בשביל החלב: מבחן הטעימה הגדול של שבועות
איזה מזל ששבועות מגיע ואיתו שלל חידושים מבוססים גבינה. טעמנו מקולקציית השבועות של המאפיות המובילות בארץ והשמנו מנחת (טוב, גם מגבינה). בנות "סגנון" שברו את הדיאטה למען מבחן טעים

ב"טאטי לחם" מציעים לרגל החג תפריט מאפים מיוחד על טהרת הגבינות. בתפריט הלחמים, הקישים והפוקאצ'ות תמצאו בין השאר: לחם דורום עם גבינת אמנטל ופפריקה מעושנת (26 שקל), בריוש מסקרפונה, אמנטל ועשבי תיבול (29 שקל) וקישים במגוון טעמים: פטריות, בטטה ורוקפור, אנטיפסטי, בצל וכרישה.
בתפריט העוגות: עוגת גבינה אפויה ביתית של טאטי (72 שקל), טארט מסקרפונה ופירות טריים (75 שקל), מוס גבינה וקפוצ'ינו (130 שקל) ועוד רבות אחרות.
במבחן המציאות: זאת לא חוכמה, אנחנו כאן כבר שבויות של טאטי כבר מזמן, למרות זאת, שום דבר לא הכין אותנו לעוגת הגבינה האפויה. תוך מספר שניות הפך המאפה היפה לזכרון מתוק, שעוד ידובר בו רבות לאחר החג.
חנויות טאטי לחם: דרך השלום 53, גבעתיים. אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד. להזמנות: 03-5392500.

ב"מתוקה" מתחדשים לחג עם ליין מגוון של עוגות פס (65 שקל), ביניהן: "הפתעת שכבות" - עוגת שכבות עם מוס גבינה, פנקוטה ליים, בשילוב מוס מנגו קייצי, עוגת גבינה פרורים, עוגת גבינה ואוכמניות ועוגת גבינה של פעם בציפוי שמנת (44-48 שקל), ועוגות שמרים בשילוב גבינה כמו בבקה ריקוטה (49 שקל), עוגת קראנץ' גבינה (36 שקל) ועוד.
בגזרת מאכלי הגבינה, בחרו במתוקה ללכת בעיקר על בלינצ'סים עם טוויסט אסייתי במילויים מלוחים וציפוי של דפי אורז . בין המילויים: בייבי תרד טרי בשילוב קשקבל ואגוזים קלויים, בטטה גבינת ברי ועלי בזיליקום טריים, עלי סלק בשילוב גבינת רוקפור ושקדים. (39 שקל למארז של 9 יחידות).
בנוסף, תמצאו שם גם את הגרסה הסטנדרטית, עשוייה מבצק קלאסי, עם שלושה מילויים: גבינה וצימוקים, גנאש שוקולד ואגוזים קלויים וקרם שקדים ופירות יער (39 שקל למארז של 8-10 יחידות).
במבחן המציאות: סחתין על היצירתיות. הבלינצ'סים המלוחים (הזעירים אמנם) היו נהדרים לחיך, בטעמים מפתיעים וחוסלו במהרה. למרות זאת, מדובר בתענוג יקר למדי. אם הזמנתם את מיטב המשפוחה לארוחת שבועות, כדאי לוותר, ולהכין את הגירסה החסכונית (והמלכלכת) בעצמכם.
רשת מתוקה, 1-700-723-723.

במאפיית "לחמים" המצוינת מציעים לשבועות תפריט מגוון של לחמים, קישים ועוגות ותפריט בשם "כיבודים" המציע מגשי אירוח של מגוון מאפים ועוגות במחיר של 100-165 למגש.
תפריט החג של המאפייה מציעה מבחר לחמים (28 שקל): לחם גבינת פיקורינו בתבנית עץ, לחם חמוציות וגבינה ועוד, פוקאצ'ות (22 שקל) צבעוניות ובנוסף, מבחר קישים בגדלים שונים (6-95 שקל): קיש פטריות מוקפצות, קיש עם בטטה טימין וגאודה, ועוד ושלל מאפים מלוחים (16-45 שקל) במילויים שונים.
במתוקים: מבחר עוגות שמרים (36-42 שקל) ועוגות גבינה מיוחדות (120-45 שקל): פסי גבינה בציפוי שמנת או שוקולד, עוגת גבינה אפויה 0% שומן עם משמש, מוס גבינה אוורירי עם פטל אדום פטל שחור אוכמניות ודובדבנים. גולת הכותרת של "לחמים'" לחג היא עוגת גבינה אפויה קלאסית גבוהה (110 שקל).
במבחן המציאות: גולת הכותרת שלנו הייתה פשטידת הפטריות המוקפצות הנהדרת. מי שהצליחה לשרוד את קרבות הסכו"ם המאיימים זכתה בשילוב האולטימטיבי בין גבינות צאן לפטריות.
לחם הפרמזן והדובדבנים דווקא לא ענה על הציפיות. שני ההפכים – המתוק והמלוח - לא הצליחו לשכון בשלום תחת פחמימה אחת, מה שהוביל את הנואשות שבינינו לאכול את ציפוי הפרמזן ומילוי הדובדבנים בנפרד.
מאפיית לחמים, רח' החשמונאים 99 ת"א , טל' 03-5618111, שוק האיכרים המקורה, האנגר 12 נמל ת"א.
בייקרי 29, המאפייה היוקרתית שהקדישה את כל רווחיה למען מימון לימודיהם של חיילים משוחררים, מציגה מבחר מאפים מיוחדים לחג בסטייל ניו יורקי עם טאצ' ים תיכוני: עוגת גזר בציפוי שמנת עם אגוזי מלך (38 שקל), סקונס בצל ירוק ופרמזן (עשרה שקלים), מאפין בזיליקום פרמזן ואמנטל (עשרה שקלים), עוגיות רוזמרין ופרמזן (32 שקל) ועוגת בראוניז גבינה ושוקולד (18 שקל).
במבחן המציאות: מוצרי החג של בייקרי 29 נארזו בסטייל, עוצבו עם מחשבה ומותגו בחוכמה - התחלה מצויינת אבל המשך פחות מוצלח. למרות שנאכלו די בהנאה, לוו רוב המאפים המלוחים בטעמים מודגשים ומלוחים מדי, בעיקר עוגיות הרוזמרין והפרמזן. למרות זאת, הצלחנו ליהנות עד אין קץ מעוגת הבראוניז שתחתיתה שוקולד מענג ושכבתה העליונה עוגת גבינה פילדלפיה. גם אלו שאינם מחובבי עוגות הגבינה טרפו אותה עד כלות.
בייקרי 29, אחד העם 29, תל אביב. 03-5602020.

ברשת "שמו הקונדיטוריה" מתכוננים לחג עם תפריט חגיגי של מאפים מתוקים ומלוחים על בסיס גבינה שמכילה גם עוגות ללא סוכר. בתפריט החגיגי עוגות גבינה אפויות וקרות בצורת פסים (49 שקל), עוגות טורט אפויות (85-100 שקל), עוגות שמרים עגולות (38 שקל), טורטים קרים (100-140 שקל), מאפים מלוחים חמים, כיסוני גבינה (39 שקל לקופסא של 25 יחידות), קישים על בסיס גבינות צאן, מעוייני גבינה בציפויים שונים: פרמזן דגנים ושומשום, גבינת צ'דר עם שומשום, קצח או פרג, מלבני גבינת גאודה (32 שקל) וליין של עוגות פס וטורטים ללא סוכר.
במבחן המציאות: עוגת הפס האפויה בציפוי שמנת הצליחה לרומם נפש גם בשעת צהריים ישנונית. היא הייתה מתוקה בדיוק במידה הנכונה והזכירה לאחדים מאיתנו את אותו טעם נהדר של עוגת גבינה ביתית של פעם.
עוגת הקראנץ' גבינה עם צימוקים לבנים הייתה גם היא טעימה להפליא, על אף המראה הג'חנוני המרתיע. בגזרת המלוחים נרשמה התלהבות: מעוייני הגבינה הקראנצ'יים חוסלו עד מהרה ונראו לכולם פתרון טעים ומרשים לאירוח בחג, או אחריו.
רשת SHEMO הקונדיטוריה, האיצטדיון 6 קריית חיים, 04-8418840, מוריה 30 חיפה, טל' 04-8104448, טאגור 30 רמת אביב, 03-7448070, אוסישקין 16, רמת השרון, 03-5473003.

שבועות הוא החג של הקישריה, מסעדה המתמחה בהכנת קישים בהזמנה אישית, בגדלים שונים ומשונים.
קולקציית הקישים לשבועות כוללת קיש בצל מקורמל, חציל מעושן בשילוב גבינת קשקבל ואגוזי מלך, קיש עגבניות שרי צלויות בשמן זית, במילוי גבינת לאבנה וזעתר, קיש סלק צלוי בבלסאמי וסילאן בשילוב גבינת רוקפור ואגוזי מלך, קיש לבבות ארישוק צלויות בטימין בשילוב עגבניות שרי צלויות בשמן זית וגבינת קממבר (9 שקלים למיני קיש ועד ל-109 שקל לקיש משפחתי גדול). בנוסף משיקה הקישריה גם קולקציית טארטים: טארט תאנים ביוגורט בציפוי שקדים, טארט בסגנן כנאפה, ועוד (9-120 שקל).
במבחן המציאות: המציאות עולה על כל קומוניקט. רוצו, ומהר, לטעום מקולקציית הקישים הנהדרת והיצירתית של המקום. כל טעימה השאירה בפה שילוב מרגש של טעמים.
בקולקציית הטארטים, הקצת פחות מהממת, בלט לטובה טארט הכנאפה המעניין, שהצליח לא להיות מתוק מדי ובעיקר, לא להיות דומה מדי למעדן המקורי.
הקישריה, הרצל 12, תל אביב, 03-5106020. כצנלסון 147, גבעתיים. 03-6705080.
קונדיטוריית "ביסקוטי" מציעה לשבועות קולקציה עשירה של קינוחים, עוגות, לזניות וקישים המשולבים בגבינות. בעוגות (18-138 שקל): גבינת תות וקדאיף, עוגת גבינה קרה ותות, עוגת גבינה קפוצינו ועוד. בקישים (19-83 שקל): קיש פטריות, קיש עגבניות שרי, בצל ירוק ומוצרלה, קיש בצלים בגבינות ויין לבן ועוד. בלזניות (28-109 שקל): לזניה פטריות ועגבניות טריות, תרד, ברוקולי ועוד.
במבחן המציאות: עוגת הגבינה הקרה והתות ועוגת הגבינה קפוצ'ינו היו טעימות וסיפקו את הסחורה, אבל נקודת השיא הייתה ללא ספק הטעימה מקיש הבצלים בגבינות והיין לבן שייזכר, כנראה, לנצח, או לפחות עד לשנה הבאה.
ביסקוטי, הירקון 67, א.ת בני ברק (סמוך לקניון איילון). טל. 03-5704015/8.

קולקציית השבועות של רולדין מכילה 15 סוגים שונים של עוגות על טהרת הגבינות בשילוב חומרי גלם אחרים, כמו שוקולד בלגי, פירות טריים וגבינות יוקרתיות. עוגת הפתי בר של פעם מקבלת פרשנות אחרת עם תוספת של אספרסו ושכבות של ריבת חלב (55 שקל), בעוגת הגבינה המסורתית משלבת הרשת גרגירי וניל וציפוי של מקרונים צבעוניים (119 שקל).
לצד המתוקים, משיקים ברולדין גם מבחר של פוקאצ'ות, מאפים, פלוטים ולחמי מחמצת מחיטה מלאה ושיפון (13-20 שקל).
במבחן המציאות: אהבנו. בעיקר את הנוסטלגיה. עוגת הפתי בר הנושנה, הצליחה לשחזר את אותו טעם בלתי נשכח של ילדותינו. גם עוגת "הנסיכה הלבנה" – עוגת גבינה קלאסית עם ציפוי מעוגיות מקרונס, הזכירה לנו את הבית. אם אין לכם חשק להפעיל את התנור השנה, כדאי מאוד לרכוש את אחת הקלאסיקות הביתיות של הרשת.
וגם במלוחים עסקיננו: לשמחתינו יצא לנו לטעום מהשטרודל הנהדר, עם מילוי גבינת הפטה, גבינה מלוחה ורוטב הבשמל עם הפלפלים הקלויים והפסטו (37.90 שקל). חוויה מסעירה בהחלט. קנינו.
רשת רולדין, לבירור הסניף הקרוב לביתכם 09-8999927.

קולקציית עוגות הגבינה של ה"בליקר בייקרי" מציגה כמה שידוכים ייחודיים בין גבינה ושוקולד: עוגת מוס גבינה וג'אנדויה על בסיס דקואז אגוזי לוז; עוגת מוס גבינה שוקולד לבן ופסיפלורה על בסיס בראוניז שוקולד; עוגת מוס גבינה עם טראפלס שוקולד ונוגטין (59 שקל); וקראנץ' גבינת שמנת עם שוקוצ'יפס קרמל וקינמונים קריספי (39 שקל).
לצד העוגות האלו ניתן יהיה למצוא ברשת גם עוגת גבינה פירורים קלאסית (49 שקל), עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה (78 שקל) ומבחר קישים (64-72 שקל).
במבחן המציאות: בבליקר בייקרי ניסו לתת טוויסט מרענן לעוגת הגבינה הקלאסית, לחדש ולגוון. במקרים מסויימים, הם הצליחו, אבל ברוב המקרים נשארנו עם טעם מתוק חמוץ למדי. עוגת הגבינה הקלאסית לא הדהימה, עוגת מוס הגבינה עם טראפלס שוקולד הייתה טעימה אך פשוטה למדי ביחס לאמביציות הקולינריות. לעומת זאת, השידוך בין שוקולד לבן לגבינה ופסיפלורה הפתיע והיה מעניין ועדין.
אחרי טעימה מעוגת השמרים (קראנץ' גבינת שמנת קרמל), הבנו את העניין סופית: אם אתם בבליקר בייקרי – תתמקדו במאפים. גן עדן.
לרשימת הסניפים.
ב"ארקפה", משיקים קולקציית עוגות גבינה ומאפים. עוגת גבינה פירורים ללא סוכר, עוגת גבינה פירורים וקפה, טירמיסו, וטארט גבינה ושוקולד. (מחיר לעוגה שלמה 129 שקל, מחיר לפרוסה – 28 שקל).
בנוסף משיקה הרשת מארזי מקלות גבינה עם תבלינים שונים.
במבחן המציאות: עוגת הגבינה פירורים וקפה הגיעה אלינו קפואה למדי, אבל הצליחה להרשים אותנו גם כגלידה איכותית. אחרי כשעתיים וסשן חדש של טעימות, כבר הבנו שמדובר בשילוב איכותי בין קפה לגבינה, בין קראנצ'יות (ציפוי השטרויזל) לבין האווריריות והרכות של מילוי הגבינה. תענוג. סוף.
לרשימת הסניפים