הדובדבן שבקצפת: מתכוני דובדבנים

עונת הדובדבנים בשיאה, אז למה שלא תנצלו אותה לקינוח פירותי וטעים? שלוש מנות אחרונות עם הפירות הכי מפתים בסביבה

מעריב | 22/7/2011 9:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יעל אילן
בבקה שמרים גבינה ודובדבנים. יעל אילן
בבקה שמרים גבינה ודובדבנים טריים / / מירי ארזי מרשת "מתוקה"

החומרים לתבנית בבקה, בקוטר 28-26 ס"מ, 8-6 מנות:

50 גרם שמרים
1/3 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
1 ק"ג קמח
2 ביצים ו-1 חלמון
20 גרם מלח
500 חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית הגבינה:

500 גרם גבינת ריקוטה או גבינה לבנה יבשה לאפייה
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
1 חבילת אינסטנט פודינג
1/2 כוס קורנפלור
5 חלמונים
1 כוס סוכר
250 גרם דובדבנים טריים מגולענים אדומים, או לאוהבי החמוץ - דובדבני וישניאק

ההכנה:

1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים, החלב והסוכר כשתי דקות. מוסיפים את הקמח והביצים ולשים כחמש דקות על מהירות נמוכה, כאשר תוך כדי מוסיפים את קוביות החמאה הקרה לאט עד שהיא מעובדת.
2. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב על מהירות בינונית כחמש דקות. כשהבצק מוכן הוא נפרד מדופנות הקערה.
3. בתוך קערת המיקסר מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד הכפלת הנפח (יש לכסות את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד). בסיום ההתפחה נותנים "בוקס" לבצק בתוך הקערה ומכניסים למקרר.
4. מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות בקערה עם מטרפה, מוסיפים את כל המרכיבים הנוספים וטורפים כשתי דקות עד מרקם אחיד עם מעט גושים.


5. מכינים את הבבקה: מרדדים את בצק הבריוש על משטח מקומח בעזרת מערוך לעובי של ס"מ לצורת מלבן, מורחים את המלית על 3/4 מהבצק, כך שהחלק שיגולגל אחרון נשאר נקי ללא מילוי. בעזרת שק זילוף מזליפים מהמלית פס לאורך קדמת המלבן ומפזרים דובדבנים. מגלגלים לרולדה ארוכה.
6. בעזרת סכין חלקה חותכים לשושנים שיהיו 3/4 מגובה התבנית ומסדרים פתוחים בתבנית בבקה משומנת, מתפיחים כשלושת רבעי שעה עד שהבצק מגיע לגובה התבנית, מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור בחום של 175 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות או עד הגעת העוגה לצבע עמוק ושחום.
7. מכינים את מי הסוכר: מערבבים בקערה חצי כוס מים רותחים עם שליש כוס סוכר ומורחים על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.

אורנה בן חיים
סקונס ריקוטה ודובדבנים. אורנה בן חיים
סקונס ריקוטה ודובדבנים / / ארז קומרובסקי

החומרים ל-20-15 מנות:

500 גרם ריקוטה בקר 5%
בין 1/2 ל-1 ו-1/4 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר דמררה
1/2 מקל וניל
1 קליפת לימון קטן מגוררת
2 ביצים
1 כוס דובדבנים בשלים מגולענים

ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק למעט הדובדבנים, עם 3/4 כוס סוכר דמררה. יש להיזהר לא ללוש יתר על המידה.
2. משמנים ומקמחים נייר אפייה ומניחים על תבנית אפייה.
3. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים קלות.
4. על תבנית האפייה מניחים ברווחים (הבצק יתפח במהלך האפייה) כפות גדושות מהבצק וזורים מעל את סוכר הדמררה שנותר.
5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-25-20 דקות ומגישים.

נאור רהב
תפיחת שוקולד ודובדבנים. נאור רהב
תפיחת שוקולד ודובדבנים / / " בייקרי 29"

החומרים ל-8-6 מנות:

1 ו-1/2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
1/4 כוס קמח
285 גרם שוקולד מריר משובח
כף שרי הרינג או ליקר דובדבנים אחר
1/4 כוס דובדבנים קצוצים
חמאה מומסת לשימון תבניות
סוכר לבזיקה על התבניות
אבקת סוכר לקישוט

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מחממים את החלב עם תמצית הווניל בסיר, ומורידים מהאש.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, החלמונים המופרדים והקמח. שופכים את תערובת החלב אל החלמונים ומחזירים את הסיר לאש. מחממים את התערובת עד שהיא מתעבה תוך כדי ערבוב מתמיד. מורידים מהאש, ומוסיפים את השוקולד וליקר הדובדבנים.
4. מקציפים את תערובת החלבונים לפסגות רכות, מקפלים את תערובת השוקולד אל החלבונים ומוסיפים את הדובדבנים הקצוצים.
5. מורחים תבניות סופלה (ניתן לאפות בתבניות חד-פעמיות או בתבניות מאפינס עמוקות) בחמאה ומפזרים עליהן סוכר. שופכים את תערובת השוקולד לתבניות ואופים במשך 20 דקות, בסיומן מקררים, מוציאים מהתבניות, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...