להבין את הרמזי: גורדון רמזי מלמד אתכם לבשל בריא

בספר הבישול הראשון שלו, “תיאבון בריא” מכין גורדון רמזי מנות בריאות, מגרות ויפהפיות

אלון צרפתי | 1/9/2011 15:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ליסה בארבר
שף גורדון רמזי ליסה בארבר

חמישה דברים שאתם צריכים לדעת על גורדון רמזי בטרם תרכשו את ספר הבישול “תיאבון בריא” שייצא בימים הקרובים בתרגום עברי:

1. הוא גדל בבית עני, שבו האב הסקוטי התעמר בבני המשפחה, השתכר באופן יומיומי ורדף נשים גם בזמן שהיה נשוי. כל אלה גרמו לרמזי ג'וניור לעזוב את הבית בגיל 16 לטובת דיור מוגן.
2. בשיא הקריירה שלו הוא סיפר כי חלומו הגדול הוא לזכות בטריפל דאבל: בכוכב מישלן, בתואר אבירות ובפרס קטיי, הנחשב לגבוה ביותר בתעשיית האירוח הבריטית. תוצאות הביניים עד כה מרשימות בכל קנה מידה: מסעדותיו זכו ב-12 כוכבי מישלן, את תואר האבירות קיבל ב-2006 ושלושה פרסי קטיי נזקפו לזכותו.
3. בשנת 2000, עקב עודף משקל, החליט רמזי לשפר את הכושר הגופני שלו. עד 2009 הוא הספיק לרוץ עשרה מרתונים, מהם אחד כפול.


4. הוא אולי בעל מזג חם, והוגשו נגדו אינספור תלונות במשטרה בגין קללות, נאצות, הטרדה והעלמות מס, אולם חום גופו כנראה גם הציל אותו ממוות. לפני שלוש שנים, במהלך צילום תוכנית באיסלנד, נפל רמזי מצוק בגובה של 85 מטר היישר אל תוך מי ים קפואים וניצל אך בקושי.
5. אף שהוא דוגל במזון בריא, טרי וזמין (לגישתו, חומר גלם שמקורו במרחק של יותר מ-160 ק”מ מהמסעדה פסול לשימוש), רמזי לא מוותר על שימוש בחמאה ובשמנת. “שימוש בהן בכמויות קטנות יכול להעצים את טעמה של המנה”, הוא כותב בהקדמה לספרו.

ליסה בארבר
שד הים בציפוי תבלינים ליסה בארבר

שובב, ממזר, גס רוח - הכל אפשר לומר על גורדון רמזי, אבל אי אפשר לקחת ממנו את הכישרון הנדיר לגרום לצופי תוכניתו לקום מהכורסה ולהתחיל לבשל. גם בספרו הראשון (והיחיד עד כה), “תיאבון בריא”, אי אפשר להתעלם מהיכולות של רמזי להפיק מנות בריאות, מגרות ויפהפיות, בין השאר הודות לצילומים המופלאים של ליסה בארבר.

פילה העגל הצרוב, למשל, הוא מנה שמאתגרת את הבשלן הישראלי הממוצע: רמזי מכין אותה עם מחית ארטישוק ירושלמי, והיא פשוטה וקלה להכנה; או עוף עם פריקסה - אין הכוונה לפריקסה התוניסאית המוכרת בארץ, אלא לתערובת של אפונה רכה ועלי חסה הקמלים על המחבת; או מעטפות ברבוניה, דג אהוב בישראל, שרמזי אופה אותו בתנור עם תפוז ושומר. כה פשוט, כה בריא, כה טעים.

לא כל המתכונים מתאימים לישראלים, וחלקם מכילים חומרי גלם שאינם נמצאים בארץ (ובוודאי שמקורם אינו במרחק של 160 ק”מ ממקום מגוריכם), אולם כפי שרוב הבשלנים החובבים כבר יודעים - לעתים מתכון הוא רק השראה, את התחליפים כבר תמצאו לבד ומשם תפליגו עם המתכון כיד הדמיון הטובה עליכם.

ואי אפשר להתעלם מפרק הקינוחים הבריאים למדי, למשל, אפרסקים צלויים עם וניל, תבלינים ודבש. רק מהצילומים אפשר ללקק את האצבעות.

“בתיאבון בריא" (הוצאת פן וידיעות ספרים), 256 עמודים, 148 שקל.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...