מאיר, תירגע: בלונדון מחפשים דרמות
עד כמה שזה מפתה לעשות אידיאליזציה לאולימפיאדה, לא כל פשלה היא טרגדיה
מה הקטע של אתר אינטרנט, נגיד וואלה, שמספר לי שסרטון בו נראה שוטר בריטי רוקד לצלילי סמבה בכל פעם שאחת מהודפות כדור הברזל הברזילאיות עומדת לבצע זממה בכדור הוא להיט ברשת? הרי וואלה הוא חלק מהרשת, אז האם ההקלקה שלי על כפתור ה"פליי" של היוטיוב הזה היא בעצם חלק מהטרפת האינטרנטית שעליה דווח לי בוואלה? סביר שלא.
בטח בוואלה העלו את הסרטון הזה כי בהמון אתרים אחרים בעולם, למשל במולדובה ובהונדורס, היוטיוב הזה רץ, ומכך הסיקו שמדובר בלהיט רשת. רגע, ויש מצב שהאתר המולדובי מבסס את אותה תיאוריה בדיוק על העובדה שאותו סרטון מופיע באתרים בכל העולם, למשל בוואלה הישראלי? זה נשמע כמו תרמית שווקית שמאחוריה מסתתרים יחצנים מתוחכמים במיוחד. בטח קוראים לזה "שיווק ויראלי נסוג" או משהו כזה, וסביר שאם תסתכלו טוב תגלו שהשוטר שותה טרופית של אחת מרשתות המזון הגדולות.

יו שיאנג. טרגדיה יוונית
צילום: גטי אימג'ס
לצד אותם סרטונים חמים שהפכו ללהיט ברשת, הסיקור של האולימפיאדה מתאפיין גם בצמא לתמונות מרגשות ואנושיות. כולם מכירים תמונות כאלה מאירועים חשובים בהיסטוריה, כמו הילד היהודי שמרים ידיים בכניעה בגטו וארשה או הסטודנט הסיני שניצב מול הטנקים בכיכר טיאננמן, תמונות שמספרות בפריים אחד סיפור רחב יותר מהמקרה הפרטי המוצג בהן.
אלא שבאולימפיאדה הנוכחית ניכרת אינפלציה בהכתרת תמונות כהיסטוריות, כמו למשל במקרה של אצן המשוכות הסיני, מדליסט הזהב מאתונה, ליו שיאנג. האיש נתקע במשוכה הראשונה של ריצת המוקדמות, נפצע, ורגע לפני שהוכנס לחדר הטיפולים בחר לחזור למסלול ולסיים אותו בקפיצה על רגל אחת.
מאיר איינשטיין ליווה
את הסצנה הזו במשפט הדרמטי הבא: "זו התמונה הכי עצובה שראינו מאז תחילת המשחקים", וחיזק אותו הפרשן לצידו, ד"ר גלעד ויינגרטן, כשהכריז: "טרגדיה יוונית (פאוזה דרמטית). סינית".
באסה לי על הסיני והכל, אבל הקביעה של איינשטיין היא קביעה מעולם הדימויים ולא מהעולם האמיתי. בעולם נורמלי איינשטיין היה אומר משהו כמו "שיואו, איזה מסכן שיאנג", אבל גם מזכיר לצופים שהתעקשותו של הסיני לסיים את המסלול בקפיצה על רגל אחת אינה הירואיוּת אלא דימוי של הירואיוּת, ותעיד על כך ההחלטה המחושבת שלו לחזור למסלול אחרי שכבר כמעט ירד לחדר ההלבשה. לגבי ויינגרטן, כל מילה מיותרת. דוקטורים אף פעם לא היו קופירייטרים מוצלחים.