פיית הלחם: ביקור ב"א-פיה קסומה"
בקיבוץ עינת מסתתרת הקונדיטוריה "אפייה קסומה" שלצד לחמניות, עוגיות ועוגות מעוצבות, מציגה במתחמיה גם עשרות פיות בשלל גדלים וצבעים. שחר גלפז, הבעלים, טוענת שהיא בכלל פיה מודרנית שתפקידה לשמח אנשים. יעל עופר נדבקה בקסם

יוצרות אווירה חיננית וצבעונית. פיות על מדפים. שחר גלפז
בחרנו להתיישב בפינה פסטורלית ומוצלת בחצר. צבעי המבנה העזים יצרו מעין תפאורה של אי מהאגדות הבולט בצבעוניותו בלב המבנים הישנים שמסביב.
עד שהמלצרית התפנתה, הצצתי פנימה ונשביתי בקסמי המקום. על המדפים רפרפו בכנפיהן עשרות רבות של פיות טובות במגוון גדלים וסגנונות: כאלו שרואים בחנויות באירופה ולצידן פיות שעוצבו בידי אומנים מקומיים מכל רחבי הארץ. הפיות קבעו את מקומן לצד העוגות והעוגיות ויחד עם השולחנות דמויי הפרחים יצרו אווירה חיננית וצבעונית.
"אני פיה!", מצהירה שחר גלפז בחיוך טוב מעבר לוויטרינת העוגות המעוצבות: "אני אוהבת אנשים. בשבילי, להיות פיה, זה לשמח אנשים, לעזור להם ולחבר ביניהם".
שחר פורשת לפני את משנתה כפיה מודרנית. היא מספרת שמאז ומתמיד אהבה לאפות כדרך לשמח את מקורביה. במשך שנים אפתה במטבח הביתי שלה עד שלא ניתן היה לתפקד בו מרוב קערות שבחשו בהן עיסות מתוקות, ערימות של תבניות אפיה ותנור שאף פעם לא הספיק להתקרר. לפני שמונה שנים, כשהקבוץ החל בשלבי הפרטה והמבנה בו שכנה ה"תפריה" - מתפרת הנעליים של הקבוץ, התפנה, חשה שהיא בשלה להגשים את יעודה ולהקים מקום בו תוכל "לפנק ולשמח אנשים" כדבריה.
"אנשים אומרים שיש כאן אנרגיה אחרת" היא מפרשת חלק מסוד ההצלחה. מאז שנפתח המקום, הם באים, נמשכים אליה כבמטה קסם, מוצאים אצלה אוזן קשבת, משתפים אותה ברחשי ליבם והיא, כמו פיה טובה, מוצאת דרכים לעזור. הלקוחות הקבועים שאני פוגשת במקום הם עדות חיה לסיפורים הטובים אבל כל הפרטים נשמרים אצל שחר.

ממלכת הפיות של שחר גלפז.
שחר גלפז
בצד העוגיות והעוגות שכבר הפכו ללהיטים מבוקשים כמו מעדן חלבה עם אגוזים שאוכלים אותו קפוא, עוגיות חמאה זעירות עם טחינה וקינמון ועוגות שחיתות כמו עוגת הגבינה המוקצפת החלומית שטעמתי. מדי בוקר יוצאות מהתנור לחמניות אישיות: עגולות וסגולות מסלק עם זרעי כוסברה, מוארכות עם רוזמרין ומנוקדות בצימוקים,לחמניות אגסים מתובלות בנענע וברוח הזמן, גם לחמניות קלות עם נבט חיטה. בימי שישי נחטפות החלות העגולות מבצק מתקתק שנראות כמו עוגות שושנים.

מאפים בניחוח מקומי עם "אבקת אהבה" סודית. שחר גלפז
גלפז דוגלת בסגנון אפייה מקומי וביתי כדי שמי שטועם יגיד: "זה כמו שסבתא שלי אפתה". במטבח גיליתי את צוות הפיות היפות שגיבשה סביבה, מיכל, אורלי, ענת והיאלי, כולן בבגדים צבעוניים בעלי שיק אישי, חגורות בסינרים ורודים ושערן אסוף בכיסוי ראש צבעוני אף הוא. גלפז מעודדת אותן לערוך ניסויים בבצק ולגלות את צפונותיו וכך באים לעולם מאפים בניחוח מקומי להם היא מוסיפה "אבקת אהבה" בלתי נראית שאת רסיסיה הרגשתי בכל ביס.
היאלי מזליפה כדורי בצק מתקתק אותם תחבר לחלות עגולות וענת רוכנת על עוגת השוקולד שזה עתה יצאה מהתנור ומעצבת אותה לעוגת יום הולדת. שחר פיתחה שיטה מקורית להעתקת כל איור או תמונה שתביאו בשוקולד לבן על גבי נייר אפיה והתוצאה הסופית אמנותית שחבל לאכול. על כל עוגה מציבים פיה שנשארת למזכרת.
במשך ימי השבוע יושבים ל"בוקר אהבה" על קפה ומאפי שמרים מתוקים שזה עתה יצאו מהתנור ומגישים גם מוזלי מעורר תיאבון שפירות העונה נחתכו עם ההזמנה. בימי שישי בלבד התפריט מתרחב לארוחות בוקר עשירות. גם מגע ידה של רותם המנצחת על תזמון הוצאת המנות ניכר בהגשה.
"אנשים פוגשים פה אנשים שלא ראו שלושים שנה" ומוסיפה:" אני בטוחה שכבר נפגשנו. אני זוכרת את הפנים שלך". בהמשך, לשאלתי, אם גדלה בקבוץ עינת, ה"תעלומה" נפתרת: שחר היא בת קבוץ מעגן מיכאל שהלכה אחר האהבה לפיני בן קבוץ עינת. "היית המורה שלי בתיכון לפני המון שנים!" היא נזכרת ואנו נסחפות למצב רוח נוסטלגי על כוס קפה קר עליו משורטט לב פועם ועוגת בבקה.
"א-פיה קסומה", קפה-קונדיטוריה קבוץ עינת 03-9007575. פתוח: א' 8:00-16:00, ב'-ה' 8:00-19:30, ו' 8:00-15:30.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב