ממשיכים בייבוא: הרכש של האתלטיקה
מכבי ת"א קולטת את מטיל הכידון הלטבי אלן פרבר ("אם היתי נשאר בלטביה היתי מאבד את עצמי") וקופצת הרוחק האיטלקייה לוקרציה סאבאסטה ("כל כולי באתלטיקה"). פסבקין: "יש הרבה אתלטים יהודים בחו"ל, ושווה לנצל את זה"

"קשה לי להסביר מהו הסוד". אלן פרבר דני מרון
בכפר הנוער בן שמן כבר גר ומתאמן סגן אלוף לטביה בהטלת כידון עד גיל 17, אלן פרבר, ולאחרונה ביקרה בהדר יוסף לוקרציה סאבאסטה, איטלקייה בת 23, שהיתה אלופת איטליה בקפיצה לרוחק באולם עד גיל 17 וסגנית אלופה עד גיל 19 בריצת 60 מטר משוכות באולם.
לוקרציה, יהודיה ממילאנו, עשויה להגיע לארץ עם חברה הישראלי שלומד באיטליה, ובינתיים מבטיחה: "סיימתי לימודים באוניברסיטה וכל כולי נתונה להתקדמות באתלטיקה. אני לא מפסיקה לחלום על 7 מטר בקפיצה לרוחק".
לוקרציה , עם שיא אישי של 6.07 מטר, עוד רחוקה מהחלום, אבל יש לה גם 11.80 שניות ב-100 מטר ברוח לא חוקית ו-13.17 מטר במשולשת. בישראל היא תעבוד עם המאמן אלכס מרמן, שהדריך את רוגל נחום, קוסטה מטוסביץ' ועוד. לוקרציה: "את כל השיאים שלי קבעתי עד היום רק עם חמישה אימונים בשבוע. אני בטוחה שאתחיל להשתפר אצל אלכס".

''לא מפסיקה לחלום על 7 מטר בקפיצה לרוחק'', לוקרציה סאבאסטה
דני מרון
27 אלף מטילי כידון יש בלטביה, מדינה של פחות מ-2.2 מיליון איש, ואחד מהם עבר לכאן. פרבר רשם 60.92 מטר בכידון בוגרים במדינה בה שישה מטילי כידון עברו את המינימום האולימפי ללונדון, אם כי באולימפיאדה הזו נחלו הלטבים כישלון ולא הביאו מדליה אחרי שתי מדליות כסף באתונה ובייג' ינג. אפילו לא עלו לגמר.
מאמנו החדש, גרש גרשקוביץ', שאימן בעבר את השיאן הישראלי ודים בביקין, מעיד: "הוא בחור מוכשר, שעוד יתפתח. הוא גמיש
בינתיים, הנער נהנה בבן שמן: "השמש זורחת כאן, הכל ירוק, כולם ידידותיים. אם היתי נשאר בלטביה הייתי מאבד את עצמי כי המצב שם לא טוב. לא תומכים שם בספורטאים ולא באמהות חד-הוריות, ואמי חשבה שיש לנו כאן עתיד טוב יותר. זו תהיה גאווה גדולה עבורי לייצג את ישראל".
-מהו סוד ההצלחה הלטבית בכידון?
"הכל מסורת. בלטביה כולם אוהבים את הספורט הזה, ובכלל, אנשים אוהבים שם ללכת בזמנם החופשי ולהתחרות באתלטיקה. קשה לי להסביר מהו הסוד".
פסבקין , יו"ר מכבי ת"א, שנעזר במכבי העולמי כדי לקלוט את סאבאסטה ופרבר, כבר מזמן הפסיק להתנצל על עיסוקו, והוא מדגיש כי זה לא בא על חשבון טיפוח הצעירים המקומיים: "אתלטים מבתי ספר כבר לא מגיעים. מתיכונים כמו עירוני ט', הגימנסיה ועוד, שסיפקו לנו בעבר אתלטים, כבר לא מגיע אף ילד".
"אין בארץ מורים שיודעים מה זה אתלטיקה. הלכתי לאוהל שם בר"ג השבוע. יש שם אולם יותר יפה מהדר יוסף, ואין שם אף אתלט. לא ייתכן שהתאחדות האתלטיקה תהיה בריב עם התאחדות ספורט בתי הספר. כשיש הרבה אתלטים יהודים בחו"ל, שווה לנצל את זה. בזכותם בכלל היה לנו ייצוג באולימפיאדת לונדון".