אנטולי מיננקו וטל בן ארצי אלופי ישראל בקרב רב
השניים שמרו על תוארם זו השנה השנייה ברציפות כשהם מתאוששים ממחלה ומטירונות צבאית

נכון, בן-ארצי תשרת כספורטאית מצטיינת, אבל כמישהי ששיגרת אימוניה פסקה מלהתקיים בחודש האחרון, השמירה על התואר נראתה קשה במובנים רבים והניצחון שהושג הפעם בתחרות בה השתתפו שתי בוגרות וספורטאית נוער מצוינת נוספת, משכנע בהרבה.
בשנה שעברה תואר האליפות לבוגרות הפתיעה אפילו את הזוכה בו – טל בן ארצי ממכבי חיפה שהשתתפה בקטגוריית הנערות, אבל נהנתה, שלא מרצונה או בהשפעתה, מן העובדה שלא היו מתחרות בוגרות שהשלימו את התחרות, וכך הוכתרה הן בנערות והן בבוגרות.
השנה, לעומת זאת, בן ארצי הגיעה לתחרות כשרבים כבר מכירים בכישרון שלה וביכולתה לשמור על התואר, אלא שהפעם התחרות התקיימה שבוע בלבד אחרי שטוראית בן ארצי סיימה את הטירונות ומולה עמדו שתי אתלטיות בוגרות ומנוסות ועוד נערה מצוינת, כך שאפילו עבור טל וצוות האימון שלה, ניצחון לא היה כל כך ברור.
"ברור שהיא לא תהיה לוחמת בסיירת מטכ"ל, אבל חודש שלם בטירונות היא לא זזה בכלל וגם לא איפשרו לה לצאת לאימונים. אי אפשר להגיד אפילו הכנה על דבר כזה", הסביר דני וולפברג מאמנה.
ההכנה הבלתי מספקת לא איפשרה לבן ארצי לשבור את שיאה האישי
בן ארצי סיימה עם 4,476 נק' אחרי שניצחה בארבעה מחמשת מקצועות הקרב. כסגניתה הוכתרה אולגה דוגדקו-ברונשטיין בת ה-35 ממכבי י.ג. ריאלי ראשל"צ בתוצאה של 4,272 נק'. ג'ומאן ג'וברן מעירוני אחי נצרת, גם היא מקטגוריית הנערות סיימה שלישית עם 4,110 נק' לפני ליאת ענו מהפועל חולון עם 3,851 נק'.
וולפברג, מאמנה של ארצי הוסיף לגבי עתידה של חניכתו: "נראה שקרב-7 יהיה המוקד של טל בקריירה. אמנם זה קשה מאוד כי יש בסה"כ שתיים, מקסימום שלוש תחרויות בשנה, אבל ננסה להפיק מהן את המקסימום ולנסות לתת לטל לצבור ניסיון בינלאומי בעניין. אני מקווה שיאשרו לה לצאת לגביע אירופה בפורטוגל על מנת שתנסה לקבוע בה קריטריון (5,300) לאליפות אירופה עד גיל 22 בקיץ".
אלוף 2010 מעמק חפר, אנטולי מיננקו, ספג את מחלת השפעת ממנה התאושש פחות משבוע לפני פתיחת האליפות. היו מאמנים מהצוות שלא האמינו כלל שישתתף. יריבו הגדול וחברו הטוב, קוסטנטין קריניצקי ממכבי חיפה כרמל פרש אחרי הקפיצה לרוחק, תחרות בה נפצע ברגלו ולא יכול היה להמשיך. ולדימיר בוריסנקו מהפועל אתלטי אורן השרון הוא אומנם ספורטאי מוכשר מאוד, אולם פרק הזמן בו הוא עובד בקרב-10 אינו מספיק לקביעת תוצאה משמעותית ברמתה ולא למתן פייט לשני האתלטים הבכירים.
ביום הראשון, שלווה ברוחות חזקות, התוצאה הראויה היחידה לכתוב עליה הייתה של בוריסנקו בריצת 400 מ' בה קבע 52.37 שנ' ושיפר את שיאו האישי ב-55 מאיות השנייה.
ללא תחרות אפילו מקריניצקי, לא היה דבר שיכול היה אפילו לסכן את שמירת התואר של מיננקו שלא הצליח לשבור ולו שיא אישי אחד בכל התחרות. הכי קרוב שלו היה 37.40 מ' בזריקת דיסקוס – 5 ס"מ בלבד משיאו האישי. עם התוצאות הללו הוא ניצח אומנם בתוצאה של 6,709 נק', אבל היה רחוק 337 נק' משיאו האישי.
ולדימיר בוריסנקו מאתלטי אורן השרון שהתחרה למעשה בתחרות קרב ה-10 הראשונה שלו בקריירה, סיים שני עם שיא אישי יסוד חדש של 6,360 נק' וכניסה לעשירייה הישראלית הפותחת בכל הזמנים במקצוע זה. בוריסנקו שיפר את שיאיו ב-400 מ' (52.37), בקפיצה במוט (3.60) ב-20 ס"מ ובהטלת כידון (41.60) ב-79 ס"מ. איליה אליגולשווילי מהפועל חולון סיים שלישי עם 5,699 נק', לפני רומן קוגן ממכבי ת"א עם 5,319 נק'.
שיפור שיאים אישיים במספר מקצועות, הובילו את חי כהן מהפועל חולון לתואר בקרב-8 של גילאי הנוער. כהן סיים עם 4,948 נק' כשהוא מקדים את בן אגודתו בן יעקבי שהשלים 4,771 נק'. שלישי סיים דביר אויקנין מעמק חפר עם 4,413 נק'. בקרב הקדטים זכה בתואר אבירם שוורצברד ממכבי ת"א שצבר 3,526 נק'. חברו לאגודה, רום גולדווסר (בנו של אילן, אתלט העבר בקרב-10 שמדורג 6 בכל הזמנים במקצוע זה) סיים שני 3,463 נק' כשהוא מקדים ב-16 נק' בלבד את עידן חן.