גטרר: לפני בייג'ינג רציתי מדליה ופספסתי, עכשיו אסתפק בצבירת ניסיון
לוחמת הטקוואנדו שתצא עם עוד שלושה לוחמים ישראלים לאליפות העולם בקופנהגן מקטינה ציפיות. לראשונה בתחרות חוקים חדשים שיהפכו את הקרב לאטרקטיבי יותר לקהל ויפחיתו מחשיבות השופטים
הענף עבר כברת דרך מאז ההופעה הטירונית של מאיה ערוסי באולימפיאדת אתונה 2004, כך שהיום בהתכנסות הנבחרת במועדונו בראשון לציון, המאמן, יחיעם שרעבי, כבר מציב רף גבוה.

בת אל גטרר-תתאושש מהאכזבה בבייג'ינג? צילום: עודד קרני
שרעבי מנתח את הסיכויים של בת אל גטרר, שהתחרתה בבייג'ינג 2008, תום חובב, לשעבר סגן אלוף אירופה, אניה מירקין, מדליסטית ארד מאליפות אירופה האחרונה, ולירן מלאכי בן ה-17, בבכורה שלו בבוגרים.
שרעבי: "כל שלושת הבוגרים שלנו הם ברמה של מקומות 1 עד 5. ללירן מלאכי יש פחות ניסיון אבל הוא כבר ברמה בה גם הוא יכול לעבור כמה שלבים. אצל הבנות הסיכוי קצת יותר טוב להצליח, כי יש בכל משקל 6-7 ספורטאיות ברמה הגבוהה ביותר, בעוד שאצל הגברים יש כ-15 בכל משקל".

מירקין. אחת התקוות למדליה צילום: באדיבות התאחדות הטקוואנדו
מה שיאפיין את אליפות העולם, שתיפתח ביום חמישי בדנמרק, הם חוקים חדשים שנועדו לעשות את הקרב לאטרקטיבי יותר עבור הקהל. למשל, בעיטה בראש תזכה את הבועט בשלוש נקודות במקום שתיים עד כה, ובעיטה סיבובית תקנה שתי נקודות במקום נקודה אחת עד היום.
כמו כן, הלוחמים ירכיבו מגנים חדשים, אלקטרוניים, שיפחיתו ממעמד השופטים, כשיאותתו אוטומטית על פגיעה.
שרעבי: "לנו זה טוב בסך הכל, כי אם פעם, בנקודות המכריעות, הנטיה של השופטים היתה לכוון המדינות החזקות, הרי שמעכשיו יקבע המיכשור".
גטרר (בת 21, 57 קג), שהודחה בשניות הסיום של הקרב היחיד שלה באולימפיאדה: "לפני האולימפיאדה אמרתי שאני רוצה מדליה ופספסתי, אז מה שאני אומר עכשיו זה רק שאני רוצה לעשות כמה שיותר קרבות, לצבור ניסיון, כי זה מה שהיה חסר לי בבייג'ינג. יכולתי להימנע מספיגת הבעיטה בסוף הקרב שם".
מלאכי, הצעיר של הנבחרת, שסיים חמישי באליפות אירופה לנוער וזכה במספר מדליות בטורנירים הבינלאומיים השנה: "אני נוסע כדי לתת את כל מה שיש לי. אני מסתכל כל פעם על הקרב הבא בלבד. לעלות לבוגרים זה כבר לא צחוק, זה הופך להיות מקצועני. מסתכלים כבר על לונדון 2012.