לנשנש בלוג ולנוח: מתכוני קינוחים מתוך בלוגים

מזל שעדיין אי אפשר להשמין מהאינטרנט, למרות שכנראה תצליחו להשמין מהתמונות. בחרנו שלושה בלוגים מצוינים לקינוחים, ומתוכם מתכונים שישברו את השרב - ואת הדיאטה

יערה רובינזון  | 13/7/2011 15:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מתוך הבלוג
Dessert for Breakfast‬. מתוך הבלוג
Dessert for Breakfast‬

הלוואי שכולנו היינו פותחים כל בוקר בקינוח. הבלוג, אחד הפיינליסטים בתחרות בלוגי האוכל של אתר Saveur השנה, מציע רק מתכונים לקינוחים. מזל שמישהו מבין מה היא באמת הארוחה הכי חשובה של היום.

גלידת יוגורט עם סירופ מייפל וקרמבל אפרסק-משמש

החומרים למילוי קרמבל אפרסק-משמש בתבנית אפייה ‭:20X20‬

ק"ג משמשים ואפרסקים מגולענים ופרוסים
‭1/4‬ כוס סוכר חום בהיר
4 כפות קורנפלור

החומרים לציפוי:

1 כוס פתיתי שיבולת שועל
‭1/4‬ כוסות קמח כוסמת
‭1/2‬ כוס סוכר חום בהיר
‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
‭3/4‬ כפית מלח
1 כפית קינמון
‭1/3‬ כוס חמאה קרה חתוכה לקוביות
‭1/3‬ כוס יוגורט יווני 2%
ההכנה:

‭.1‬ מכינים את המילוי: מחממים תנור ל‭200-‬ מעלות צלזיוס, מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי ושופכים אל תבנית האפייה.
‭.2‬ מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים מלבד החמאה והיוגורט בקערה. מועכים את החמאה בעזרת מזלג לתערובת הקמח. מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד שהחמאה היא בגודל אפונה ומופצת באופן שווה.


‭.3‬ שופכים את הציפוי מעל תערובת הפירות בכלי האפייה.
‭.4‬ אופים ‭30-20‬ דקות עד שהחלק העליון חום והפירות תוססים. מוציאים מהתנור ומצננים.
‭.5‬ מגישים עם גלידת יוגורט לבנה ושופכים מעל סירופ מייפל עם אגוזים.

www.dessertsforbreakfast.com

מתוך הבלוג
what katty ate. מתוך הבלוג
What Katie Ate

בלוג שמוכר בעיקר בזכות התמונות הנהדרות וה"מלוכלכות" שלו, שזיכו אותו בפרס. אין ספק שקייטי עושה חיים באוסטרליה.

החומרים:


2 סלסילות אוכמניות
2 סלסילות פטל
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 מ"ל שמנת חמוצה
500 גרם יוגורט טבעי (או יווני)
1 כפית ליקר אמרטו
1 תרמיל וניל
‭5-4‬ עוגיות אמרטו (או עוגיות שקדים)
חופן סוכר חום

ההכנה:


‭.1‬ מפזרים בתחתית תבנית פאי את האוכמניות והפטל.
‭.2‬ מערבבים בקערה בינונית את השמנות, יוגורט, ליקר האמרטו ואת גרעיני הווניל, ושופכים מעל לפירות.
‭.3‬ מצננים במקרר בין שעה לשעתיים.
‭.4‬ מפזרים את התערובת, ומעליה סוכר חום ועוגיות מפוררות.
‭.5‬ משתמשים במבער קטן ושורפים את הסוכר עד שהוא מתקרמל.

whatkatieate.blogspot.com

מתוך הבלוג
הבלוג של דייויד ליבוביץ'. מתוך הבלוג
דיוויד ליבוביץ

איזה כיף לדיוויד ליבוביץ! לא רק שהוא גר בפריז, הוא גם אופה שם, מפרסם את התוצרים בבלוג ומתפרנס מספרי הקינוחים שהוא מוציא אחת לתקופה. מקנאת? אני? אולי רק באשתו.

החומרים:

‭3/4‬ כוס חלב דל שומן
1 כף אבקת קקאו
115 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב קצוץ
1 ו‭1/2-‬ כוסות קוביות קרח
‭3-2‬ כדורי גלידת שוקולד או סורבה שוקולד (ניתן להוסיף גם עד 2 כפות ליקר קלואה)

ההכנה:

‭.1‬ מחממים בסיר קטן שני שלישים מהחלב עם אבקת הקקאו עד שהוא מתחיל לרתוח. מסירים מהאש וזורקים פנימה את השוקולדים. בוחשים עד שהשוקולדים נמסים והתערובת חלקה. נותנים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
‭.2‬ מערבבים בבלנדר את תערובת השוקולד, שארית החלב, קרח, הסורבה או הגלידה והליקר עד שהתערובת חלקה לגמרי.
‭.3‬ מחלקים לשתי כוסות ושמים מעל קצפת מוקצפת משמנת מתוקה ו"גילוחי" שוקולד.
‭.4‬ מתפעלים דקה מהמנה ומתנפלים על השוקולד.

www.davidlebovitz.com

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...