ישר לפה: חדשות האוכל

שיח עגבניות שגדל בעציץ, שקיק מגן לבננות, ארוחה ספרדית יוקרתית, מרקים טבעיים ותחרות אכילה ייחודית. כל מה שקורה בשוק האוכל

nrg מעריב | 20/2/2012 14:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שי בן אפרים
מרק עדשים הודי של פרש קיטשן שי בן אפרים

מסעדת לופט שבראשון לציון מצאה פירוש חדש למושג העצמה נשית, ותחגוג את יום האשה הבינלאומי (שבמקור חל ב-8 במרץ) בתחרות אכילת מיני-המבורגרים לנשים בלבד. התחרות, שתתקיים ב-27 בפברואר ב-20:00, תיערך במתכונת "אכלי כפי יכולתך", כשהפרס הראשון יהיה חופשה זוגית בצימר. בתחרות ישפטו שופטים ידועים שזהותם נשמרת כרגע בסוד, ואת הערב תנחה פליטת "הישרדות", הליצנית מעיין פורטר. לופט, משה בקר 15, ראשון לציון.

רשת "פרש קיטשן", שלה שבעה סניפים בתל אביב, מציעה סדרת מרקים טבעית חדשה כמו מרק עדשים הודי עם בצל, שום, גזר, סלרי, עגבניות, עדשים כתומות ותערובת תבלינים הודיים. ללא מוצרי חלב; מרק שומר ועגבניות עם בצל, שום, תימין, שומר, עגבניות, זרעי שומר, פפריקה מעושנת. ללא גלוטן ומוצרי חלב; מרק כתום מגזר, בטטה, דלעת ודלורית עם בצל, שום ותימין. ללא גלוטן, סוכר ומוצרי חלב. בסניפי הרשת.



השף הספרדי סרג'יו פרז, שמכהן כשף הבית של אחד היקבים המובילים בספרד ועבד בעבר במסעדות ידועות כמו "אל בולי" ו"נובו מדריד", יתארח הערב, יום שני, במסעדת דלאל שבנוה צדק (שבזי 10)ויבשל ביחד עם שף גולן גורפינקל סעודה הכוללת בין היתר מנות כמו סטייק לבן עם קרם תמרים וקוסקוס, בשר סרטנים, קרפ אבוקדו וליקריץ וקרם שוקולד ותירס (250 שקל לסועד כולל יין). בימים רביעי וחמישי (22-23.2), ימשיך פרז את מסעו הקולינרי בירושלים, במסעדת צ'אקרה הוותיקה (קינג ג'ורג' 41), שם ישתף פעולה עם שף אילן גרוסי לארוחה ספרדית הגונה. מומלץ להזמין מקומות מראש. 

יחצ
עגבניות פטיו יחצ

ה"בננה באג" הוא מוצר חדש שעל שיווקו אחראית חוות דרך התבלינים-בית לחם הגלילית. מטרת השקיק הצהוב היא להאט את הליך הבשלת הפרי הצהוב, או במילים אחרות, למנוע את השחרת הבננות יום-יומיים אחרי שרכשתם אותן. את הבננה באג מאכסנים ביחד עם הבננות במקרר, ולמרות שבחברה לא מתחייבים על משך שמירת הטריות בימים (ענייני סוג מקרר וטמפרטורה) אבל טוענים שמדובר באורך זמן מדף ארוך משמעותית. מחיר: 49 שקל, להשיג בטל': 04-9533405
או באתר החווה.

מותג גבינות הצהובות "עמק", יוצא באריזה חדשה: "המעדנייה של עמק" - מוצר ארוז באריזה עם סגירה ופתיחה רב פעמיות, המשווק ישירות מהמפעל. את האריזה החדשה ניתן למצוא בגבינה הקלאסית, בגבינות המיוחדות ובגבינה מופחתת שומן. מחיר מומלץ לצרכן: 15.90 שקל לאריזת 300 גרם ו-21.20 שקל לאריזת 400 גרם. בחנויות וברשתות השיווק.

עגבניית הפטיו היא עגבניה המתאימה לגידול בעציץ או בגינה קטנה בבית. העגבניה מניבה עגבניות שרי מתוקות, שבזכות מוטציה חדשה מצליחות להתפתח גם בתנאי גידול מוגבלים כמו עציץ. את העגבניה ופיתוחים נוספים (דוגמת "תות שדה הפנינה הוורודה" ושורש היאקון, האמור לסייע לחולי סוכרת ולסובלים מהשמנת יתר) מישראל ומרחבי העולם, תוכלו לראות בתערוכת 2012 Fresh AgroMashov, שתתקיים בין התאריכים 29.02-1.03.2012 בגני התערוכה בתל אביב.

ליאור קרן
בננה באג ליאור קרן

חברת "גלידות פלדמן" הוותיקה יוצאת במיתוג חדש - "הגלידות של פלדמן", שבמסגרתו היא משיקה שיתוף פעולה עם מותג ותיק אחר, ממרח שוקולד "השחר". התוצאה: גלידה ושלגון בטעם הממרח האהוב והמוכר. מחיר מומלץ לצרכן: 25.99 שקל לחבילה משפחתית ו-5 שקלים לשלגון. בחנויות וברשתות המזון.

"קוקומן" של חברת תלמה מבית יוניליוור ישראל, חוצה את הקווים ממחוזות הדגנים הממותקים ומציע את ה"קוקומן קוקיס - חטיפים עם פצפוצי אורז. החטיפים מגיעים בשני טעמים, חטיף עם פצפוצי אורז וחטיף עם פצפוצי אורז וזיגוג בטעם שוקולד. יתרונם העיקרי של החטיפים החדשים הוא בערכם הקלורי - עד 102 קלוריות החטיף. שני הטעמים מגיעים בחבילת מארז של כשבעה מוצרים. מחיר מומלץ: 18.99 המארז.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...