האהבה היא: להכין ביחד קינוח שוקולדי

יערה רובינזון ובן זוגה חגגו את יום השנה שלהם, שחל באופן נוח למדי ביום האהבה, בהכנה של אחד הקינוחים הכי מפורסמים בתל אביב: השוקונגו. היה טעים ואפילו רומנטי

יערה רובינזון | 14/2/2012 14:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שי אזולאי
מערבבים את השוקולד שי אזולאי

אחד מהדברים שחוזרים על עצמם בקרב זוגות, הוא הוויכוח מי התחיל עם מי, או לחלופין, ממתי הפכנו לזוג באופן רשמי. בשאלה הראשונה, במקרה שלי ושל בן זוגי שי, אין הרבה חיבוטים, הודות לאינטרנט שנתן הוכחה חותכת. אבל לגבי השנייה, עדיין אין הכרעה סופית, למרות שבגדול, כבר הצלחתי לשכנע אותו שמה שאני אומרת, זה תמיד הדבר הנכון.

בדיוק בשביל זה ובשביל עוד כמה זוגות שאצלם הדרישה למחוות רומנטיות היא בתכיפות גבוהה יותר מפעם בשנה, המציאו את חג הוולנטיינס. במקרה שלנו, דרך אגב, זה פחות או יותר גם פתר את התעלומה השנייה, הודות לדייט מס' 6 שחל בדיוק בוולנטיינס. הוא הגיע אליי לדירה עם לזנייה מעשה ידיו, ובאותם ימי מיתון, לא לקח לי יותר מדי זמן להבין שעדיף למצוא גבר שיודע לדוג מאשר כזה שרק יודע באיזו מסעדה כדאי להזמין מקומות בחג האהבה עצמו. אז חסכתי לו עבודה והכרזתי שהוולנטיינז הוא לא רק יום האהבה, הוא גם יום השנה שלנו ולכן – עליו להתאמץ כפול.



שי אזולאי
מוסיפים שבבי שוקולד לבן שי אזולאי

מחוות אהבה נוספות שנהוגות בחג, מלבד ארוחה רומנטית, הן כידוע זרי פרחים או שוקולד איכותי. ובאמת אם יש משהו שלמרות מצב הדיאטה התמידי שלי ושל רוב בנות מיני, שאי אפשר לטעות בו כשזה מגיע לפינוק של אהבה – זה שוקולד. 

ואם כבר שוקולד אז עד הסוף, משהו בין עוגה, לבראוניס, לשוקולד נוזלי ומחמם, כזה שישכיח מאיתנו לכמה רגעים את טרדות היום ויעשה לנו כל כך חם ומתוק שלרגע אפילו נשכח את רגשות האשם על הקלוריות. ואיפה מוצאים מנה כזאת? בינינו? כל שילוב של שוקולד, חמאה וסוכר יעשה את העבודה, אבל למי שיש קצת זמן ורצון להשקיע, שווה ללכת על מנת השוקונגו הזוגית של מסעדת "פויקה" ביפו שהיא מעין פונדאנט שוקולד חם שמוגש בסיר פויקה עם גאנש שוקולד לבן.

למי שמנסה בבית את המתכון, לא חייבים פויקה דווקא, כל סיר ברזל יצוק יעשה את העבודה. ובכל זאת, שווה להשקיע פחות ממאה שקל ולקנות את הסיר הקטן והנאה בחנויות מחנאות או בישול ואפייה מתקדמות, שם הוא מקבל מקום של כבוד.

באופן מפתיע, מתברר כי אפיית מעדן השוקולד בסיר פויקה בבית ולא בשטח דווקא מיטיבה איתו, כפי שמציין גלעד מאירי בספר המתכונים "פויקה", אותו כתב ביחד עם אורי שעשוע, "הסופלה שוקולד סגר אצלנו שבע שריפות בשטח לפני שהתייאשנו והבנו שאין כמו הכימיה המתקיימת בינו ובין הבייבי פויקה באווירת התנור הביתי".

שי אזולאי
נותנים לשוקולד הלבן להינמס שי אזולאי

בחזרה בפויקה המסעדה, אני ושי (אוקיי – בעיקר אני) נרגשים מההתעסקות המצפה לנו עם השוקולד. "שום מנה לא משתווה או מתחרה במנה הזאת, לא משנה איזה קינוח אחר נביא למסעדה, השוקונגו תמיד זוכה." מסביר לנו השף עמית גור, בעודו מכין איתנו את מנת השוקונגו הזוגית שקיימת במסעדה מאז הווסדה ומכילה, כאמור, הרבה שוקולד, חמאה, סוכר וביצים. גור, כך מסתבר, ניחן לא רק בכישורי בישול ואפייה, אלא גם בכישורי זמרה, ובין לבין ותוך כדי, הוא שר כמה שירים על אהבה שהייתה, מבית היוצר של ג'וני מיטשל. כך שברגע שסיר הבייבי פויקה מונח לפני שנינו, אני ושי נמצאים כבר בהיכון לקבל את המתוק שלנו ישר לפה.

יש אנשים, ובעיקר גברים, שמעדיפים סטייק על שוקולד. אולי כשמשווים את ההנאה מהשניים באופן מצטבר יהיו אנשים שיפסקו לטובת הסטייק, אבל בכל הנוגע לביס הראשון, השוקולד תמיד יזכה. כמה כפיות אחרי החפירה הראשונית אל הפונדאנט הסמיך, שנינו מוכנים לעשות הפסקה אבל לא ממש מצליחים. "אין שום גיוון בין כפית כפית, אבל כל כפית ממש טעימה" אומר לי שי "בדיוק כמו בזוגיות טובה" אני עונה לו "אולי אין הרבה גיוון. אבל זה ממש ממש טוב." האם באמת יש דבר כזה יותר מדי ממשהו טוב? "לא", אני עונה לעצמי עם הכנסה נוספת של כפית שוקולד נהדרת לתוך הפה שלי.

כמה דקות אחרי זה כשהסיר כבר ריק, הבטן שלי מתחילה לכאוב ואני מתקשה במעט לקום, אני מחליטה שאולי בעצם יש כזה דבר יותר מדי שוקולד. אבל בדיוק באותו הרגע אני חוטפת פצפוץ שוקולד לבן שהוספנו מקודם לסיר הזוגי שלנו שנוקה ללא שימוש בסבון ומבינה, שאם היו מניחים בפני את אותו הסיר שוב, הייתי ממשיכה לאכול עד לעילפון.

שי אזולאי
זוללים את השוקונגו ביחד שי אזולאי
מתכון שוקונגו, באדיבות שף עמית גור, מסעדת "פויקה"

החומרים:

שוקונגו של מסעדת פויקה
שוקונגו של מסעדת פויקה יחצ

150 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה
50 גרם פצפוצי שוקולד לבן
1 ביצה
1 חלבון ביצה
30 גרם סוכר (בערך כף)

ההכנה:

1. מערבבים את הביצים ביחד עם הסוכר ונותנים לביצה לעמוד עד שהסוכר יימס.
2. במקביל ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר בן מארי או במיקרוגל (לעצלנים כמוני) עד שזה נמס טוב.
3. נותנים לתערובת השוקולד לעמוד קצת בגלל שהיא חמה, כדי שהחביתה לא תהפוך למקושקשת.
4. לאחר כמה דקות מערבבים את הביצה שנותנת את האווריריות במנה ללא צורך באבקת אפייה עם תערובת השוקולד.
5. שופכים את התערובת לפויקה בגודל "בייבי" ושמים או בתנור על חום גבוה (200 – 250 מעלות) או בסיר הבן מארי על הגז.
6. לאחר כרבע שעה מוציאים את הפויקה ומוסיפים שבביי שוקולד לבן מעל.
7. מכסים את הסיר ונותנים לו לשבת כמה דקות בחוץ.
8. מרימים את המכסה, וטובלים את הכפית בגן עדן.

סכום הקנס: 1,890 קלוריות לזוג (ואם הוא כבר משלם על הכל – אז למה שלא ייקח גם את הקלוריות עליו?)

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...