הפרדוקס הצרפתי

שערוריה: שלטונות צרפת החליטו שאם מגדלי אזור שמפיין לא מצליחים לעמוד בקצב הייצור, הפיתרון האפשרי היחידי הוא להגדיר מחדש את גבולות החבל

אור הלר | 1/11/2007 8:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בחבל שמפיין כבר הסתיים בציר הענבים השנתי, אולם במקום להתכונן לסתיו שקט ונעים, האזור כמרקחה. הסיבה: שורה של כפרים בצרפת הולכת להסתפח לחבל היוקרתי, כדי לאפשר לצרפתים לייצר עוד שמפניה אמיתית.

בשנים האחרונות הגיעו יצרני השמפניה לקצה גבול היכולת והענבים של כמות השמפניה שהם יכולים לייצר, ומתלוננים שהם לא עומדים בקצב.

בניגוד ליינות הצרפתיים האדומים והלבנים שנמצאים בתחרות מתמדת עם יינות חדשים, השמפניה היתה ונשארה הקלף המנצח של שוק היינות העולמי. רק בשנה שעברה עלו המכירות בעולם ב-126 אחוז, בעיקר בשל ביקושה בשווקים חדש שים כמו הודו, רוסיה וסין.
בר רפאלי מרימה כוסית. צילום: אי-פי-איי
בר רפאלי מרימה כוסית. צילום: אי-פי-איי צילום: אי פי איי
שושלת, גרסת העפיצות

בעקבות הביקוש הגובר לשמפניה אמיתית, ועדת מומחים של הממשל הצרפתי החליטה להרחיב את אזור החבל דרומה ומערבה, בכדי להגדיל את מספר המגדלים. בשמונה בנובמבר תינתן הההחלטה הסופית בנושא.

אם תתקבל התוכנית, מחוז שמפניה, שגבולותיו שורטטו ב-1927, עומד להתרחב. בשנים הקרובות הוא יגדל בהדרגה, עד שב-2015 יגיע ל-15 אחוז יותר מגודלו המקורי.

מהלך זה יהפוך מספר חקלאים צרפתים לאנשים עשירים מאוד. הקרקע שלהם תהיה שווה ברגע אחד פי 200 בערכה, אם לא יותר. אלא שהבעיה מתחילה אצל הכפרים והחקלאים שלא יזכו להיכנס לחבל שמפניה המוגדל.

"יש אנשים שהולכים להיות עכשיו מאד עשירים. זה ברור", אומרת סילבי לה ברון, בעלת פרם דה לה גראס, ליד העיירה הקטנה מונטמיריי. "אבל יהיו גם הרבה בעיות. יהיו קנאה ומתח בין כפרים ובין קהילות, בין שכנים ובין משפחות".

לה ברון היא בת לאחד מ-39 כפרים שהצליחו להוכיח לרשויות הצרפתיות שגידלה ענבים בעבר וכנראה שיסופחו לחבל המבוקש.

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...