כמו דג ברוטב: ברבוניה ברוטב צלפים וזיתים

מתכון לברבוניה ברוטב צלפים וזיתים, מנה יפהפיה וטעימה שמומלץ להגיש עם יין לבן יבש

nrg מעריב | 27/5/2011 9:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים ל-4 מנות:

1 ק"ג דגי ברבוניה נקיים בגודל בינוני
3 לימונים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
 
ברבוניה ברוטב צלפים וזיתים.
ברבוניה ברוטב צלפים וזיתים. דניה ויינר

½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח גס
¼ כוס + 2 כפות שמן זית
120 גרם זיתים ירוקים מגולענים קצוצים דק
3 כפות ממרח/טפנד זיתים ירוקים
3 כפות צלפים קצוצים דק
½ כפית מלח דק
2 כפות מיץ לימון טרי

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מסדרים את הדגים וביניהם מעמידים את פרוסות הלימון.
3. מפזרים על הדגים פלפל שחור גרוס ומלח גס ויוצקים עליהם שתי כפות שמן זית בצורה אחידה.
4. מכניסים לתנור ל-8 דקות.
5. בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה גדולה שמים זיתים, טפנד וצלפים, מערבבים ויוצקים את שמן הזית תוך כדי ערבוב רציף, עד שכולו נספג בתערובת. מוסיפים מלח דק ומיץ לימון ומערבבים.
6. מוציאים את הדגים מהתנור, יוצקים מיד את הרוטב  כשהדגים עדיין חמים  כדי שהטעמים ייספגו היטב  ומגישים מיד.

המתכון מתוך הספר "חגיגה ים תיכונית" של אבנר לסקין, הוצאת פן ידיעות ספרים, 2011. היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...