זה טעים כי זה בריא: ביקור במשק ברזילי

האוכל אורגני, טרי ובריא, התפריט מתחשב בצורכי הסועדים השונים והאווירה נעימה. בכל זאת נוצרת התחושה שבריא זה לא תמיד מספיק

שירה מידן | 1/9/2011 18:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
סלט בריאות חם
סלט בריאות חם דניאל לילה

הגענו למסעדה הצמחונית-אורגנית משק ברזילי, הנמצאת במושב ירקונה, בשמחה גדולה. זו לא פעם ראשונה שאנחנו מבקרות במקום ובכל ביקור נהנינו מהאווירה המשוחררת, ששואבת אנרגיות טובות מהשדה בו גדלים ירקות עונתיים לשימוש המסעדה, והחמורים החמודים והידידותיים שמתגוררים במשק.

התיישבנו בסוכה חביבה, הצתנו סיגריה באוויר הלא תל אביבי, והאזנו למוזיקה הרועמת שהגיעה מהקאנטרי הסמוך של הוד השרון. למנת פתיחה קיבלנו בורגול עם פטריות, חסות ואגוזי מלך (18 שקל), מנה חביבה, אבל את אגוזי המלך חיפשנו לשווא. לאחר בירור הסבירה המלצרית שטעתה, ולא אמורים להיות בסלט אגוזים, אך לטעמנו הם יכלו להוסיף לו.

החומוס עם שמן זית ופפריקה (18 שקל), היה במרקם גס וטעים מאוד. גם הציזיקי מלפפונים (18 שקל ), על בסיס יוגורט עזים היה מוצלח, עם טעם מודגש של עזים והמון שום. את המנות קיבלנו בליווי לחם בירה מחיטה מלאה שהיה כבד מאוד וטעים.

עם הפתיחים הזמנו גם מיצים. במשק ברזילי מציעים מגוון מוצלח של מיצי פירות וירקות (22 שקל), אותם הם מכינים במקום. הלכנו על שייק ירוק, שכולל פטרוזיליה, חסה, תפוח ומלפפון, וכקרש הצלה הזמנו גם מיץ גזר, ג'ינג'ר ותפוח. השייק הירוק לא היה טעים במיוחד, אבל נתן תחושה קלילה ורעננה. מיץ הגזר היה חריף למדי עקב כמות ג'ינג'ר נדיבה, ממש חריפות כיפית שמנקה את הגרון. בזמן השתייה עלתה במוחנו מחשבה שליוותה אותנו עד סוף הארוחה - זה טעים, בעיקר אם חושבים שזה בריא.

בזמן שחיכינו למנות העיקריות, תהינו מה תפקידם של שלושת החמורים המקסימים בתפעול המשק. המלצרית סיפרה לנו שמשרד החקלאות מציל חמורים שסובלים התעללות מבעליהם, תופעה לא נדירה מתברר, והחבר'ה במשק ברזילי מאמצים את החמורים המשוקמים האלה ומעניקים להם חיים טובים, מבלי שהם יצטרכו לעשות שום דבר בתמורה. אנחנו מאוהבות.

ואז הגיע סלט בריאות חם (48 שקל), מנת הדגל של המסעדה, שכולל קינואה, שמן שומשום, איזשהו שורש - הפעם זה היה גזר - עם רוטב עשבי תיבול ויוגורט או טחינה. הסלט היה טעים, מתפצפץ בפה, ומלא הפתעות.

משק ברזילי מציעים כעת מנות מסוימות בתפריט גם בגרסה ללא גלוטן - הזדמנות נהדרת לחולי הצליאק ליהנות מארוחה במקום, ולכן החלטנו לנסות את הפסטה נטולת הגלוטן (58 שקל). המנה הייתה חביבה אבל הפסטה עצמה, שעשויה אורז, הזכירה אטריות במרק. הרוטב כלל עגבניות צלויות, מנגולד, בצל, בטטה ומוצרלה באפלו. עם פסטה רגילה בטח היינו נהנות יותר.



ביחד עם המנות אכלנו פוקאצ'ה (48 שקל) מקמח חיטה מלאה ודורום, שעליה פסטו עשבים, בטטות, בצל ומוצרלה באפלו. הפוקאצ'ה הייתה חביבה אך ללא ערך מוסף. היא הגיעה עם סלט ירקות קטן, טרי, רענן וטעים בזכות תוספות לא שגרתיות כמו כרוב סגול ונענע.

הגענו לשלב הקינוחים, והחלטנו לבדוק מנה אחת שהולכת עם הקו הבריא ומנה אחת שהולכת עם הקו השחיתותי. עוגת תפוחים-טחינה (34 שקל), שמלווה את המקום כבר זמן רב והוצגה כעוגת הדגל של המסעדה, היא כבדה מאוד, עם חתיכות גדולות של תפוח, בצק עבה וטחינה גולמית כבדה ודומיננטית ביותר. טעים, אבל במידה.

בנוסף הזמנו מנה שנקראת קפה שווה (25 שקל), שכוללת קפה ושלושה קינוחים קטנים שמוגשים בכוסיות: מוס שוקולד קצפת משובח ביותר, קרם לימון חביב וטפיוקה עם קרם קוקוס ורוטב פירות לאוהבי הז'אנר. את המוס ניסינו לחסל עד לטיפה האחרונה, אבל הכפיות שהוגשו לנו היו גדולות מדי לצלוחיות ולא הגיעו עד לתחתית. השתמשנו באצבעות.

בשורה התחתונה, אנחנו אוהבות את משק ברזילי, את הקטע שלהם, את המעשים הטובים שלהם, את השדה המקסים, ולבוא לשם עם ילדים קטנים זה תענוג גדול. בתפריט של משק ברזילי יש אפשרות לבחור מחית של ירקות או של פירות לתינוקות. זה נפלא בעינינו. גם ההתחשבות ברגישים לגלוטן ראויה לציון. אבל מהאוכל לא נהנינו עד הסוף, אלא כאשר הזכרנו לעצמנו שהוא מאוד בריא. וגם זה לא מעט.

משק ברזילי, בכניסה למושב ירקונה, פתוח בימים א'-ה' מ-8:00 עד 24:00. יום ו' מ-8:00 עד 15:00. סגור בשבת.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...