מסר של שינוי: ביקור במסעדת ושתי
מסעדה חדשה בכיכר השעון, שפית בת 22 שבאה ממחניודה ורעיונות קולינריים בלתי שגרתיים בעליל. היינו חייבים לבדוק על מה כל הרעש
עדות לכך נותנת "ושתי" שבכיכר השעון. המסעדה הים תיכונית פתוחה שלושה חודשים בלבד, ולהפתעתנו ניכרה תנועה רבה במקום, למרות שמדובר בערב יום שני סתמי במיוחד. העיצוב מאפשר אינטימיות למי שידרוש אותה, או לחלופין את האפשרות לשבת בחוץ ולחוות את יפו על הטוב והרע שבה.

קרפצ'יו מוסר ים וטונה עם פסיפלורה בועז לביא
בדיקה מקדימה לארוחת הערב גילתה לנו את מרב, שפית המסעדה. בת 22 בלבד, פרי טיפוחה של מחניודה הירושלמית, החליטה לעבור לתל אביב ולנהל מטבח משלה. במהלך הערב ניתן להבחין בה מסתובבת בין השולחנות, ומציעה למבקרים לטעום מנסיונותיה האחרונים במטבח. באחד הסיבובים זכינו גם אנחנו לטעימה של גספאצ'ו חמצמץ במידה ומרענן.
בחרנו לשבת בחוץ, ולאחר שיחה קצרה עם המלצרית החייכנית והבלתי שגרתית בעליל, הוחלט כי עדיף שניתן לה לבחור. זו חזרה אלינו עם צלחת קרפצ'יו מוסר ים וטונה, עליו רוטב פסיפלורה (26 שקלים) שהמפתיע לטובה, סאשימי מוסר ים מעוטר ביוגורט עיזים וירקות (36 שקל), שכבר בצורת ההגשה כבש אותנו, ורוסטביף צ'ך (42 שקל) – נתחי רוסטביף שלצידם צלפים, חמוצים ושאר ירקות כבושים, מפוזרים בצלוחיות בשיטת "הרכב בעצמך".

רוסטביף צ'ך. הרכבה עצמית בועז לביא
שותפי לארוחה ואני היינו חלוקים לגבי המנות המוצלחות יותר. בעוד ד' העדיף את הקרפצ'יו, דגתי בזריזות של דייג מנוסה את נתחי המוסר הנע. הרוסטביף הרגיש מעט סתמי על אף ההגשה המגרה ונשאר אחרון, אך גם מנה זו, בדומה לשאר, אסתטית ומושקעת.
הפסקה קלה שלוותה בתפילת המואזין הקרוב לכיכר, ועוברים לעיקריות: "ים פירות ים" נראה כבחירה ברורה - סרטן, מולים, שרימפס וקלמארי עם שום, מנגולד, עגבניות וזיתי קלמטה (120 שקל). וסטייק אנטריקוט 250 גרם שלא הופיע בתפריט (125 שקל).
מנת פירות הים לא אכזבה והכילה קלמארי גדול ועסיסי, וגם על הסרטן קשה להתלונן. השרימפס בינוניים למדי, אך הרוטב והתיבול מכפרים על כך בקלות. לנתח אנטריקוט היו חלקים טובים יותר ופחות, אך מלבד מעט שומן מיותר לא נשאר דבר בצלחת. הסטייק לווה ב"צ'יפס אליפות", חתיכות תפו"א גדולות מוזהבות, שהיו טעימים להפליא וזכו לשם בזכות.
יחד עם שלוש כוסות מרלו עמק האלה קיבלנו חשבון של 463 שקל. לא זול, ודאי לא בהשוואה לאלטרנטיבות באזור, אך שנינו יצאנו בהרגשה דומה - לוושתי ומרב יהיה המון להציג, הן רק צריכות להמשיך ולחשוב מחוץ לקופסא.

ושתי, חלק מהשינוי.
כפיר זיו




נא להמתין לטעינת התגובות
