אפשר עוד קטשופ?: ביקור ב-pier 23 בנמל תל אביב
Pier 23 מכנה את עצמה "מסעדת פאסט פוד גורמה" אבל היא בעיקר מזכירה את מקדונלד'ס. אלון צרפתי מבקר במעוז הילדים וההורים בנמל תל אביב. רומנטי לא היה שם
Pier 23, שבעליה בן מחרובסקי מכנה אותה "מסעדת גורמה פאסט פוד", חוגגת בימים הקרובים יום הולדת חמש - הישג משמעותי כשמדובר במסעדה שמגישה שניצל וצ'יפס בנמל ומתחרה מול כל ההוז אנד הוז בעולם המסעדנות, בין היתר עם "מול ים" המוערכת של שאול מחרובסקי (ואביו של בן מ-Pier 23).
ואולי זה מוגזם לכנותה "מסעדה". בסך הכול מדובר בדוכן קטנטן, שכיסאותיו פזורים ברחבה שממול. מופרך עוד יותר לכנותה "גורמה": הקשר בין האוכל המוגש בה לאמנות הקולינריה רחוק כמו המרחק בין בר רפאלי לצה"ל.

מיועדת בעיקר לבני נוער. pier 23.
דרור כץ
טעמנו למשל את המנה שניץ פילה (26 שקל) - שם מקסים ומגרה לתוצרת שהובאה לפנינו: שניצלונים דקים, יבשים ושרופים בחלקם. פיש אנד צ'יפס (42 שקל) הייתה מנה טובה יותר, אך רחוקה מהמקור. כאן מבטיחים לנו שנתחי הדג הם מהים הצפוני ושהם מוגשים עם צ'יפס בלגי. בפועל נתחי הדג היו שמנוניים יתר על המידה, עד שטיפות השמן ממש זלגו מעצמן, והצ'יפס הבלגי - ובכן, גימיק מוצלח הוא גימיק מוצלח.

פקינג דים סאם. סבירים. דרור כץ
בפועל ייחודם של תפוחי האדמה בגרסתם הבלגית הוא שמקלוניו גדולים ושטיגונם מתבצע פעמיים. לפחות היה אפשר להתנחם בכך שהצ'יפס הפעם מוכן במקום ולא נקנה, על צורתו המזוגזגת, כפי שהוא נקנה בשלל מסעדות בעיר.
פקינג דים סאם (34 שקל) במילוי פירות ים הגיעו בתוך כלי אידוי מקסים, וגם הם, האמת, לא היו נוראיים כל כך: אמנם לא גורמה, אבל בהחלט סבירים.
מבאס לא פחות היה לאכול את המנות עם מיני-המזלגות שהוגשו עם המנות: כלי פלסטיק קטנטן דמוי קלשון, שאתו אמורים הסועדים ליהנות מארוחת גורמה, או איך שלא יקראו לזה.
מסעדה כזו לא מתאימה למי שמגיע לבלות ערב מיוחד, רומנטי או קסום בנמל. כואב להביט במראה ולומר את האמת, אבל זו מסעדה פשוטה המגישה שניצל וצ'יפס, ומיועדת יותר לבני נוער - שהאופציה היחידה הנוספת לזו (הן במחיר והן בטעם) היא מקדונלד'ס - או לילדים. בכל אופן היא לא מיועדת לכל מי שעבר את גיל 17 ושילם כרטיס חניה בנמל. יעיד על כך מסך הפלזמה הענקי המוצב מעל לדוכן: משודרים בו שידורי ניקלודיאון, ערוץ הילדים הבוגרים.
כעת חונכת המסעדה תפריט ילדים חדש, שאם יש לכם ילדים אולי בגינו שווה לשבת במקום. בתפריט: סלט במבה (לא במבה אמיתית, הסבירו לנו, אלא רוטב בוטנים מתוק מאוד שמזכיר את טעמה של הבמבה) עם גזר, גמבה, מלפפון ותירס לצד שניצלונים (32 שקלים), קציצת פרגית בלחמניית המבורגר (32 שקלים), נקניקיות עוף במעטפת בצק עלים ושומשום וצ'יפס (32 שקלים), שניצל עוף בציפוי פירורי לחם ושקדים קלויים לצד צ'יפס (32 שקלים), אייס שוקולית (15 שקלים) וגלידת וניל אמריקאית (12 שקלים).
על הקינוחים ויתרנו פה. אם כבר קינוח בנמל, לפחות שיהיה בגלידריית "שקד".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב