לחמם את הלב: מתכונים חמימים
הלילות הקרירים הם זמן מצוין להתחמם עם כמה מתכונים עם ירקות שורש, רטבים סמיכים ופטריות. הרבה פטריות

החומרים (4 מנות):
4 פילה דג לוקוס נקי מעצמות וטרי
2 גזרים
2 בצל סגול
4 שני שום לא קלוף
2 שורש פטרוזיליה
3 שורש סלרי
4 יח' ארטישוק ירושלמי
2 לימונים
4 ענפי תימין
4 כפות יין לבן
ההכנה:
1. חותכים את כל ירקות השורש בחיתוך גס.
2. מחממים במחבת הגשה מעט שמן, ומטגנים את כל ירקות השורש.
3. מוסיפים את שיני השום, התימין והלימונים.
4. צורבים במחבת את הדג על הצד של העור, ומוסיפים יין לבן ומעט נוזל.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 12 דקות עד שהדג מוכן.
באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת "כרמים", מושב סגולה

החומרים:
2.5 ק"ג סטייק או בשר כתף, פרוס לפרוסות של 90-120 גרם
3 בצלים פרוסים לטבעות
50 גרם קמח מושחם
2.5 כוסות ציר בקר
2.5 כוסות בירה כהה
זר צמחי תבלין טריים (קורנית, פטרוזיליה, רוזמרין, עלי דפנה וכו')
מלח ופלפל לבן
ההכנה:
1. במחבת ברזל עמוקה, מתבלים ומשחימים את הבשר משני צדדיו.
2. מוציאים את הבשר ומשחימים את הבצל בנוזלים שנותרו במחבת.
3. מסדרים את פרוסות הבשר והבצל בתבנית צלייה.
4. מערבבים את הקמח המושחם עם ציר הבקר, מוסיפים את הבירה, וצמחי התבלין ויוצקים לתבנית.
5. מכסים את התבנית וצולים למשך שעה וחצי.
6. מסננים את הרוטב למחבת ומצמצמים אותו.
7. יוצקים את הרוטב על הבשר בטרם ההגשה.
באדיבות שף איציק כביר, מעדניית טעמי הבית שער העמקים

החומרים (3 מנות):
שקדי עגל נקיים וחלוטים
10 יח' פטריות שמפניון
5 יח' פטריות פורטבלו
4 יח' פטריות יער
4 יח' ארטישוק ירושלמי
2 יח' תפו"א
כרישה פרוסה דק
ההכנה:
1 צולים בגריל/בתנור את מיקס הפטריות.
2. חולטים את שקדי העגל, מנקים מגידים , ולאחר מכן צולים בגריל.
3. צולים את הכרישה בסיר, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת תפוח האדמה בתוספת מעט תימין, מלח ופלפל לבן. מבשלים עד לדרגת רכות.
4. טוחנים את הארטישוק ואת תפוח האדמה בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.
5. מחממים במחבת מעט שמן, ומוסיפים את מיקס הפטריות בגריל.
6. מוסיפים את שקדי העגל והטימין, מקפיצים ומוסיפים יין לבן.
7. מניחים את מיקס הפטריות בגריל ואת שקדי העגל על קרם הארשיטוק.
באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים", במושב סגולה