מי אתה, ירון קוריס? על הבעלים של הפועל ר"ג
אוהד אלמוני בשם ירון קוריס הגשים חלום, וקנה את הפועל ר"ג במחיר מבצע. ארבע שנים לאחר מכן, כשהקבוצה מצויה בחובות וקוריס נאלץ לעזוב את המועדון, שאלות רבות לוטות בערפל: מהיכן הגיע, מהם עסקיו, מה מקורות הכנסתו ומדוע נקלע לקשיים

באותם ימים נראה העתיד של האורדונים רעוע. שלוש שנים קודם לכן אמנם הכתה הקבוצה את המדינה בתדהמה כשזכתה בגביע המדינה, אבל שנה לאחר מכן כבר ירדה הקבוצה לליגה השלישית, מתפרקת מרוב נכסיה.
לקוריס, שסיפר כי הוא אוהד את הקבוצה מגיל עשר, זאת הייתה התגשמות חלום, וגם תחילתו של מסע מופלא, שנפתח בהינצלות הרואית מירידה לליגה הרביעית, נמשך בשיבה לליגה הלאומית, והגיע לשיאו בקיץ 2009, שלוש שנים וחצי לאחר הרכישה, כשקוריס עלה עם הקבוצה לליגת-העל, הבמה המרכזית של הכדורגל הישראלי.
בחודש האחרון נגמר החלום. אי-תשלום משכורות, חובות מצטברים וחקירה של משרד ויצמן-יער הביאו למינויו של עורך הדין שחר בן עמי לנאמן של הקבוצה, וגרמו לקוריס להצהיר שיעזוב בסוף העונה. הקבוצה, סיפר, עלתה לו ביותר מדי כסף, בריאות ואיכות חיים. חלום, אבל בלהות.
ככל שהלך המועדון הרמת-גני הוותיק וצבר הישגים, כן התברר שאין לאיש מושג על אודות היושב ראש אפוף המסתורין. קוריס כנראה אינו טייקון כלכלי כמו יעקב שחר או ארקדי גאידמק. גם לא בליגה של אלי טביב. אז מאיפה הביא מדי שנה את המיליונים שצריך להשקיע במועדון בליגות העליונות?

קוריס עצמו סיפר בכמה הזדמנויות כי לקח הלוואות מהבנק, ואף משכן נכס שהיה ברשותו. מקורבים ועיתונאים אף חוזרים על "המנטרה" כי הוא השקיע בקבוצה את כל כספי הפרישה מצבא הקבע. בכל זאת, מדובר בסכומים שאפילו לא מתקרבים לתקציב שנתי של קבוצת תחתית בליגת-העל. אז מאיפה הגיעו שאר הכספים? לאיש מהמקורבים לקוריס, וגם לעיתונאים רבים, אין תשובה.
"קשה להחזיק קבוצה בליגת-העל, אז אם אתה לא יכול להרשות לעצמך לזרוק כמה מיליונים מדי שנה, אל תיכנס לזה בכלל", מסביר ירון בר לב, שהיה מנכ"ל הקבוצה עם הגעתו של קוריס. "ירון הגיע בקטע חיובי והגשים חלום, אבל אם אין לך מספיק עסקים, אתה בבעיה. בכדורגל לא מרוויחים".
ליאור טימור, המסקר את הקבוצה
על פי פרסומים שונים, שמו של קוריס נקשר עם גורמים מפוקפקים. לפני שנתיים וחצי, במשחק אימון מול בני יהודה, שיתפה הפועל רמת גן את בן כהן, שחקן כדורגל אלמוני שלא היה רשום בסגל הקבוצה. למשטרת ישראל לעומת זאת כהן הוא "אישיות מוכרת מאוד" – עבריין שהורשע בעבר בהריגה, וחזר לאחרונה לכלא לאחר שניסה לסחוט את בעלי סוכנות המכוניות סובארו, חבר לשעבר בכנופיית רמת עמידר עם יוסי הררי ועמיר מולנר – וגם חבר של ירון קוריס.

"קוריס מעולם לא הסתיר שהוא מסתובב עם גורמים עבריינים כמו בן כהן", אומר האוהד והעיתונאי שלמה מן. "וזה לדעתי הוציא שם רע לקבוצה".
גם לערן שמיע, מבעלי "חומוס גבעתיים", אחת הספונסריות של הקבוצה ואדם שקוריס הצהיר בעבר בפני "זמן תל אביב" כי הם חברים, אין מושג באילו עסקים מעורב החבר שלו. עם זאת, לשלמה מן יש קצה חוט.
"הייתה לקוריס חברת נכסים עם בחור בשם שאול נאווי", מגלה מן, "הוא ניסה להכניס את נאווי כשותף בהפועל רמת גן, אבל הם הסתכסכו. הוא גם טוען שיש לו שווארמה או פלאפל בגבעתיים, אבל אני לא בדיוק יודע מה זה המקום הזה".
מבדיקה שערכנו מסתבר כי לפחות אחד העסקים שהיה קוריס מעורב בהם, הבר המושקע "לאונרה", שנפתח בדרך מנחם בגין בקרבת אולמי רסיטל, נכשל וסיבך אותו בחובות. את "לאונרה" פתחו שוער מכבי לירן שטראובר, שחקן העבר גדי ברומר וחברם צבי קנולר, המכונה "צ'יקו".
"כל אחד החזיק בשליש מהבעלות, וקוריס קנה כמה מהאחוזים של צ'יקו והפך לשותף שלו", מספר שטראובר. גם הוא טוען אגב שאינו מכיר את הפן העסקי של קוריס. "אני מכיר אותו מהכדורגל, אבל בכל מה שקשור לענייני הניהול של ה'לאונרה' - מעולם לא נפגשנו", הבהיר.

ממסמכים שהוגשו לבית המשפט בהליך משפטי שנגע לעניין עולה כי קוריס נכנס כשותף של קנולר במקום אחד חיים רז, ושילם 300 אלף שקלים עבור 13 אחוזים מהבעלות בבר. מלבד זה, העביר גם ערבויות בנקאיות. לרוע מזלו, קנולר עקץ את שותפיו, ובעזרתה של פקידת בנק משך מהחשבון המשותף יותר ממיליון שקלים - ונעלם. את החובות לבנק השאיר לשטראובר, לברומר ולקוריס.
משהו ממה שקרה בבר עם קריסתו אפשר ללמוד מתביעתו של אבי שכבר, שעבד ב"לאונרה" כמנהל בר ולא קיבל כמה וכמה משכורות. בתביעה שהגיש נגד "לאונרה" נפסק לזכותו לפני כשנתיים תשלום של חמישים אלף שקלים, ואלה עדיין לא שולמו לו.
"גם קוריס וגם שטראובר הבטיחו לי משכורות, אבל טענו כל הזמן שלחברה אין כסף", אמר השבוע שכבר ל"זמן תל אביב". "כל זה בזמן שהם המשיכו לנסוע בג'יפים חדשים וללבוש בגדי יוקרה. להגיד כזה דבר זה להוציא את האדם שמולך מטומטם".
את משרד החקירות ויצמן-יער מעסיקה כרגע האפשרות שחובותיו האישיים של קוריס התערבבו עם חובות המועדון, וכשם שעסקיו של קוריס לוטים בערפל - כך גם חובותיה של הקבוצה. קוריס טען לאחרונה כי מדובר בחוב קטן יחסית, בסביבות מיליון שקלים. אשר ויצמן ממשרד החקירות סירב השבוע להרחיב על החקירה המתנהלת.

"אין לי מושג מה היקף החובות", מודה המנכ"ל לשעבר בר לב, "ואני גם לא יודע אם זה יותר מכמה משכורות שוטפות. אף אחד לא יודע בדיוק מה קורה כי המערכת ממודרת מאוד. אני מקווה שזה יסתיים בטוב מבחינת המועדון ומבחינתו האישית של קוריס".
לירן שטראובר מסר בתגובה: "לא ידוע לי דבר כזה של אי-תשלום לעובד. ענייני הכספים והתשלומים לעובדים בבר 'לאונרה' טופלו על ידי צ'יקו (צבי קנולר), שהיה מורשה חתימה. למיטב ידיעתי, צ'יקו אינו בין החיים היום. מלבד זה, כל טענה כזאת היא מעבר לבינתי".
תגובתו של גדי ברומר: "סגרתי את כל החובות שהיו לי בעסק, ואני לא חייב שום דבר לאף אחד הקשור בו דרך בית המשפט".
על אף פניות חוזרות ונשנות, לא נתקבלה תגובתו של ירון קוריס עד סגירת הכתבה.