במרכז התנור במשך 25 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לגמרי. חותכים לריבועים (ביום חם כדאי להכניס את העוגה למקרר ל-10 דקות לפני החיתוך), מכסים ושומרים במקרר.

המתכון מתוך הספר "עוגות כשרות לפסח" מאת דנית סלומון, בהוצאת "קוראים"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...