מתמרקים: מתכוני מרק מחממים

לפני שהגשם נעלם לשבוע נוסף - הנה שני מתכוני מרקים שיזכירו לכם שקר שם בחוץ אבל בבית חמים ונעים. וטעים

nrg מעריב | 25/12/2011 14:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בועז לביא
מרק חומוס וארטישוק בועז לביא
מרק קרם ארטישוק ירושלמי וחומוס

החומרים:

2 בצל לבן חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 כרישה חתוכה לקוביות
2 שורש פטרוזיליה חתוכים לקוביות
600 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
600 גרם גרגירי חומוס מבושל
100 גרם שמן זית
5 גבעולי תימין
1 כף שטוחה של כמון
גרידה מלימון אחד
2 ליטר מים
מלח
פלפל שחור טחון

ההכנה:

1. מכוונים את האש לגובה בינוני. שופכים לסיר את שמן הזית ומאדים את הירקות לפי הסדר הבא, בהפרשים של 2 דקות: בצל לבן, גזר, כרישה, שורש פטרוזיליה, ארטישוק ירושלמי, שום.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הכמון, התימין, המלח והפלפל השחור.
3. מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים.


4. מוסיפים את החומוס ומביאים את המרק לרתיחה.
5. מורידים את עוצמת האש ומבשלים כ-40-50 דקות.
6.  לפני שמורידים מהאש יש לוודא שהארטישוק הירושלמי והחומוס רכים לחלוטין.
7. מוסיפים את קליפת הלימון המגורד וטוחנים בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מרקם קטיפתי חלק וללא גושים.

בועז לביא
מרק מינסטרונה בועז לביא
מרק מינסטרונה

החומרים:

שמן זית 220 מ"ל
2 יחידות בצל סגול מקולף וחתוך לקוביות קטנות
3 יחידות גזר מקולף וחתוך לקוביות קטנות
4 יחידות גבעולי סלרי גדולים נקיים ללא עלים, חתוכים לקוביות קטנות
3 יחידות זוקיני חתוך לקוביות קטנות
3 יחידות עגבניות חתוך לקוביות קטנות
3 יחידות תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
מיץ עגבניות 300 מ"ל
8 שיני שום פרוסות דק
10 גבעולי תימין - להפריד ולקצוץ דק רק את העלים.
5-6 גבעולי רוזמרין - להפריד ולקצוץ דק רק את העלים.
כף שטוחה פפריקה מתוקה
4 ליטר ציר ירקות/ציר עוף/ מים
מלח ופלפל

אפשרות: 200 גרם פסטה לא מבושלת (מסוג פוזילי או פנה).

ההכנה:

1. מדליקים אש לגובה בינוני, מוזגים את שמן הזית לתוך הסיר ומחממים.
2. מאדים את הירקות לפי הסדר ובהפרשים של 2 דקות: בצל סגול, גזר, סלרי, שום, עגבנייה.
3. מוסיפים את המרכיבים היבשים לטיגון של 2 דקות נוספות: רוזמרין , תימין, פפריקה מתוקה, פלפל שחור טחון ומלח.
4. מוסיפים מים/ציר ומיץ עגבניות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים את עוצמת האש ומוסיפים את תפוחי האדמה, הזוקיני והפסטה (הוספת ירקות לפני רתיחה גורמת להתפרקותם בזמן הבישול).
5. מבשלים כ-25 דקות עד 31 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

באדיבות רשת קפנטו

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...