בטוב טעם: פסטיבל טעם כנרת

לרוב נוסעים צפונה כדי ליהנות מהנוף ומאיזה צימר כפרי. פסטיבל "טעם כנרת" השביעי בא להוכיח למפקפקים שבצפון מתקיימת גם סצינה קולינרית מרשימה ולא פחות חשוב, טעימה

מיכל הוכברג | 18/12/2011 14:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
דייגים בעין גב
דייגים בעין גב רון שלף

בכל פעם שאני ובן זוגי מחליטים לנסוע לחופשה, הדבר הראשון שאני בודקת זה אלו מסעדות יש באזור. לא פעם קורה שמטרת הטיול כולו היא אכילה במסעדה מסוימת שלאחריה אנו חוזרים עייפים אך מרוצים. מקסימום מתפעלים מהנוף שניבט מהחלון.

אבל אם באילת מלונות הכל כלול פגמו בחוויה הקולינרית, אספקט שתמיד היה בעייתי בעיר הדרומית, בצפון הארץ המצב שונה לחלוטין כאשר יותר ויותר מסעדות שף נפתחות בו והקולינריה הולכת ומקבלת דגש.

פסטיבל "טעם כנרת", שיתקיים זו השנה השביעית בחג החנוכה (21-31 בדצמבר) הוא הזדמנות מצוינת לשלב בין אוכל טוב לקצת תרבות שמציע האזור. בכל אחד מימי החנוכה תוכלו ליהנות מארוחה טובה ומאירוע תרבותי אחר. בקפה ראשונים שבקיבוץ דגניה א' ייערך המופע של אסף ענברי ואריאל הורוביץ תוך כדי ארוחה בניחוח רוסי. כבר שנכנסים לחצר אפשר להרגיש את האווירה המיוחדת שיש במקום. הפסטורליות והנוסטלגיה שעולים ממנה משתווים רק לאוכל אותו מכינה הדס ורדי, בת הקיבוץ.

חצר הראשונים נבנתה ב-1912, ובה הוקמו הרפת הקיבוצית הראשונה (שלימים הפכה להיות תנובה), מחסן התבואות-הגורן, ולול התרנגולות, בו ממוקם כיום קפה ראשונים. משפחתי מצד אמי עלתה מליטא כך שאוכל בניחוח רוסי מוכר לי מאוד, או לפחות כך חשבתי. עם כל הכבוד לסבתא שלי, עכשיו אני יודעת שאוכל בניחוח רוסי יכול להיות גם טעים. ואפילו טעים מאוד. מומלץ גם לערוך טיול קצר בתוך הקיבוץ. לעירונית שכמוני היה נעים מאוד לראות את כר הדשא רחב הידיים בכניסה ואת הילדים הקטנים שמשתוללים להם שם חסרי דאגות.
רון שלף
מסעדת מרינדו בנמל רון שלף

בכלל, פסטיבל כנרת זו הזדמנות מצוינת להכיר קצת יותר את ההיסטוריה של ארץ ישראל. במסעדת תכלת הממוקמת בבית גבריאל שעל שפת הכנרת, תוכלו לעשות זאת דרך ציוריו של השר וחבר הכנסת לשעבר אברהם כ"ץ-עוז. את בית גבריאל, לא ניתן לראות מהכביש וחבל. מדובר בפנינה תרבותית נהדרת, והנוף שרואים ממרפסת המסעדה מרשים במיוחד. לא סתם אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים.

אה כן ויש גם אוכל. תכלת היא מסעדת שף בבעלותם של פלג בכור והשף רן שגיא, שני בני קיבוצי הסביבה, אשר חרטו על דגלם להעניק אוכל איכותי במחירים הוגנים. ואכן מדובר באוכל איכותי. הקציצות השוודיות ברוטב טבסקו היו מצוינות, ואי אפשר היה להפסיק לאכול אותן. מנת הקונפי שוק אווז ברוטב חמוציות שהוגשה לצד חיטה מבושלת היתה מעולה ושכל זאת מלווה בסנגריה חמה באמת שלא צריך יותר.


מיכל הוכברג
וכן, יש גם נוף מיכל הוכברג

אם במקרה נשארתם רעבים תוכלו לקפוץ למסעדת 'מרינדו בנמל' שבעין גב, ולטעום מהבשרים שמציעה רשת הקצביות והמעדניות. שף המסעדה, גיא בן שמחון משלב כוחות עם השף אסף גרניט ממסעדת מחניודה הירושלמית ויחד הם ייצרו ארוחת שפים. כדאי להגיע מוקדם כדי לראות את השקיעה, מדובר בחוויה בלתי נשכחת.

ואם כבר התחלתם לנסות ולחשב בראש מי יהיה מוכן לעשות בייביסיטר לילדים בזמן שאתם אוכלים טוב בצפון - אל דאגה - מארגני הפסטיבל לא שכחו שהילדים נמצאים בחופשה שהשנה הוארכה ביום (אם תשאלו אותי, יום אחד יותר מדי), וארגנו גם להם פעילויות. בין היתר, סדנאות להכנת חנוכיות, אפיית פיתות דרוזיות, מסעות דיג, ועוד.

במתוקאיה שבבית זרע תוכלו להשתתף בסדנאות יצירה מבצק סוכר. הסדנאות מתאימות לילדים מגיל שלוש, אין צורך להירשם מראש, פשוט תגיעו. הבעיה במתוקאיה היא שאי אפשר להחליט מה לעשות בסוף עם היצירה המוגמרת, לשמור אותה או לאכול אותה.

יחצ
סדנת בצק מתוק במתוקאיה במסגרת טעם כנרת יחצ

לקט אירועים נוספים המתוכננים במהלך הפסטיבל:

- ב"תמר בכפר" שבכנרת המושבה, יתקיים ערב של טעימות יין וגבינות והכרות עם סדרת היינות החדשה "עלמה" מיקב דלתון.
- בחצר מסעדת מרינדו שבקיבוץ עין גב תתקיים אליפות "מלך הפויקה" ה-3, בהנחיית כוכבי הרדיו סלוצקי ודומינגז, על רקע ראנצ' אמריקאי ססגוני ומוזיקה מקפיצה.
- באלומות ואשדות יעקב מאוחד, יתקיימו מפגשים עם בשלנים ביתיים ומאכלי החג, תוך הכרות עם היישובים המקומיים.
- ב"עוגתה" שבקיבוץ כנרת, תתקיים סעודה איטלקית חגיגית ובמהלך כל ימי הפסטיבל ייערכו סדנאות למילוי דונאטס לכל המשפחה.
- בנמל עין גב תתקיים הפלגת טעימות על ספינה בלב הכנרת עם שפע פעילויות לילדים ואפשרות להצטרף למסע דיג באגם ובמסעדת הדגים יוגש תפריט דגים מיוחד.
- ב"בית בנדל" שבצומת צמח, ייערך ערב ריקודי עם באנרגיות סוערות עם ירון כרמל בליווי יין וספינג' מרוקאי אותנטי.
- במסעדת "רוברג" בלבנים, השף אילן רוברג יארח את השף יוסוף חנא ממסעדת "קצה נחל" לארוחת טעימות בשילוב נשף חנוכה מוזיקלי מרגש עם עמותת "המוזיקאים של מחר".
- ב"צל תמר" שבאשדות יעקב יתקיים משתה ספרדי אמיתי.
- ב"עז עיז" שבנחמיה, תתקיים סדנת גיבון מעשירה למבוגרים.
- בקיבוץ חוקוק, ייערך שוק אקולוגי אל מול נופי הכנרת שיציע אוכל צמחוני משובח, מנות סושי, אוכל ויאטנמי והודי ופינוקים תוצרת העמק. 

פסטיבל טעם כנרת 2011 יתקיים בתאריכים - 21-31 בדצמבר 2011

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...