סופר קאפ: מתכוני קאפקייקס
מחפשים דרך לשדרג את היחסים שלכם עם הקאפקייקס? שלושה מתכונים שיהפכו את העוגות הקטנות והטעימות האלה למעדן מסוגנן

מתכון של גיא בן אשר, שף ובעלים של מסעדת "גאיה - בית של אוכל".
החומרים ל-12 קאפקייקס:
לבלילה:
1 כוס תמרים קצוצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית סודה לשתייה
80 גרם חמאה
150 גרם סוכר
2 ביצים טרופות
לרוטב הטופי:
125 גרם סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
חבילת סוכריות קופצות
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית של 12 קאפקייקס.
2. משרים את התמרים בכוס מים למשך 20 דקות ולאחר מכן מועכים אותם עם מזלג. מוסיפים את תמצית הווניל ומניחים בצד.
3. מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה.
4. מחממים בסיר את החמאה ואת הסוכר ומוסיפים באיטיות את הביצים. מוסיפים את תערובת הקמח ואת התמרים, מעבירים את הבלילה לתבנית הקאפקייקס ואופים במשך 15 דקות.
5. מכינים את הטופי: ממיסים את הסוכר עם 1/4 כוס מים, מרתיחים עד שמתחיל להתקבל צבע קרמלי מורידים מהאש ומוסיפים שמנת, מלח ווניל. מורחים את הטופי על הקאפקייקס ומקשטים עם סוכריות קופצות.
מתכון של יואב בלימן, שף מסעדת "פרידה קאלו".
החומרים ל-12 קאפקייקס:
220 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
150 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
2 ביצים
1 כף מיץ ליים סחוט טרי
גרידה מ-2 ליימים
מעט שורש ג'ינג'ר טרי מגורד או קצוץ דק מאוד
1 מיכל קטן שמנת חמוצה
לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
300 גרם שמנת מתוקה
מיץ מ-1/2 ליים
גרידה מ-1 ליים
60 גרם גלוקוז
1/2 פלפל צ'ילי, חתוך לרצועות ונקי מגרעינים
לקישוט:
ג' נג'ר מיובש
פלפלון צ'ילי יבש
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
2. מניחים בקערה את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים מלח. מערבבים היטב.
3. בקערה נוספת מערבבים את השמנת החמוצה עם מיץ הליים.
4. מקציפים בקערת מיקסר חמאה וסוכר ומערבבים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ואת גרידת הליים והג'ינג'ר, 1/3 מתערובת הקמח ו-1/3 מתערובת השמנת. חוזרים על כך שלוש פעמים עד שהתערובת אחידה.
5. ממלאים את תבנית השקעים בבלילה. כל שקע עד כ-3/4 מגובהו.
אופים במשך 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בקאפקייקס יוצא יבש. מצננים.
6. מכינים את הגנאש ערב לפני ההגשה: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת, הגלוקוז והצ'ילי. לאחר הרתיחה שופכים את התכולה על השוקולד דרך מסננת, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מצננים מעט ומכסים בניילון נצמד. מצננים מחוץ למקרר למשך 12 שעות לכל הפחות, ולפני ההרכבה מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן.
7. מזליפים את הגנאש על כל קאפקייק ומעטרים בג'ינג'ר מסוכר ובפלפלון צ'ילי מיובש.

מתכון של בן בוטבול, שף מסעדת "גשן"
החומרים ל-10 קאפקייקס, גירסת פרווה:
500 גרם שוקולד מריר
200 גרם מחמאה
250 גרם חלבון ביצה (9 ביצים)
200 גרם חלמון ביצה (8 ביצים)
100 גרם שברי בייגלה
100 גרם מרשמלו, חתוכים לקוביות
100 גרם שמנת צמחית
1 כוס סוכר
לגנאש: 100 גרם שמנת צמחית
100 גרם שוקולד מריר
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד יחד עם המחמאה (בבן מארי או בסיר).
2. מקציפים את החלבון יחד עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
3. מקציפים את החלמון עד לקבלת קצף יציב ומקפלים באיטיות לתוך מסת השוקולד. מוסיפים את שברי הבייגלה, מערבבים, יוצקים לתוך תבניות קאפקייקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
4. מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת, מוסיפים את המרשמלו ושופכים על הקאפקייקס.