ישראל של פעם: ארוחת בוקר ב"אדלה"

סלט, לחם טרי, גבינה וכוס קפה בסיום. אלה המרכיבים הפשוטים של ארוחת הבוקר שהפכו את הטיול לעמק יזרעאל לכיף גדול. יעל פז-מלמד מטיילת לרמת ישי

יעל פז-מלמד  | 6/7/2011 15:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מי שמחפש תשובה לשאלה האם יש אוכל ישראלי, כדאי שישכים קום ויגיע רעב לארוחת הבוקר. הארוחה הזו, שיותר מהכל מעלה מיד ניחוח נפלא של חופשה מפנקת, היא הדבר הכי ישראלי שיש בתחום הקולינריה. אולי דווקא משום שאין בה הרבה קולינריה, ובטח שלא כדאי לחפש בה מאכלים לאניני חיך.
 
"אדלה" ברמת ישי. אזור שוקק חיים. סטודיו דרור כ''ץ
 
למרות הדעה הרווחת, דווקא ארוחת בוקר המכונה "ישראלית" היא הדבר הכי קרוב לאוכל שהיה כאן פעם, לפני 20 ו-30 שנה, כשלא יצאנו לבתי קפה ולמסעדות אופנתיים ומעוצבים בשביל סלט, חביתה וגבינה לבנה. זה היה בימים שלא עשו עניין מארוחת בוקר. סתם ישבו במטבח קטן, סביב שולחן קטן שלעתים היה עטוף מפת שעוונית, חתכו סלט ותיבלו אותו בשמן רגיל. הוסיפו לו כמובן בצל, טיגנו חביתה, חתכו כמה פרוסות לחם אחיד מיום קודם ואכלו ארוחה מזינה כדי להישאר שבעים עד ארוחת הצהריים.

ארוחת הבוקר החדשה, זו שממותגת כ"מפנקת", היא אותה הגברת בשינוי אדרת. זה מה שהופך אותה לכלכך טובה ונחשקת, וגם לכל-כך ישראלית. נכון שקופסת הטונה שהייתה מונחת פתוחה על השולחן הפכה לסלט טונה, הגבינה המלוחה של הימים ההם היא היום גבינת פטה, והגבינה הלבנה השמנה קיבלה את השם "גבינת הבית", אבל הבסיס הוא עדיין של סלט ישראלי קצוץ דק, עם חביתה ולחם שעליו מורחים חמאה ולפעמים גם ריבה, כשלהכל מצטרפת כוס הקפה בסיום.

זה בדיוק מה שביקשנו ב"אדלה", ביסטרו חמוד ומקסים באזור התעשייה רמת-ישי, שהפך את הבוקר לכיף גדול. הגענו לשם ביום שישי, הזמן המושלם לארוחות בוקר, והביקור ב"אדלה" פתח יום של הנאות בעמק יזרעאל.

בכל פעם שתבקרו בעמק ירגשו אתכם מחדש השדות הפרושים למלוא רוחב האופק, שחלקם חרושים וחלקם מחכים לתורם, ובין לבין פרושים הקיבוצים והמושבים, שמיטב הסופרים (מאיר שלו כמובן)יצרו עליו את מיטב הספרות העברית.

כמו כל דבר, גם עמק יזרעאל משנה את פניו. מרגישים שהאזור שוקק החיים. יישובים כמו רמת-ישי הופכים לשכונות וילות וגם ההרחבות בקיבוצים הופרטו. יחד עם זה נשמר אופיו המיוחד של העמק. נהלל היא עדיין נהלל, כפר יהושע הוא אותו הכפר ובקיבוץ גבת ממשיך הגבעטרון להתאמן על השירים הנפלאים. החקלאים עדיין לובשים בגדי עבודה, עולים על טרקטורים ויוצאים לשדות. את כל זה התחשק לנו לראות כאשר יצאנו למסע קצר בעמק.
סטודיו דרור כ''ץ
שאר רוח של מקום מרוחק. אדלה. סטודיו דרור כ''ץ
לא מפחדים מהחום

התחלת הטיול הייתה ב"אדלה". כיוון שהיינו עשרה קיבלנו חדר פרטי, שבודד אותנו מהסועדים הרבים וגם איפשר לנו לראות את כל מה שהתרחש בחדר הגדול והנעים שמחובר אליו ובחצר הגדולה והמוצלת שבה ישבו מי שלא פחדו מהחום.

הזמנו, איך לא, כמה ארוחות בוקר ישראליות זוגיות (52 שקל ליחיד, 94 שקל לזוג) וקיבלנו חביתה, סלט, מגש גדוש בצלוחיות עם גבינות, זיתים, סלט טונה, טחינה ועוד כמה מטבלים וממרחים - וכמובן שהגיע גם לחם הבית, שהיה טרי וחם. השתייה הייתה מיץ תפוזים סחוט טרי וקפה שבלעדיו אי אפשר להתחיל את הבוקר.

לא הסתפקנו בארוחות הבוקר והזמנו מנות נוספות. הפרנץ' טוסט (42 שקל, כולל מיץ תפוזים וקפה), שנעשה כמו שצריך מבריוש שנצרב על המחבת, היה כל כך טעים שהזמנו מנה נוספת.



השקשוקה הנהדרת הגיעה עם טחינה ירוקה (42 שקל), ולא ויתרנו על כריך סלמון (29 שקל), שערב מאוד לחיכנו. התענגנו על כל רגע.

ב"אדלה" משלבים אווירה נינוחה של הפריפריה עם רמת הקפדה ו"איניות" של ארוחות בוקר המזכירים את המקומות הכי נחשבים בתל אביב. גם ההמולה הנעימה של יום שישי בבוקר לא נעדרה, ונוסף לה שאר רוח של מקום מרוחק, שייך ולא שייך. אם אתם גרים באזור, ודאי שמומלץ לאמץ את המקום. אם אתם מטיילים או עוברים ליד, קחו שעה-שעתיים ותתפנקו. מגיע לכם.

ביסטרו "אדלה", אזור התעשייה רמת-ישי, טלפון: 04-9535358.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...