סוף עונת הלימונים: מתכוני לימונים
נצלו את סוף העונה כדי להעמיס לימונים בשוק, ובזול, ושלבו אותם בכל ארוחה לטוויסט חמצמץ ומענג. הנה מתכונים לארוחה שלמה מהשף אמיר שולר ממסעדת "בליני"

חומרים:
2 חזות עוף פרוסים לפרוסות דקות (כמו שניצלים דקים)
2 מיכלי שמנת מתוקה
60 מ"ל מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
1 כף חמאה
חופן עלי תרד
2 כפיות סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים היטב מחבת ברזל או גריל.
2. צולים את חזות העוף למשך כארבע דקות מכל צד.
3. במחבת נפרדת מבשלים את השמנת, מיץ הלימון, השום והחמאה על להבה בינונית, עד לבעבוע.
4. כאשר הרוטב מסמיך, מוסיפים את עלי התרד, הסוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מקפיצים את התערובת היטב עד שעלי התרד סופגים מעט מרוטב השמנת ואז מוסיפים את נתחי העוף ומגישים.
חומרים:
8 חלמונים
8 חלבונים
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
2 מנות של לימונצ'לו (120 מ"ל)
2 כוסות סוכר
חצי ק"ג גבינת מסקרפונה
לקישוט:
פירות יער
עלי נענע
אופן ההכנה:
1. מבשלים את החלמונים עם קליפת הלימון המגוררת, כוס סוכר ולימונצ'לו מעל סיר בן מארי (קערה המונחת מעל סיר עם מים חמים). תוך כדי בישול, טורפים את החלמונים עד לקבלת מרקם קרם אחיד וקטיפתי. מסירים מהאש ומצננים.
2. במקביל מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף עמיד ואוורירי.
3. מוסיפים את גבינת המסקרפונה לקרם החלמונים בתנועות קיפול ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקצפת באותו אופן.
5. מחלקים את המוס לקערות אישיות ומאחסנים במקרר למשך שעתיים לפחות.
6. מגישים בליווי פירות יער ונענע.

חומרים ללימונים כבושים:
8 לימונים
8 שיני שום
2 פלפלים חריפים קצוצים
2 וחצי כפות מלח גס
מיץ מ-2 לימונים
1/2 ליטר מים
חומרים לסביצ'ה:
300 גרם מוסר ים, נקי ללא עור ועצמות
1 פלפל אדום חריף קצוץ
צרור בצל ירוק קצוץ דק
צרור כוסברה קצוצה
20 גר' גבינת פטה
8 רבעי לימונים כבושים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אופן הכנת הלימונים:
1. חוצים את הלימונים ומחלקים כל חצי לשלושה פלחים.
2. מניחים בצנצנת זכוכית גדולה שכבות של פלחי לימון, שיני שום ופלפל חריף.
3. יוצקים על השכבות את מיץ הלימון והמים, ומפזרים את המלח הגס.
4. אוטמים היטב את צנצנת הזכוכית ומאחסנים למשך עשרה ימים לפחות.
אופן הכנת הסביצ'ה:
1. חותכים את מוסר הים לקוביות של 1X1 ס"מ.
2. מערבבים בקערה את קוביות הדג עם הפלפל האדום, הבצל הירוק, הכוסברה, גבינת הפטה, מלח ופלפל. 3. קוצצים את הלימונים הכבושים, מניחים אותם על צלחת הגשה ומעליהם מניחים את תערובת הדג. מומלץ להגיש לצד לחם כפרי.

חומרים:
16 לימונים בקבוק שרף (אלכוהול נקי) 95 אחוז
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. מגררים את קליפות הלימונים. מניחים אותן בצנצנת זכוכית ועליהן יוצקים את השרף.
2. אוטמים את הצנצנת היטב ומאחסנים למשך עשרה ימים לפחות במקום חשוך וקריר.
3. כעבור עשרה ימים מסננים את הקליפות מן האלכוהול.
4. ממיסים את הסוכר בכוס מים עד ליצירת סירופ סוכר. מערבבים את סירופ הסוכר עם האלכוהול.