מגזינים online

הישרדות, העונה החדשה: התוכנית הכלכלית של בית"ר

אחרי שנפטרה מהנושים של גאידמק, בית"ר ניצבת מול עוד שלוש בעיות קשות: אין לה עדיין משקיע, היא חתומה מול שחקנים על חוזים בסך 23 מיליון שקלים ומסוגלת לגייס 17 מיליון שקלים בלבד ממקורות עצמיים. nrg מעריב מציג: כל השמות והמספרים מאחורי התוכנית הכלכלית להצלת הקבוצה

יניב טוכמן | 3/6/2010 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פיני זהבי, סוכן העל הישראלי, נפגש השבוע עם איציק קורנפיין. זהבי מייצג מעט מאוד ישראלים. אחד מיחידי הסגולה הוא שוער בית"ר ירושלים אריאל הרוש. סביר להניח שבשנים הבאות, ידאג זהבי להצניח את הרוש בקבוצה מכובדת באירופה.
איציק קורנפיין. לדרת בגדול
איציק קורנפיין. לדרת בגדול צילום: דני מרון


בינתיים הוא היה צריך לסגור את החוזה שלו לעונה הקרובה. הרוש אינו שחקן חופשי. הוא אפילו חתום לשנתיים הבאות בבית"ר, אבל בדומה לחן עזריאל, קובי מויאל ושמוליק קוזוקין, שכרו טרם נקבע. כל הרביעייה הזו, עליה בונים בבית"ר לשנים הבאות והרזות הצפויות לה, עוד לא סגרה את הסכומים לשנה הקרובה.
  
היום, כשאנחנו כבר בתוך החודש בו חוזרות הקבוצות להתאמן, היקף ההתחייבויות של בית"ר ירושלים (תקציב שכר השחקנים) לעונה הבאה עומד על 23 מיליון שקל, לא כולל את הרביעייה שהוזכרה. נתון זה אינו כולל את תקציב התפעול אותו ניתן לכווץ ל‭13-‬ מיליון שקלים, לא פחות.

המשמעות הברורה היא כי שימור הקאדר הקיים מחייב את בית"ר להעמיד תקציב של 36 מיליון שקלים, לא כולל הצעירים וחיזוק זר ומקומי חדש. בימי גאידמק זה נחשב לדמי כיס, בבית"ר הנוכחית מדובר בסכום אדיר, בלתי מושג.
כוכב התסריט הפנטסטי: קליבר פיננסי

בחודשים האחרונים עסק קורנפיין בעיקר בסוגיית סילוק העיקולים שהטילו נושי ארקדי גאידמק על מניות המועדון. עיקולים אלה מנעו כל אפשרות לגייס בעלים חדש.

עתה, כשהמועדון נקי משעבודים, מוצעת לכל רוכש פוטנציאלי עסקה קוסמת: אתה תקבל את המועדון בחינם וכל שנדרש ממך יהיה להתחייב להזרים לתפעול המועדון 9 מיליון דולר במשך שלוש השנים הקרובות. כסף

קטן ביחס ל‭60-‬ מיליון השקלים ששילם (לפני השקעת בעלים) אלכס שניידר על מכבי ת"א ו‭30-‬ מיליון השקלים ששילם גאידמק בזמנו על בית"ר.
  
אלא שמשקיע חדש עוד אין. אולי בגלל התדמית, אולי בגלל האוהדים ואולי בגלל שכל מי שנכנס בעבר לבית"ר בסופו של דבר נכווה.
  
וכך קורה שארבעה תסריטים מרחפים מעל בית"ר.
  
התסריט הפנטסטי: קליבר פיננסי חדש ברמה של גאידמק או גולדהאר מגיע משום מקום ומקפיץ את המועדון לשמיים. התסריט האופטימי: משקיע סולידי מרים את הכפפה ומצליח לשמר את השלד הקיים.  התסריט הריאלי: בית"ר מצליחה לבצע דיאטה חריפה בהוצאות ובעלויות ויוצאת לעונה פיננסית ורזה מקצועית. התסריט הפסימי: התסריט הריאלי נכשל - המועדון הולך לפירוק.

נשק יום הדין: עידן ורד

קורנפיין עסוק עתה בתסריט הריאלי. ברירה אחרת הרי אין לו. בעונה האחרונה גייסה בית"ר ממקורות עצמיים 20 מיליון שקלים. מדובר בסכום יפה, אך ההנחה היא כי בעונה רזה הוא יתכווץ ל‭17-‬ מיליון שקלים. עם תקציב של 17 מיליון שקלים במכבי פ"ת או בני יהודה היו פותחים שמפניות, אבל לבית"ר ירושלים הוא יאפשר לעלות למגרשים רק עם הנוער, הרי תקציב התפעול נוגס ממנו 13 מיליון.

900 אלף שקל כל אחד. גרשון וטל
900 אלף שקל כל אחד. גרשון וטל צילום: דני מרון

חשוב להדגיש: המנגנון הניהולי בבית"ר איננו מנופח, בטח ביחס למועדונים הגדולים. אבל למרות הידוק החגורה יש הוצאות קשיחות: ‭1.5‬ מיליון שקל למחלקת הנוער, שלושה מיליון שקל לשיטור ואבטחה, קרוב למיליון שקל עמלת כרטיסים להתאחדות ולהוצאות אלה יש להוסיף שכר מאמנים, שכר מנהלים, שכר צוות רפואי, שכירת מתקן האימונים בבית וגן, שכירת אוטובוסים ושכירת איצטדיון טדי שעולה, רק היא, חצי מיליון שקל לעונה.
  
לכן קורנפיין נדרש למהלך כפול. מצד אחד לחתוך 16 מיליון שקלים מההתחייבויות של ה‭23-‬ מיליון ובמקביל לגייס עוד שישה-שבעה מיליון באמצעות הליך שחרור ומכירת שחקנים.
  
קורנפיין נדרש לחתוך 16 מיליון משום שעם שבעה מיליון שקלים מהסכום הכולל הוא אינו יכול לשחק. מדובר בעלות שכרם של שישה שחקנים שמהם בית"ר אינה יכולה או רוצה להיפטר. פורום השישייה מונה את אבירם ברוכיאן (עלות שכר של ‭2.5‬ מיליון שקל‭,(‬ עמית בן-שושן ‭1.5)‬ מיליון‭,(‬ שמעון גרשון, עידן טל ותומר בן יוסף ‭900)‬ אלף שקל כ"א) ואבי ריקן ‭300)‬ אלף שקל‭.(‬ ששת אלה בנוסף לארבעת הצעירים שהוזכרו בפתיח אמורים לסחוב את הקבוצה בעונה הבאה.
  
הסכום של ה‭23-‬ מיליון שקלים כולל ארבעה מיליון שקל של התחייבויות עבור תשלומים על כרטיסי שחקן ותשלומים נוספים. החלק הארי הוא כמובן ‭2.4‬ מיליון שקל שבית"ר עדיין חייבת לגנק עבור ברק יצחקי.

אז איך מקזזים?

המלפפון הלוהט הוא יצחקי. שתי התל-אביביות ומכבי חיפה רוצות אותו. קורנפיין מתעקש על שני מיליון דולר, אבל בהנחה שהוא יצליח לקבל בסוף ‭1.5‬ מיליון דולר עבורו, הרי שכבר ירדו שישה מיליון שקל מההתחייבויות. בעצם לא בדיוק. נכון שלקופה ייכנסו שישה מיליון שקל, אבל מהם רוצה יצחקי 20 אחוז.

המלפפון הלוהט. ברק יצחקי
המלפפון הלוהט. ברק יצחקי צילום: אלן שיבר
  
בחוזה של יצחקי מופיע נספח המבטיח לו עמלה של 20 אחוז מסכום מכירתו לקבוצה בחו"ל מאחר וקיצץ בחצי ממשכורתו בעונה החולפת. מאחר וליצחקי אין הצעות מחו"ל טוענת בית"ר כי ההתחייבות לא תקפה. יצחקי טוען שההסכם אינו נתון לפרשנות גיאוגרפית והוא עומד על כך שיקבל בעסקה ‭1.2‬ מיליון שקלים, אם אכן תקבל עליו בית"ר שישה מיליון. סביר להניח שהצדדים יתפשרו לבסוף באמצע. אל הסכום שבית"ר תקבל עבורו צריך להוסיף מיד חסכון של ‭2.5‬ מיליון שקל, שהם עלות שכרו של יצחקי לעונה.
   
במדרגה הבאה נמצאים הדרוםאמריקאים דריו פרננדס וכריסטיאן אלבארס, המחזיקים בחוזים לעונה הבאה. שניהם מבוקשים בארץ ובחו"ל וסביר להניח שימצאו קבוצות. גם אם בית"ר לא תקבל עליהם שקל, עדיין היא תחסוך את עלות שכרו של כל אחד מהם שעומד על ‭2.2‬ מיליון שקל בקירוב, ובסך הכל ‭4.5‬ מיליון שקל שיורדים כזכור מה‭23-‬ מיליון. סיכום ביניים: אנחנו כבר עם 13 מיליון שקל פחות, בהנחה שיצחקי לא לוקח דבר על הכרטיס שלו, ובלי לקבל כלום על השחרורים של הארגנטינאי והצ'יליאני.
  
גם עלות שכרו של אלירן דנין בסך של 650 אלף שקל לעונה מחושבת בתוך ה‭23-‬ מיליון. על פי הפרסומים הוא סגר במכבי פ"ת, אבל בית"ר עדיין לא נדרשה לחתימה על שחרורו. אם אכן יעבור, תקוזז עלותו באופן מיידי.
יימכר במיליון דולר. עידן ורד
יימכר במיליון דולר. עידן ורד צילום: דני מרון

בית"ר עדיין לא קיבלה הצעה רשמית על טוטו תמוז, אבל בבית וגן מעריכים כי אחרי מכירתו של יצחקי, תגענה גם הצעות על תמוז. שכרו של תמוז בעונה הבאה יעמוד על שני מיליון שקל ברוטו. במידה ויימכר, שכרו ייחסך. מחיר כרטיסו טרם נקבע אבל ההערכה היא שקורנפיין יסכים למכור אותו בשני מיליון שקל, מה שאומר ששחרור תמוז יקזז ארבעה מיליון שקל מאותם 23 מיליון וביחד עם החסכון שבשחרור דנין, בית"ר מתקרבת לקיזוז של 18 מיליון שקל בקירוב.

ב‭23-‬ מיליון מחושב גם סעיף של עלות מעביד. מדובר בתוספת של 11 אחוז לשכר הברוטו של השחקן. בהנחה שכל מי שהוזכר עד כה ישוחרר, יחסוך קורנפיין עוד מיליון שקל ויתקרב עד לכדי ארבעה מיליון שקל מהיעד.
  
נשק יום הדין של קורנפיין הוא הקשר המבטיח עידן ורד. במידה והמועדון יגיע לשלב האין ברירה הכוכב הצעיר יימכר במיליון דולר, כך שהמועדון יגיע, פחות או יותר לאותם סכום נכסף ‭23 -‬ מיליון שקלים.

המודל: מ.ס. אשדוד

אם כך, בקיזוז הוצאות התפעול ‭13)‬ מיליון) מטור ההכנסות ‭17)‬ מיליון‭,(‬ ייוותר למועדון, מעבר לעלותם של ששת שחקני המפתח, סכום של ארבעה מיליון שקל ובו יצטרך המאמן הבא להכיל את שכר הצעירים, שחקנים זרים ורכש מקומי. על פניו מדובר בסכום צנוע.

מצד שני תקציב שכר השחקנים הכולל של מ.ס. אשדוד בעונה החולפת עמד על חמישה מיליון שקל בקירוב, סכום הכולל את דימיטאר מקרייב, משה אוחיון ועידן שריקי, שעלות השכר של כל אחד מהם הסתכמה ב‭700-‬ אלף שקל בקירוב.

איך מגייסים 23 מיליון? איציק קורנפיין
איך מגייסים 23 מיליון? איציק קורנפיין צילום: אסף שקד
  
קורנפיין ישב השבוע עם פלאטו שרון. התנאים שלו לעסקה עם המיליארדר מארה"ב אותו מייצג שרון הסתכמו בהשקעה של שלושה מיליון דולר לעונה ובהתחייבות לשלוש שנים. אלו תנאי הפתיחה מאחר והיו"ר רוצה להבטיח שבעל בית חדש יעמיד קבוצה ראויה ולא יזכה, אם ישקיע פחות, לקללות וגידופים מאוהדים להם תמיד יהיו ציפיות גבוהות.
  
בשבוע הבא יגיע אורי מלמיליאן לפגישה נוספת עם קורנפיין. אם לא יימצא עד אז רוכש או משקיע, הוא יקבל לידיו את אותם נתונים, פחות או יותר, שנפרשו כאן. אבל כדי שזה יקרה יש לקורנפיין עוד מספיק עבודה. הוא הרי צריך למכור את יצחקי, לשחרר את אלבארס ופרננדס, למכור את תמוז ולהיפרד גם מוורד. העסק מורכב, אבל פתיר ותמיד ירחף האיום של הרמת ידיים והליכה לפירוק.
  
קורנפיין הוא לא הודיני, אבל מעט קסמים לא יזיקו. הרי בסופו של דבר מדובר בשאלה איך מגייסים 23 מיליון שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בית"ר ירושלים''

פייסבוק

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים