מלאה בכל טוב: מגלגלים פסטייה
שבוע גורמה מעריב ממשיך להציע לכם ארוחות במבחר מסעדות, והנה מנה מוצלחת נוספת שתוכלו להכין בבית
מה: פסטייה מרוקאית.
קצת על המנה: "הפסטייה הינה מנה מאוד מוכרת ומזוהה איתי ועם המסעדות שלי", אומר שף גיא פרץ, "היא השם השני שלי. הפסטייה נהייתה מותג בפניי עצמה. זוהי מנה מרוקאית מלכותית ונחשבת למנה הכי חגיגית במטבח המרוקאי. היא מלאת צבעים, טעמים ייחודים וחומרי גלם איכותיים ביותר. במסעדת קונפי לא תכננתי שתהיה חלק מהתפריט, אבל לאחר הפתיחה כולם התחילו לשאול מדוע לא מופיעה פסטייה בתפריט. החלטתי להכניס אותה כחלק מספיישלים לזמן מוגבל, אך עקב הביקוש הרב במהרה היא הפכה להיות אחת המנות הבולטות במסעדה".
קונפי היא מסעדת ביסטרו שף ים תיכונית, השוכנת במתחם מלון "קראון פלאזה" בחיפה. מול הנוף של מפרץ חיפה הנשקף מבעד למסעדה, תוכלו לצפות מבעד למטבח הפתוח במנות המוכנות מול עיניכם.

החומרים (10 מנות):
600 גר' פרגיות (שוקי עוף ללא עצמות)
50 גר' אגוזי מלך קלויים
50 גר' שקדים פרוסים קלויים
50 גר' צימוקים בהירים
3 בצלים קצוצים
צרור עלי כוסברה קצוצה
חצי כפית ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
4 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
10 עלי סיגר (בריק)
שמן לטיגון עמוק
קמח ומים להדבקת העלים
ההכנה:
1. מבשלים את נתחי הפרגית במים כ-10 דקות. מסננים, מקררים ומפוררים לחוטים דקיקים.
2. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
3. מוסיפים את הסוכר, השקדים, האגוזים, הצימוקים, הג'ינג'ר, נתחי הפרגית, הקינמון והכוסברה.
4. ממלאים את עלי הסיגר. מגלגלים בצורת רול ומדביקים במעט קמח ומים. מהדקים היטב ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
5. מניחים על צלחת הגשה, חוצים באלכסון ובוזקים מעל אבקת סוכר ומעט קינמון.
ניתן להגיש בליווי ריבה ביתית ולעטר במקל קינמון ארומטי.
המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-17 של אתר rest וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 11.03.12 ועד ל-22.03.12 בלמעלה מ-100 מסעדות בכל רחבי הארץ: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 79 שקל בלבד