קוד שבור: כל הפרטים מאחורי סוגיית פיני גרשון
מאבדן האליפות ועד הקוד האתי. פיני גרשון עזב את הישיבה עם הנהלת מכבי ת"א בפנים חתומות לאחר שסירב לקבל עליו את כללי המשחק החדשים. היום צפויה הודעה על סיום הקשר, בלאט המועמד המוביל, גם דרוקר (שירצה להביא את שארפ כעוזר) במירוץ

כשנשאל ישירות לגבי עתידו, הבהיר גרשון שיש לו חוזה ושיעשה הכל כדי שמכבי תהיה חזקה יותר בעונה הבאה, ושדברים שנעשו השנה לא יחזרו. באותן דקות גרשון עדיין חייך וסיפר בדיחות. מאז, המאמן המוחצן בהיסטוריה של המועדון כבר עשרה ימים לא מדבר. ירד למחתרת.
> נפילת המותג: אביב לביא סבור שגרשון הוא לא הבעיה
> גרשון סירב לחתום על הקוד האתי ונטש את הפגישה
בדיעבד, ייתכן ובחירת המילים של גרשון באותו לילה היתה השלב הראשון בקרב ההתשה שבדרך, שאתמול העביר מהלך. כמה מטרים ממנו, במסדורנות חדרי ההלבשה שמתחת להיכל, הסתובבו ראשי מכבי ת"א. הם הסתפקו בהצהרות מנומסות וברכות לאנשי הגלבוע, אבל מסביבם החלו לזרום ידיעות ראשונות על השאיפה להיפרד מהמאמן.
כבר אז, גם בתוך ההלם הטבעי שמלווה אובדן אליפות, אפשר היה להבין כי מאחורי האפשרות המתבשלת להדיח את גרשון לא עומדות אמוציות שקשורת להפסד בגמר הפיינל-פור, שיטה שראשי מכבי אוהבים בערך כמו גרשון. הטענות למאמן התרכזו מהרגע הראשון באגף האישי. לדייויד פדרמן, כך הסבירו בסביבתו, נמאס מהתנהלותו של גרשון. נמאס מהמבוכה.
2. למחרת בבוקר יצא פדרמן לגיחה מתוכננת בחו"ל. בסוף השבוע היה שקט יחסית, אבל מאחורי הקלעים הקולות רק גברו. "שונאים אותנו בגלל פיני," אמר גורם מאד בכיר בהנהלה למקורביו. הטענה המרכזית היתה שגרשון גורם לפגיעה תדמיתית עצומה בשמו של המועדון.
היו"ר, עו"ד שמעון מזרחי, עוד ניסה לשמור על כללי הטקס ואמר במוצ"ש כי סביר להניח שגרשון יישאר. התבטאות לא אופיינית למזרחי, אדם מאד מדויק בימי חול, במיוחד כשמדובר במאמן חתום. אבל מזרחי, התומך העיקרי בגרשון, לא היה הבעיה של המאמן.
הכרסום במעמדו לא נולד מההיסוס בהצהרת היו"ר. באותו שלב כבר היה ברור משיחות עם אנשי הקבוצה, כי רק העלות
"פדרמן כבר החליט. הוא לא רוצה עוד עונה עם פיני," סיפרו בסביבות המועדון, והזכירו שכשדייויד רוצה לעשות דברים במכבי, הם בדרך-כלל מתבצעים. כעבור יומיים נפגשה ההנהלה לראשונה בהרכב מלא. מזרחי ואנשי משפחת רקנאטי הגיעו לביתו של פדרמן. מאותו ערב לא יצאו הצהרות, אבל מה שהחל בשמועות, תחושות והערכות קיבל חותמת רשמית דווקא מהשתיקה הרועמת.
הנהלת מכבי התכנסה, גרשון מחזיק בחוזה לעונה הבאה, ולא יצאה משם הודעת תמיכה במאמן. "עדיין אין החלטה," אמר מזרחי. היחיד שהסכים להגיד משהו בסיום הפגישה.
3. הסכמה לא היתה שם. מזרחי, כמו בעבר הלא רחוק עם צביקה שרף, תמך בהמשך עבודתו של המאמן. פדרמן חיפש דרכים לפרידה. משפחת רקנאטי, שבמקור השתייכה לגוש של מזרחי בתוך קבוצות הבעלות, התקרבה מאד לפדרמן.
בשלב ההוא, הדיון כבר מזמן חרג מגבולות הכדורסל והטקטיקה. משם נולד גם רעיון הקוד האתי, כפי שפורסם לראשונה במעריב. אוסף תנאים עליהם יידרש גרשון לחתום, כתנאי להמשך עבודתו. מסמך חסר תקדים, שיכלול סעיפים בדבר התנהגותו של גרשון מחוץ למגרש, ובנוסף יעסקו גם בסוגיות מקצועיות. "הפגנת רצינות," הגדירו את זה. דרישה שגרשון יעביר אימונים בעצמו לא ידבר בטלפון בזמן אימונים וגם יתנהג בכבוד עם שחקניו ויקפיד על דרך התבטאות נאותה.

רשימת תנאים שמכבי תוכל לטעון כי הינם בסיסיים וטריוויאלים. עם זאת, היה מי שהעריך כי הרעיון מאחורי המסמך נולד כדי לסמן לגרשון את הדרך הביתה. בהנחה שהמאמן, שגם כך עמד בשבוע מאד קשה של פגיעה ציבורית עצומה במעמדו, יסרב ליישר קו ולחתום על מסמך חסר תקדים שכזה.
בכל אותם ימים גרשון המשיך לשמור על שתיקה. חברים שדיברו איתו סיפרו כי המאמן רותח. כועס על ההנהלה שנטשה אותו, ומכוון חלק ניכר מהאש כלפי עוזר המאמן, שרון דרוקר, אותו האשים בחתירה תחתיו ובניסיונות להשפיע על מקבלי ההחלטות כדי לרשת אותו בתפקיד.
4. אתמול אחר-הצהריים (א') גרשון הגיע למשרדו של מזרחי בת"א. פגישה ראשונה עם ראשי הקבוצה בהרכב מלא מאז הפסד האליפות. אולי לא מלא, אבל בהחלט ההרכב המכריע, זה שמקבל החלטות. מזרחי, פדרמן ומשפחת רקנאטי. הפגישה, כצפוי, היתה טעונה. במהלכה יצא גרשון מהמשרד, עבר בסערה על פני הצלמים, וסירב שוב למסור התייחסות כלשהי לנציגי התקשורת.
בגזרה הרשמית נשמר השקט. גם מאוחר יותר, כשאנשי מכבי סיימו את הישיבה ללא המאמן, לא יצאה הודעה רשמית על החלטה. בגרסה הלא רשמית נאמר כי גרשון מאד לא אהב את הקוד האתי עליו רצו להחתימו, סירב לקבל את התנאים ועזב בעצבים את הפגישה.

הכוונה, העריכו אתמול בקבוצה, לא השתנתה. נכון לאתמול נראה כי גרשון לא יאמן יותר את מכבי, ועתה המשך הדיון עימו עשוי להיות רק כלכלי. ניסיון להגיע להבנה על תשלום הפיצויים, למאמן שאמור היה להרוויח כ1.4- מיליון דולר ברוטו.
5. היום, הבטיחו במכבי, תתקבל ההחלטה הרשמית. אם לא יהיה שינוי קיצוני, השלב הבא יהיה מינוי יורש. המועמד המועדף היה ונשאר דייויד בלאט. המכשול העיקרי שיצטרכו לעבור בדרך לסיכום עימו נראה כלכלי, מאחר וגם בלאט, אלוף איטליה ואלוף אירופה עם נבחרת רוסיה, התרגל לעבוד בסכומים גבוהים.
אפשרות נוספת היא חזרה לאופציית שרון דרוקר. עוזר המאמן שחתום בכל מקרה לעונה הבאה. במקרה שדרוקר ימונה, הוא עשוי להציע שדריק שארפ יקדים בשנה את הפרישה, וישמש כעוזרו לצד אבי אבן.