עד מאה ועשרים: ביקרנו בבויה
מסעדת בויה משלימה עשר שנים של פעילות, היינו חייבים לבדוק אם היא עדיין חיה. הביקור המוצלח הכריע - גם ממרום גילה מספקת המסעדה את הסחורה
לקראת תשע בערב הגענו למסעדת בויה, שנמצאת בחלקו הצפוני של הנמל וחוגגת עשר שנים. קו ראשון לים כאשר רק הטיילת משמשת כחוצץ. המקום גדול למדי, העיצוב והתקרות הגבוהות נותנים הרגשה מרווחת, למרות עשרות הסועדים הגודשים את שולחנות המסעדה, והאווירה בהחלט מזמינה ונינוחה. מזג האוויר ניצח את המזגן, והחלטנו להתיישב במרפסת.
מלצרית אדיבה ומקצועית ניגשה תוך זמן קצר, הגישה תפריטים והציעה את המיוחדים לערב. כאן המקום לציין כי לכל אורך הערב השירות היה בדיוק כפי שהוא צריך להיות - לא מתאמץ, לא מציק, ידידותי וקשוב (להוציא כוס יין שנשכחה, אך לא באשמת המלצרית שלנו).

סקירה קצרה של התפריט מעלה כי הוא אכן, כפי שהובטח באתר המסעדה, "מציע פסיפס קולינרי נרחב, המבטיח שכל סועד ימצא את מבוקשו בתפריט": בשרים ומאכלי ים במגוון רטבים וצורות הגשה, לצד ייצוג מכובד של המטבח האיטלקי על שלל בצקיו.
המגוון הרחב אילץ אותנו, לצערנו, לחרוג מעט מהתקציב. למנות ראשונות בחרנו פלפלים קלויים המוגשים עם כדור של גבינה בולגרית המאירי (26 שקלים), קרפצ‘יו סינטה עם בלסמי מצומצם, אורוגולה ופרמזן (50 שקלים), נתחי טונה צרובה ברוטב צ'יפוטלה (55 שקלים) ומנת לחם בויה - לחם דגנים שנאפה במקום ממחמצת טבעית (22 שקלים). הוחלט מראש כי נתרכז באוכל, ולכן התעלמנו משלל המשקאות בתפריט והזמנו בקבוק פרייה גדול (28 שקלים).
באופן מפתיע, המנה הפשוטה יותר התגלתה כטובה ביותר. הפלפלים הקלויים לוו בתיבול גס של שום, רוזמרין ועוד כמה סוגי עלים שלא הצלחנו לזהות, היו פשוטים וטעימים. כדור הגבינה גרם לנו לנטוש את שאר הצלחות ולריב על השאריות תוך נסיונות לא מוצלחים במיוחד לשמור על שקט.
לאחר שסיימנו עם הפלפלים התפנינו למנות הסקסיות יותר. הקרפצ'יו סינטה היה טוב, אך לא יותר מכך, ישנן מנות טובות יותר במחירים מעט שפויים יותר במקומות אחרים בעיר. אמא מצדה טענה שפסי הפרמזן שפוזרו מעליו "עושים את כל הטעם", וציינה את חומרי הגלם לטובה.
ממנות הפתיחה הנוספות פחות התלהבנו. נתחי הטונה הצרובה הרגישו כפספוס - הדג מצוין, אך נאלצנו לגרד את הררי הפלפל הגס, שנראה כי נשפכו בטעות על המנה. הלחם היה יבש, ואחרי הביס הראשון היה ברור כי עדיף היה לבחור בפוקאצ'ה.

לאחר שסיימנו עם מנות הפתיחה ביקשנו לעצור לכמה דקות והזמנו שתי כוסות יין. המלצרית המליצה על אדום, שיראז וקברנה מיקב ססלוב, המלצה שהתגלתה כמוצלחת (40 שקלים לכוס).
בזמן ההתבשמות עברנו על המנות העיקריות. רצינו לברוח מהבחירה הברורה של "שרימפס ברוטב שמנת, חמאה ויין", אך לא רחוק מדי, והחלטנו על מנת שרימפס קריסטל טרי בשמן זית, עגבניות שרי, שום אפוי ואספרגוס (98 שקלים), רק בשביל לגלות שדווקא מנות השרימפס חסרות היום.
כאן הזמן לציין כי אמי היא ארגנטינאית על כל רמ"ח אבריה. בשר, רצוי מדמם, יהיה תמיד הבחירה הראשונה שלה, רצוי במקומות בהם קיים סיכוי כי איכותו תתקרב לבשר מבית.
עבורה הבחירה פשוטה - מדליוני פילה בקר בגריל ברוטב יין אדום על פירה ואספרגוס (144 שקלים). דקות מאוחר יותר הגיעה לשולחן המנה היקרה בתפריט. - שלושה נתחי פילה בקר מובחרים במשקל 240 גרם, נקיים ועשויים במידה המבוקשת, ובצד פירה ואספרגוס. למנה היה חסר מעט תיבול, אבל לא משהו שמלח ופלפל לא יכולים לפתור. למרות הבחירה הברורה, המנה היתה מעולה.
אחרי שסוכם כי נחלוק שנינו במנות העיקריות, ולאחר שראתה את המנה השנייה שהגיעה לשולחן, נמחקה מפניה של אמי הבעת אי שביעות הרצון מהנבירות המתמשכות בצלחתה: קדירת מאכלי ים (120 שקלים), אשר אינה מופיעה בתפריט וכוללת שרימפס ומולים למכביר, ברוטב חמאה ושמנת. גולת הכותרת הם שני סרטנים שצבתותיהם מציצות מבעד לרוטב.
בטענה כי לא אכלה סרטן טוב כבר תקופה ארוכה, פינתה לעצמה המכובדת מקום בצלחת, לקחה את כלי העבודה והחלה מפרקת צבת אחר צבת. הבשר מעולה, והרוטב בקדירה שיכנע שבחרנו נכון. המולים היו מבושלים מדי ומעט צמיגיים, אך הצדפות היו נהדרות כמו גם צורת ההגשה. מצאנו שימוש ללחם היבש שנותר והוטבע ברוטב.
לקינוח נבחר הבויה בואנו (42 שקלים): שתי אצבעות עשויות מארבעה סוגים שונים של שוקולד, (לבן, מריר וחלב), שהיה מעדן, ושני כדורי סורבה - תות ופסיפלורה (28 שקלים) - שאין בהם דבר כדי להפתיע, אבל גם הם מילאו את תפקידם בכבוד. יחד עם שני אספרסו כפול, הצליחה המסעדה להכניע אותנו, וביקשנו חשבון.

הסכום הגבוה, 620 שקלים לשני סועדים, הפתיע אותנו בתחילה אך לאחר שעברנו על הפירוט הגענו למסקנה שניתן לאכול במקום בהרבה פחות כסף, וליהנות כמעט באותה מידה.
בויה בהחלט מציעה מגוון רחב של מנות, ואין ספק שאיכות חומרי הגלם מצדיקה לרוב את מחירן. ישנן מספר נקודות בהן ניתן לשפר את החוויה אף יותר, אך אם יש סיבה למסיבה, מסעדה זו על מגוון מנותיה עשויה לתת מענה. נהננו.




נא להמתין לטעינת התגובות
