סושי עברי: ביקורת סושיות
"סושידו" משתדרגת עם תפריט יפני בהשראה תל-אביבית. "סושה" פותחת סניף ביפו ומפתיעה עם קינוח שמימי

רק בשבוע שעבר כתבנו כאן על הפופולריות הגדולה של "רוסטיקו" האיטלקייה ברוטשילד, והפעם הגיע תור השכנה, היפנית הצמודה החולקת את אותו עשן סיגריות, "סושידו" והנה היא חצי ריקה מלקוחות. כיצד ניתן להסביר את התוצאה הזו, אף שב"רוסטיקו" מוגשת פסטה תעשייתית של "ברילה" ואילו ב"סושידו" חומרי הגלם טריים, עד שהם מוצגים לראווה? האם זה מפני שהסושי נחשב בעיני התל-אביבים כמאכל של טייק אווי ופחות של מסעדה רשמית שלכבודה צריך להתקלח, להתלבש ולהתבשם? או שמא זו התאווה הישראלית לפסטות ולמחירים הפחות או יותר שפויים שמציג המטבח האיטלקי הסוער?
ובכלל, צודק איווט ליברמן, מחירי הסושי בארץ יקרים לאין ערוך. פחות רלוונטי המסר שאליו כיוון שר החוץ, ולא זה המקום להצהיר מה זה אומר על שכבת הביניים שצורכת סושי, אבל עם עובדות קשה להתווכח: הסושי פשוט יקר. איך שלא מתמחרים את המאכל היפני הזה - כולל האורז, החומץ, פיסת הדג הקטנה המוחבאת בו וריבוע האבוקדו הזעיר - חומרי הגלם שבו זולים לאין ערוך ממגש הקומבינציות המונח לפניכם.

גם ב"סושידו" המחירים לא זולים, אבל לפחות שם יש תחושה של תמורה מעט גבוהה יותר לאגרה היפנית, למשל במראה המקום. המסעדה עברה לאחרונה מתיחת פנים הודות להכנסת בעלים נוספים, הכדורגלן רוני גפני, לשעבר שחקן מכבי תל אביב, ומלאכת העיצוב הוטלה על אמיר שלח, כדורגלן נבחרת ישראל לשעבר שהפך למעצב פנים. קטונו מלהעביר ביקורת על יופיו של המקום - נשאיר זאת למדורי העיצוב למיניהם - ובכל זאת אי אפשר לומר שלא נעים כאן. המרחבים, התאורה והריהוט נותנים תחושה של נינוחות.
גם התפריט החדש מושקע והוא מציע בין היתר מנות מסקרנות, ובהן ספייסי טופו (28 שקל) - טופו במעטפת טמפורה בטיגון עמוק ברוטב ספייסי, פאד תאי (60-38 שקל) - אטריות אורז עם ירקות, עוף, שרימפס או פירות ים ברוטב תמרינדי ובוטנים, נודלס קוקונאט (60-38 שקל) - אטריות ביצים עם תוספות ברוטב קוקוס וקארי אדום ספייסי, זנסאי סאקה (32 שקל) - ניגירי סלמון עם אבוקדו וגבינה צהובה מותכת ועוד. המנות נדיבות והשירות חביב, אם כי לא מקצועי בעליל. המלצרית שלנו קראה לסלמון בשם "סלומון", ולא ממש ידעה להסביר לנו על המנות. חבל, אבל ידענו משברים גדולים מאלה.

קבלו את הקומבינציה החדשה בשכונה: רשת "סושה", שהחלה בראשון לציון ובחולון, מגיעה ליפו בקול תרועה ובפיה בשורות חדשות, מחירים שפויים ושירות משלוחים יעיל. הסניף ברחוב עמיעד, בפאתי שוק הפשפשים, אמנם קטנטן (וקר הלו, תסגרו חלונות), אבל המטבח שלו לוהט ומצליח לייצר מנות טריות ומפתיעות, בהן מצאנו טטאקי טונה צרובה על מצע אצות וואקמה (29 שקל), אינארי סושה - כיסוני טופו ממותקים במילוי סלמון (26 שקל) וקלימנג'רו - ארבעה מלבני סושי במילויי סלמון (26 שקל), סלמון צלוי (27 שקל) וטונה (28 שקל).
מהקומבינציות אהבנו את זו עם הדגים אינסייד אאוט (70 שקל ל-24 יחידות), בה מצאנו ספייסי טונה, סלמון וסלמון צלוי. אבל השוס כאן הוא דווקא הקינוח - אגדנגו - שני כדורי בצק אורז שחור ולבן במילוי שוקולד שחור ולבן ומצופים בשברי שקדים (25 שקל). אל תפספסו.