הכל עוד אפשרי: פטריק סימון – המתנה של הטניס הישראלי
לצד תקופת החושך בטניס הישראלי בימינו, עלייתו ארצה של מאמן העל הצרפתי פטריק סימון היא בשורה גדולה. עכשיו רק צריך שייתנו לו לעבוד
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנוכשמדברים על טניס ישראלי אחת הטענות המרכזיות היא שאין עתיד באופק. עבר קרוב יש, בוודאי אם מסתכלים על תחילת שנות האלפיים ובעיקר על עשר השנים האחרונות בהן הגיעו טניסאים משני המינים להישגים מרשימים, הן בזירה האישית והן בזו הקבוצתית.
כיף להיזכר בהופעות הנהדרות בבית העליון של גביעי הדייויס והפדרציה וגם ברבע גמר הגראנד סלאם של שחר פאר, שאף שיפרה את שיא הדירוג לשחקן ישראלי במהלך הקריירה, אך נראה שמעבר לפינה לא מחכים כרגע שחקנים רבים המסוגלים להחזיר אותנו לגבהים מהסוג הזה.

לאור טענה זו, הודעתו של מאמן הטניס היהודי-צרפתי פטריק סימון על עלייתו ארצה בדצמבר האחרון משמחת במיוחד ומהווה קרן אור אופטימית עבור חובבי הענף. סימון, בן 59 כיום, הוא שם דבר בטניס העולמי ומאחוריו קריירה ארוכה של מעל 30 שנות אימון מוצלחות ומוכחות בעיקר עם טניסאיות צעירות.
סימון נולד במרוקו ב-1955 אך גדל ולמד בצרפת ונחשב לאיש מקצוע קשוח ודעתן. בשנות ה-80 המאוחרות הצטרף לצוות האימון של אחת האקדמיות הנחשבות בצרפת ושם פגש לראשונה את מי שלימים תהפוך להצלחה הגדולה שלו – אמילי מאורסמו.
הטניסאית הצרפתייה הגיעה לאקדמיה בגיל צעיר וסומנה כתקווה הגדולה של טניס הנשים המקומי. השידוך ביניהם עבד, מאורסמו העפילה למקום הראשון לנוער וזכתה בשלל טורנירים נחשבים כגון ווימבלדון והרולאן גארוס לנערות.
ב-1998 נפרדו דרכיהם המקצועיות ומאורסמו הפליגה לקריירה מרשימה, שהניבה שני תארי גראנד סלאם, מקום ראשון בעולם, 27 תארים ו-15 מליון דולר רווחים. "גם כשהיא זכתה בטורנירי נוער ואנשים אמרו שבגיל הזה שחקניות אחרות כבר עשו יותר, זה פשוט לא עניין אותה" אומר פטריק "היא החזיקה בסט תכונות יוצא מן הכלל לטניסאית ואף פעם לא הסתכלה ימינה ושמאלה".
חוץ ממאורסמו ליווה סימון בעבר, גם את אלנה סביטולינה האוקראינית, שמדורגת כיום 27 בעולם ובנוסף עבד בשלל פרויקטים צרפתיים ברחבי העולם. קרבתו לארצות המגרב הולידה גם את תפקיד המנהל הטכני הלאומי של תוניסיה. תחנתו האחרונה של המאמן הייתה באקדמיה של טניסאית העבר הגדולה ז'וסטין הנין בבלגיה, שם שימש כמנהל מקצועי.

מעברו של פטריק לישראל הגיע רגע לפני שסיכם סופית עם איגוד הטניס האנגלי על הצטרפותו לפרויקט כישרונות צעירים משלהם. הוויתור על ההצעה בסופו של דבר נבעה מרצונו לגור בקרבת שתי בנותיו החיות בישראל, בנוסף לפנייה של אסף אינגבר, מאמנה של יוליה גלושקו והמנהל המקצועי של האקדמיה לטניס בתל אביב. יחד עם השניים, יעבדו
מאמן הטניס לירן קלינג ומאמן הכושר יורם מנחם, בפרויקט מבטיח ששמו "טניסאי העתיד". לאחר הגעתו ארצה סיפר סימון על שאיפותיו וממש לא הנמיך ציפיות: "בתור התחלה צריך שיהיו כמה שיותר טניסאיות וטניסאים שיתחרו בגילאים הצעירים.
ככל שיהיו יותר גילאי 6-8 במגרשים כך גם יהיו יותר בוגרים שיצליחו ברמה העולמית. חשוב שיהיו בארץ מסגרות איכותיות להתחרות בהן ואת כל זה אני מתכוון ליישם. הצלחה גדולה אבל ריאלית מבחינתי תהיה כשיהיו לישראל סביב החמש טניסאיות במאייה הראשונה בעולם ואין סיבה שלא תהיה יום אחד זוכת גראנד סלאם ישראלית".
סימון כבר החל לעבוד ובמהלך החודשים האחרונים צפה בעשרות ילדים וילדות בחיפושו אחר כישרונות חדשים. לדבריו, בגילאים הצעירים חשובות שתי תכונות עיקריות – אהבה לטניס ושנאה בלתי נגמרת להפסדים. עם מאמן בסדר גודל כזה, והאמונה הגדולה שהוא מקרין בספורטאי הישראלי, דומה שיש למה לצפות. ובלבד שיצליח להשתלב במזג הים תיכוני ושייתנו לו לעבוד.
